صادق نجفی معاون وزیر و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در نشست مشترک که با حضور رحمانی معاون طرح وبرنامه وزارت صنعت، معدن وتجارت و صالح نیا معاون امور صنایع و همچنین تعدادی از مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت ونمایندگانی از بخش خصوصی برگزار شد، ضمن تشریح اقدامات و برنامههای سازمان در راستای توسعه صنایع نساجی و پوشاک به راهکارهای طرح توسعه صنعت پوشاک و ایجاد شهرک صنعتی در این راستا پرداخته و خواستار همکاری همه جانبه همه دستگاههای اجرایی جهت توجه به ویژه به توسعه این صنعت در کشور شد.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت با اشاره به اجرای تفاهم نامه اجرای پایلوت طرح ملی تولید پوشاک در مناطق روستایی اظهار داشت: در حال حاضر شهرک و نواحی صنعتی جهت استقرار شرکت استانی و کارگاههای روستایی برای ۵ استان تعیین شده و محصولات تولیدی هر استان از طریق انجمن پوشاک با توجه به پتانسیل و توانایی سرمایه گذاران استانی مشخص شده است.
نجفی همچنین طرح توسعه تولید پوشاک کشور در مناطق روستایی را به منظور اشتغال زایی درمناطقروستایی، جلوگیری از واردات بی رویه، قاچاق و توسعه صادرات برشمرد و گفت:: شرکتهای استانی به عنوان حلقه واسط بین کارگاههای روستایی و شرکت پشتیبان به منظور راهبری و نظارت مستمر بر کارگاههای روستایی و تامین به موقع مواد اولیه موردنیاز کارگاهها عمل میکنند.
وی توسعه این طرح را مستلزم همکاری همه بخشها برشمرد و گفت: توسعه این صنعت با توجه به پتانسیلهای موجود در کشور در کاهش نرخ بیکاری و مهاجرت معکوس به روستاها نقش بسیاری خواهد داشت.
رضا رحمانی معاون طرح وبرنامه وزارت صنعت، معدن وتجارت نیز در این نشست مشترک با اشاره به قدمت تاریخی ایران در حوزه پوشاک و نساجی بر اجرای طرح توسعه پوشاک و لزوم تهیه برنامه زمانبندی مشخص برای اجرای این طرح تاکید کرد وگفت: تولید پوشاک در کشور باید برندسازی شود وبه سمت سود آوری حرکت کند تا بتوانیم سهمی در بازار صادراتی کشور بهدست آوریم.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت اجرای طرح توسعه پوشاک در کشور را به صورت پایلوت را در احصا نقاط ضعف و ر. فع معضلات موجود در این صنعت موثر برشمرد و گفت: با تکمیل این ۵ طرح آزمایشی میتوان به صورت عملیاتی مزیتهای سرمایه گذاری در بخش پوشاک را مشاهده کرد.
رحمانی تعیین برنامه زمانبندی مشخص با تبیین تسهیلات و حمایتهایی که در این طرح در نظر گرفته شده است میتوانیم به توسعه صنعت پوشاک در کشور امیدوار باشیم.
محسن صالح نیا معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن وتجارت نیز در این نشست مشترک با اشاره به اینکه ایده توسعه صنعت پوشاک وچرم از حدود دوسال پیش توسط انجمن پوشاک مطرح شد که پس از برگزاری جلسات متعدد این موضوع به شکل مناسبی تبیین شد، خاطر نشان کرد: اگر میخواهیم صنعت پوشاک در کشور به صورت گسترده انجام شود و برندسازی صورت گیرد و سود آوری داشته باشد و به صادرات بیانجامد، باید ساختار سازی صورت گیرد.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن وتجارت تصریح کرد: این ساختارسازی میتواند به صورت ایجاد برند خاصی باشد و به صورت متمرکز صورت گیرد که در حال حاضر برخی از برندها در کشور با متمرکز سازی و ایجاد برند توانسته اند به سود آوری برسند. اما اگر بخواهیم موضوع پوشاک به صورت عام در سطح کل کشور اجرایی کرد باید یک شرکت پشتیبان مرکزی در نظر گرفته شود و سپس به تبع آن شرکتهای استانی نیز ایجاد شود تا در نهایت واحدهای صنعتی شکل بگیرند وتولید محصولات در مراحل مختلف انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: مدلی که در حال حاضر تهیه شده از این ویژگی برخورداراست که در صورت اجرا میتواند در جهت توسعه این صنعت موثر باشد.
گفتنی است، در این نشست که مشاور وزیر صنعت، معدن وتجارت و نمایندگانی از بخش خصوصی حضور داشتند به موضوعاتی نظیر برندینگ، طراحی مد، چگونگی ایجاد شهرک صنعتی پوشاک و. پرداخته شد و راهکارهای جهت نحوه استقرار واحدهای صنعتی در این شهرک و نحوه حمایتهای دولت از این صنعت پرداخته شد.
انتهای پیام/