به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ منطقه خاورمیانه گنجینههای تاریخی گرانبهایی را در دل خود جای داده است، از این رو می توان آن را مهد تمدن باستان نامید. در این مطلب شما را با مناطق و بناهای قدیمی و تاریخی که به عجایب باستان خاورمیانه شهرت دارند، آشنا می کنیم.
تخت جمشید _ ایران
تخت جمشید یا پرسپولیس مجموعهای از کاخهای مجلل است که به دستور داریوش کبیر در قرن ششم پیش از میلاد ساخته شد. پرسپولیس پایتخت امپراتوری عظیم هخامنشی بود و امروزه در ۷۰ کیلومتری شهر شیراز قرار دارد.
بیتالمقدس _ فلسطین
قدمت این شهر و مسجد الاقصی به قرن هفتم میلادی برمیگردد و چه برای مسلمانان و چه برای مسیحیان و یهودیان از تقدس و احترام بسیار زیادی برخوردار است.
تروا _ ترکیه
نبرد مشهور تروا در این منطقه و در ترکیه امروزی رخ داده است. این منطقه که قدمت سکونت در آن به عصر برنز بازمیگردد، از معروفترین مناطق باستانی جهان است.
شیبام _ یمن
این شهر به دلیل معماری خاص و زیبا و همچنین سازه های بلندش معروف به «منهتن صحرا» است که برای توقف کاروانهای مهم در دوران قدیم بسیار مناسب بوده است.
بعلبک _ لبنان
این شهر در دره «بکا»ی لبنان قرار دارد و به لحاظ بزرگی رقیب روم باستان بوده است. بعلبک که به «شهر خورشید» هم معروف بوده، محل اجتماع زائران امپراتوری روم برای عبادت خدایان بوده است.
کارناک _ مصر
کارناک نام جدید این مجموعه است و نام باستانی این شهر «ایپت ایسوت» یا «مقدسترین اماکن» بوده است. در این مجموعه صومعهها، کوشکها، ستونها و راهروهای متعددی قرار دارد که آن را به بزرگترین مجموعه معابد مذهبی مصر باستان تبدیل کرده و جالب است بدانید که معبد آمون بزرگ نیز در این جا قرار دارد.
مدائن صالح _ عربستان
ویرانههای بر جای مانده در این منطقه، نشانههای اسرارآمیز تمدن «الانباط» است که قدمت آن به قبل از ظهور اسلام میرسد. مدائن صالح اولین منطقه باستانی عربستان است که در میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
قلعهالحصن یا قلعه شوالیهها _ سوریه
این بنا که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد در قرن یازدهم میلادی ساخته شده و متعلق به جنجگویان جنگهای صلیبی بوده است.
بابل _ عراق
بینالنهرین باستان با مرکزیت بابل، به دلیل باغهای معلق خود از عجایب جهان باستان و یاد آور تاریخ این کشور است. امروزه ویرانههای آن در ۸۵ کیلومتری شهر بغداد قرار دارد.
کارتاژ _ تونس
به علت موقعیت استراتژیک این منطقه و پوشش دادن تمام نقاط مدیترانه، فینیقیها این شهر را در قرن نهم پیش از میلاد در خلیج تونس ساختند.
انتهای پیام/