به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، قربان نژاد رییس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه ۵۲ هزار هکتار از شالیزارهای مازندران، آماده نشا است، گفت: ۱۲ هزار هکتار از شالیزارهای استان تا کنون به صورت سنتی و ۴۰۰ هکتار به صورت مکانیزه نشاکاری شد.
وی افزود: کشاورزان پرتلاش مازندرانی از شروع فصل کار در شالیزارها تا کنون، موفق به شخم و شیار حدود ۱۹۰ هزار هکتار از زمینهای شالیزاری خود شدند.
رییس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: شالیکاران مازندرانی ۱۶۵ هزار هکتار از شالیزارهای خود را آب تخت کردند که در مقایسه با پارسال ۲ درصد بیشتر است.
قربان نژاد افزود: خزانه گیری برنج در ۱۸۷ هزار هکتار از شالیزارهای استان انجام شد.
وی به کشاورزان شالیکار مازندران توصیه کرد با توجه به سرمای احتمالی هوا در حفظ و پوشش خزانههای شالی اقدام کنند و مزارع شالیکاری خود را بیمه کنند تا در موقع خشکسالی با مشکل روبرو نشوند.
عقیل استادی مدیر جهاد کشاورزی تنکابن نیز گفت:بارش برف و کاهش شدید درجه حرارت در روزهای ۲۷ و ۲۸ فروردین ماه سال جاری و متعاقب آن وقوع خسارت سرمازدگی بهاره، موجب خسارت بیش از ۲۷ میلیارد و ۹۸۰ میلیون ریالی به باغات سیاه ریشه، گردو و فندوق در اراضی بالا دست شهرستان تنکابن شد.
وی افزود: پس از بازدیدهای میدانی، میزان خسارت سرمازدگی و آسیب به محصولات باغی، گردو، فندوق، میوههای هسته دار و دانه دار در ۴۵۷ هکتار از باغهای این شهرستان، بالغ بر ۲۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال برآورد شد.
استادی گفت: ۱۰۰ هکتار از محصولات باغی این شهرستان نیز بر اثر خشکیدگی و یخ زدگی باغات جدید الاحداث، دچار ۲ هزار و ۸۸۰ میلیون ریال خسارت شد.
سید احمد طاهری مدیر جهاد کشاورزی بابل نیز گفت: به منظور حفظ و صیانت از عرصههای کشاورزی و استمرار تولید، ۵۶ مورد دیوار کشی و بنای غیر مجاز به مساحت ۴ هزار و ۶۶۰ متر مربع در اراضی کشاورزی روستاهای تحت پوشش مرکز جهاد کشاورزی بیشه شمالی شهرستان بابل طی مراحل قانونی تخریب شد.
وی از مالکین زمینهای زراعی و باغی خواست، از ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی خود اجتناب کنند و برای اخذ مشاوره و مجوزهای قانونی لازم به این مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند.
انتهای پیام/آ