وزارت علوم این هفته با اخبار متنوعی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در این بسته خبری مشاهده کنید.

از ساخت 200 خوابگاه دانشجویی با مشارکت دانشگاه‌ها در سال جاری تا تعیین تکلیف «سهمیه ایثارگران» در انتظار تصمیم مجلس

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه وزارت علوم این هفته با اخبار متنوع و بی‌شماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در ادامه دنبال کنید.

توافق وزارت علوم و آموزش و پرورش در مورد روش جایگزین کنکور

غلامی وزر علوم گفت: تاکنون جلساتی مشترک با وزارت آموزش و پرورش درباره حذف کنکور داشته‌ایم و گروه‌های کارشناسی در هر دو وزارت خانه شکل گرفته است.

وی ابراز امیدواری کرد: وزارت علوم بتواند درباره یک روش سنجش و پذیرش مبتنی بر روش‌های جدید ارزیابی دانش آموزان با وزارت آموزش و پرورش به توافق برسد.

اعزام دانشجویان برای پیاده روی نجف تا کربلا نیمه شعبان تکذیب شد

زارع معاون اجرایی ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان گفت: اعزام دانشجویان برای این روز بر عهده برخی انجمن های مردم نهاد است و ستاد در این اعزام وظیفه ای بر عهده ندارد.

وی افزود: در واقع اعزام هایی که از سوی ما برای عتبات در نظر گرفته شده است در ایام تابستان و بهمن ماه هرسال انجام می شود.

ساخت 200 خوابگاه دانشجویی با مشارکت دانشگاه‌ها در سال جاری

ذوالفقار یزدانمهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان اظهار کرد: امسال اختصاص درآمدها و اعتبارات عمومی صندوق رفاه دانشجویی حدود 20 درصد رشد داشته که در مجموع حدود 700 میلیارد تومان اعتبار به منظور تسهیل در مشکلات دانشجویان پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به کمبود خوابگاه در دانشگاه‌ها، گفت: 50 هزار دانشجو با کمبود خوابگاه مواجه‌اند که امسال علاوه بر اعتبار 500 میلیارد تومانی، 700 میلیارد تومان تسهیلات فراهم شده تا بتوان با مشارکت دانشگاه‌ها ساخت حدود 200 خوابگاه دانشجویی را آغاز کرد. با ساخت این تعداد خوابگاه، مشکلی از لحاظ کمبود فضای خوابگاهی وجود ندارد.

اعطای بورسیه به دانشجویان خارجی در مقطع تحصیلات تکمیلی

ریاضی معاون سازمان امور دانشجویان گفت:در زمینه اعطای بورسیه ایران به دانشجویان کشورهای دیگر تمرکز بر مقاطع تحصیلات تکمیلی است.

وی افزود: ارزیابی دانشجویان متقاضی تحصیل در دوره های کارشناسی ارشد در کشور افغانستان و با کمک سازمان سنجش صورت می گیرد ولی در دوره دکتری پذیرش دانشجو منوط به نظر گروه‌های آموزشی است.

آمادگی ایران برای تاسیس دانشگاه در افغانستان

فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه قادر است ظرف مدت ۵ تا ۱۰ سال مجموعه‌هایی همچون واحد علوم و تحقیقات را در افغانستان ایجاد کند.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه به معنای واقعی مردمی است و متعلق به کل مردم است، افغانستان هم می تواند از این روش الگوبرداری کند و دانشگاهی برای مردم افغانستان ایجاد کند.

اعزام 2000 دانشجو به فرصت‌ مطالعاتی در سال 97

صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: براساس برنامه موجود، دانشجویان دوره دکتری به مدت ۶ تا ۹ ماه می‌توانند از فرصت مطالعاتی داخل و خارج از کشور استفاده کنند.

صدیقی همچنین اظهار کرد: فرصت‌های کوتاه مدت دانشجویان دکتری سال گذشته به ۱۹۰۰ دانشجو رسید و امیدوار هستیم در سال ۹۷ بتوانیم بیش از ۲۰۰۰ نفر را به فرصت‌های مطالعاتی خارج و داخل کشور بفرستیم.

وی یادآورشد: استقبال برای استفاده از فرصت‌های مطالعاتی دانشجویان بسیار خوب بوده است و اگر منابع مالی اجازه بدهد تعداد دانشجویان برای استفاده از بورسیه را افزایش می‌دهیم، قطعا در سال جاری ۲۰۰۰ دانشجو را پوشش خواهیم داد حتی امیدوار هستیم از این تعداد نیز بیشتر شود.

تعیین تکلیف «سهمیه ایثارگران» در انتظار تصمیم مجلس

منصور غلامی، وزیر علوم،گفت: قانون سال گذشته سهمیه ایثارگران نیازمند بررسی و تحقیق بیشتر است و این مسئله به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارجاع شده است تا این قانون اصلاح شود.
وزیر علوم تاکید کرد: اگر مجلس در خصوص کاهش ضریب سهمیه ایثارگران سریع تر تصمیم گیری کند، امسال قانون را با شرایط جدید لحاظ می‌کنیم.

انتهای بیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سید مهدی حسینی
۱۶:۲۴ ۱۹ مرداد ۱۳۹۷
بسم الله الرحمن ارحیم
سهمیه های تعیین شده برای ایثارگران در مراکز علمی و آموزشی و دانشگاهی به دلایل ذیل ایجاد گردیده اند :
• تامین بخشی از نیروهای تخصصی و علمی و به تبع آن مدیران اینده کشور از میان افرادی که به صورت عملی با گوشت و پوست و خون خود از اسلام و نظام و کشور دفاع کرده اند و عملا تعهد خود را به بهترین وجه به اثبات رسانده اند .
• تکریم فرهنگ ایثار و ایثارگران که هر نظام هوشمندی ان را انجام میدهد و در تمام دنیا مرسوم است .
• برقراری عدالت اجتماعی زیرا که این افراد در حین انجام وظیفه ی دفاع از فرصت های اجتماعی که همه از آنها بهرمند بوده اند باز مانده اند و به همین ترتیب وابستگان به ایشان نیز از امتیازات در دسترس عموم محروم گشته اند .
در حال حاضر عده ای با طرح عناوین انحرافی مانند همگن کردن سطح علمی دانشجویان دانشگاه های تراز اول کشور و یا حفظ سلامت مردم و جلوگیری از ورود افراد بی سواد به رشته های تخصصی پزشکی و تحصیلات تکمیلی و عناوین مشابه , سعی در حذف ایثارگران از عرصه های علمی و دانشگاهی و مدیریتی کشور دارند و سوء استفاده از این عناوین در شرایطی است که هیچ بررسی دقیق مستند و علمی افت تحصیلی دانشگاه ها و مراکز علمی کشور به دلیل وجود ایثارگران حاضر در دانشگاه ها که از سهمیه استفاده کرده اند را اثبات نمیکند که بخواهیم برای رفع این اشکال این عزیزان را حذف کنیم و یا تغییری در حد نصاب از 70 % به 85 % ایجاد کنیم , که این حرکت موذیانه و ظریف عملا منجر به حذف کامل سهمیه ایثارگران خواهد شد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
با این کار عملا حق فرزندان ایثارگر ضایع میشود
آخرین اخبار