رانندگان کامیون‌های ترانزیتی حامل بار به مقصد ایران، ترکیه و اروپا به شدت از وضعیت موجود در گمرک زمینی بازرگان اعلام نارضایتی می‌کنند.

جاسازی انسان در کامیون‌های مرز بازرگان ماکو!به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نارضایتی‌ها در پی بارندگی و افت دما در منطقه تشدید یافته است و تعدادی از رانندگان از نبود امکانات رفاهی و کمبود امکانات بهداشتی گله مندند.

اطلاع رسانی نکردن قبلی و عدم پذیرش سریع کامیون‌ها در جهت کنترل کامیون‌ها سبب ساز نارضایتی رانندگان صد‌ها کامیون ترانزیتی به وضعیت موجود شده است و آنان خواهان تسریع در تغییرات اساسی در نحوه تردد و عبور و مرور هستند.

 


بیشتر بخوانید:مشکل کامیون‌داران حامل سوخت به افغانستان


رانندگان کامیون‌های ترانزیتی که روز‌های متوالی در این صف ۱۲ کیلومتری با سخت‌ترین شرایط با کمترین امکانات رفاهی و بهداشتی مجبور به طی مسیر لاک پشت وار راه هستند هر کدام هر روز صد‌ها هزار تومان متضرر می‌شوند که در نهایت همه این خسارت‌ها به اقتصاد کشور باز می‌گردد.

یک راننده کامیون در باره این وضعیت گمرک را سرسام‌آور و غیرقابل تحمل خواند و گفت: چادر‌های کامیون‌ها طی مسیر توسط بعضی سودجو‌ها پاره شده و انسان جاسازی می‌شود.

وی کم عرض بودن جاده و اضافه شدن صف‌های کامیون‌ها را عامل دیگر وضعیت وخیم تردد عنوان کرد و گفت: تردد دو دستگاه ماشین با این وضعیت در جاده بسیار سخت می‌شود. همچنین به نام ارائه خدمات پولی از کامیون داران پولی دریافت می‌شود که بسیار نابه‌جاست، درحالی که هیچ امکاناتی در مسیر دریافت نمی‌کنیم.

وی، تردد کامیون‌ها بدون در نظر گرفتن نوبت را عامل دیگر به طول انجامیدن صف‌های کامیون‌ها در ورود به گمرک بازرگان می‌دانند.

ارتقا و بروزرسانی سامانه پنجره واحد گمرکی از علل طولانی شدن صف کامیون هاست

شاهین علیزاده فرماندار ماکو با اشاره به افزایش صف کامیون‌های در مسیر منتهی به گمرک بازرگان که به ۱۲ کیلومتر رسیده است تصریح کرد: دلیل معطلی کامیون داران در این مرز زمینی، ارتقا و بروز رسانی سامانه پنجره واحد گمرکی در مرز ۲۴ ساعته گمرک بازرگان و مراجعه کامیون‌های حامل بار میوه که باید زود به مقصد برسند، است.

وی ادامه داد: دلیل به کار گیری این سامانه ایجاد فضای شفافیت فعالیت‌ها، کاهش حجم قاچاق، جلوگیری از فساد، تسریع در فرآیند‌های گمرکی و همچنین کاهش زمان و هزینه تجارت است.

علیزاده با تاکید براینکه گذرگاه مرزی بازرگان از مهمترین نقاط گمرک ایران به حساب می‌آید افزود: این مرز زمینی در فاصله یک کیلومتری شهر بازرگان واقع در شهرستان ماکو در آذربایجان غربی قرار دارد و هر رویدادی در این گمرک رخ دهد مردم این منطقه تحت تاثیر آن قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه هیچ گونه مسئله امنیتی و جانی کامیون داران و محموله کامیون‌های آن‌ها را طی مسیر منتهی به گمرک تهدید نمی‌کند افزود: طی مسیر از سوی مرزبانی و پلیس گشت‌های نظارتی وجود دارد و هیچ گونه جای نگرانی در این موضوع برای کامیون داران وجود ندارد.

علیزاده ادامه داد: در داخل گمرک بازرگان و هم در پایانه صادراتی منطقه آزاد ماکو امکانات رفاهی و بهداشتی در راستای ارائه خدمات به کامیون داران تدارک دیده شده است.

واردات با افزایش نرخ ارز در گمرک بازرگان کاهش یافته است

جبار اکبر پور، مدیر پایانه مرزی بازرگان اظهار کرد: هر ساله بعد از تعطیلات نوروزی، گمرکات کشور و بازار صادرات ایران شاهد تردد سیل عظیمی از کامیون‌ها می‌شود.

مدیر پایانه مرزی بازرگان از افزایش صادرات ترانزیتی، همگام با افزایش نرخ ارز در این گمرک خبر داد.

وی با تاکید بر اینکه واردات با افزایش نرخ ارز در گمرک بازرگان کاهش یافته است، ادامه داد: ۷۰ درصد کامیون‌های ترانزیتی در خارج از محوطه گمرک بازرگان که در صف ۱۲ کیلومتری منتظر خروج از کشور هستند، را کامیون‌های ایرانی حامل بار در جهت صادرات به کشور‌های اروپایی تشکیل می‌دهد.

اکبرپور، علت افزایش طول صف‌های کامیون‌های ترانزیتی را رجوع کامیون‌های حامل بار میوه هندوانه، خرما عنوان کرد و گفت: این دو محصول به دلیل وضعیت منحصر به فرد و خاص باید زودتر به مقصد برسند و معطلی زیاد در گمرک سبب فساد و خرابی آن‌ها می‌شود به همین علت کامیون‌های حامل این بار‌ها به خروجی‌ها هدایت شده و در صف معطل نمی‌ایستند.

مدیر پایانه مرزی گمرک بازرگان خاطرنشان کرد: گمرک بازرگان با ظرفیت کامل به فعالیت خود ادامه می‌دهد که روزانه نزدیک به ۴۰۰ دستگاه از این مرز خارج می‌شوند.

وی گفت: اولویت اول ما در جریان کاهش صف تریلی‌ها، همکاری با مرزبانی در جهت انعکاس وضعیت حاکم بر قائم مقام شهر "آغری" بود و در وهله دوم با قول مساعد مدیر گمرک گوربلاغ ترکیه در راستای تسریع در فعالیت بدون وقفه، در حد ظرفیت این مرز در ترکیه، پذیرش کامیون‌ها انجام می‌شود.

اکبرپور تصریح کرد: کمبود ظرفیت پارکینگ کشور ترکیه سبب شده است تا در کنترل و دریافت کامیون‌ها کندی صورت گیرد، به گونه‌ای که ظرفیت گنجایش ۴۰۰ دستگاه در این مرز است و این امر جوابگو نیست.

وی ادامه داد: عامل فرعی دیگر که سبب افزایش و طویل شدن صفوف کامیون‌ها در چند روز گذشته شد، اختلال در سیستم و قطعات دستگاه ایکس ری مرز کشور ترکیه بود که بنا به رایزنی‌های صورت گرفته این مشکل نیز به سرعت حل شد.

مدیر پایانه مرزی بازرگان گفت: پولی که از کامیونداران در درب ورودی دریافت می‌شود، بابت ارائه خدمات از سوی شهرداری است و به پایانه مرزی بازرگان مرتبط نیست.

اگر مسئولین ارشد و شهرستانی بخواهند در تحقق شعار سال گام بردارند باید لازمه تسریع و تسهیل در تردد کامیون‌های صادراتی را فراهم کنند.

منبع:ایسنا
انتهای پیام/

جاسازی انسان در کامیون‌های مرز بازرگان ماکو!

برچسب ها: گمرگ ، صنعت خودرو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.