به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛رژیم آل سعود در ۷ سال گذشته میلیاردها دلار برای سقوط دولت مرکزی سوریه هزینه کرد، اما با ایستادگی رزمندگان جبهه مقاومت و پشتیبانی نظامی روسیه به بن بست خورد و در میدان نبرد ضربات مهلکی را دریافت کرد که آثار و نتایج آن تا سالها برای شاهزادگان سعودی باقی خواهند ماند.
عربستان در بحران سوریه نقش یک پشتیبان مالی بزرگ را برای گروههای تروریستی مورد حمایت آمریکا ایفا کرد، اما در این جنگ نیابتی به اهداف خود دست نیافت و خروج ۱۲ هزار تن از عناصر تروریستی جیش الاسلام از غوطه شرقی یک فاجعه برای آنان به بار آورد.
نقشه میدانی شمال سوریه
گروه تروریستی جیش الاسلام مهره اصلی عربستان در حومه شرقی دمشق برای تشدید فشار علیه بشار اسد به شمار میآمد، اما میلیاردها دلار کمک نظامی نتوانست از شکست ریاض جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید:با مفتیهای دربار آل سعود آشنا شوید + تصاویر
با اخراج تروریستهای جیش الاسلام از حومه پایتخت، دستهای شاهزادگان سعودی در سوریه خالی شده و حالا آنان به دنبال ماجراجویی جدید دیگری هستند تا بتوانند سهمی را از آن خود کنند.
یک منبع میدانی اعلام کرد: رژیم آل سعود به دولت آمریکا برای تامین هزینههای نیروهای اشغالگر آنان در سوریه تعهد داده و همزمان با کمک متحدان منطقهای در تلاش است تا تعدادی زیادی از نیروهای نظامی خود را در قالب ائتلاف عربی به شمال سوریه اعزام کند.
این منبع میدانی با بیان این که رژیم عربستان درصدد است بخشی از نیروهای اشغالگر ائتلاف عربی را در یمن به سوریه انتقال دهد، افزود: دولت آمریکا هم برای واگذاری تعدادی از پایگاه خود در سوریه به رژیم آل سعود ابراز تمایل کرده است.
وی تصریح کرد: مقامات عربستانی نفوذ دولت ترکیه را در شمال سوریه برای خود یک خطر بزرگ و شکست دیگر تلقی میکنند و به همین دلیل تلاشها را برای تحویل گرفتن پایگاههای آمریکایی افزایش داده اند.
براساس اطلاعات به دست آمده، ریاض برای مقابله با نفوذ آنکارا در مناطق شمال سوریه، حمایت از نیروهای دموکراتیک کُرد را هم در دستور کار قرار داده و خبرها حاکیست مبالغ هنگفتی را به همراه سلاحهای فراوان در اختیار آنان قرار داده تا بتوانند در مقابل دولت ترکیه صف آرایی کنند.
سرمایه گذاری جدید عربستان در شمال سوریه در راستای جذب اعتماد نیروهای دموکراتیک کُرد است و همچنین مقدمهای برای نفود جدید در سوریه به شمار میآید و مرهمی برای جبران شکست در غوطه شرقی محسوب میشود.
نیروهای خارجی در سوریه
تحولات میدانی سوریه نشان میدهد شهروندان اهل سنت استانهای حمص، حماه، دمشق دیگر فریب دولتهای مرتجع عرب منطقه را نخواهند خورد و همین مسئله عربستان را به این نتیجه رسانده که سرمایه گذاریهای خود را به سمت نیروهای دموکراتیک کُرد معطوف کنند.
اگرچه رژیم آل سعود در ماههای گذشته تحرکات زیادی برای اعزام نیروهای خود به شمال سوریه داشته، اما باید منتظر ماند و دید تلاش آنان در میدان عمل محقق خواهد شد یا نه چرا که رقبای منطقهای (ترکیه) برای عربستان خط و نشان کشده اند.
شاید عربستان با چراغ سبز آمریکا بتواند نیروهای خود را تحت عنوان ائتلاف عربی وارد شمال سوریه کند، اما تجربه یمن به خوبی اثبات کرده که آنان در باتلاق فرو خواهند رفت و از سویی دیگر باید منتظر واکنش جبهه مقاومت باشند.
با شکست گروههای تروریستی در مناطق مختلف سوریه، دولتهای غربی و عربی به صورت مستقیم در حال وارد شدن به سوریه هستند؛ موضوعی که باعث خواهد شد تحولات نسبت به گذشته پیچیدهتر شود.
منبع:مشرق
انتهای پیام/