نصیبی با اشاره به اپیدمیک بودن بیماری های دهان در کشور گفت: قریب به صددرصد مردم ما به نوعی دچار پوسیدگی دندان و یا دیگر بیماری های دهان هستند.

پوسیدگی دندان در کشور ما یک اپیدمی مزمن پایدار استبه گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهدی نصیبی متخصص پزشکی اجتماعی و دندان پزشکی اجتماعی و عضو کمیته سلامت دهان اظهار کرد: نزدیک به یک قرن است با تاسیس دانشکده دندانپزشکی در دانشگاه تهران از دانشگاهی شدن علم دندانپزشکی در کشور ما می گذرد.

وی افزود: در یک قرن گذشته دندانپزشکی در کشور ما بر حوزه درمان متمرکز بوده است، بنابراین سلامت دهان مترادف با درمان‌های دندانپزشکی تلقی می‌شود و برداشت عام بر این بود که تنها راه رسیدن به سلامت دهان از راه درمان بیماری‌های دهان است.

این متخصص پزشکی اجتماعی تصریح کرد: امروزه در کشورهای توسعه یافته این واقعیت جا افتاده است که راه سلامت دهان الزاماً از مسیر درمان نمی‌گذرد و راه‌های ساده‌تر و کم هزینه‌تری برای رسیدن به سلامت دهان وجود دارد. متاسفانه هنوز عموما در کشور ما حوزه سلامت حول محور درمان می‌چرخد و کمتر به ارتقای سلامت و پیش گیری توجه می شود.

نصیبی ادامه داد: گرچه کمیته سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی تا بحال یک سمپوزیوم در دوازدهمین کنگره این انجمن برگزار کرده است، اما تیرماه اولین همایش سراسری انجمن است که در سطح عمومی و برای عموم برگزار می شود و بر سلامت دهان متمرکز است؛ امیدواریم این گامی باشد که سایر انجمن ها نیز توجه خود را به پیشگیری و ارتقای سلامت دهان معطوف کنند. البته انجمن علمی سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی در گذشته سه کنگره سلامت دهان و اپیدمیولوژی در سطح تخصصی برگزار کرده است.

عضو کمیته سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: در حال حاضر به دلیل اینکه بیماری‌های دهان در کشور ما حالت اپیدمیک دارد. غریب به صد در صد مردم به نوعی به آن مبتلا هستند، لذا این بیماری ها در شرایط موجود بعید است که قابل بیمه باشد، و هیچ بیمه و دولتی از پس پرداخت خسارت آن ها بر نمی‌آید. حتی اگر بیمه گری بخواهد این بیماری ها را بیمه کند تعرفه بیمه  به قدری بالا خواهد بود که عملاً بیمه کننده توان پرداخت آن را نخواهد داشت. تنها راه بیمه نمودن این بیماری ها از طریق ارتقای سلامت دهان و کاهش فراوانی این بیماری ها به سطح محدود می باشد، تا درمان این بیماری ها با تعرفه معقولی قابل بیمه شود. فقط در این صورت است که درمان بیماری های دهان قابل بیمه شده و سازمان های بیمه‌گر نیز خواهند توانست که خسارت بیماری برای آن پرداخت کنند.

پوسیدگی دندان و بیماری لثه دهان عمده ترین مشکل دهان در ایران

 وی افزود: پوسیدگی دندان و بیماری لثه دهان عمده ترین مشکل دهان در کشور ما هستند. سرطان ها و سایر بیماری های دهان شیوع کم تری دارند. شاید 4 و 5 درصد از کل سرطان های  بدن منشاء دهانی داشته باشند.

نصیبی در آخر یادآور شد: دو مشکل پوسیدگی دندان و بیماری های لثه مطمئناً قابل پیش گیری بوده و هستند و جائی که امکان پیشگیری وجود دارد نباید مردم را به حال خود رها کرد تا مجبور به پرداخت هزینه های سنگین مالی و روحی برای درمان بعدی این بیماری ها شوند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
به خاطر گرانی خدمات دهان ودندان مردم قید دکتر رفتن را می زنند و این باعث افزایش امراض دهان ودندان است
بهترین راه افزایش مطب دندانپزشکی و کاهش قیمت مواد دندانپزشکی و تعرفه آنهاست.
آخرین اخبار