وی با بیان اینکه مدت زمان اجرای این قرارداد دو ساله تعیین شده است، گفت: صادرات گاز به پاکستان و گازرسانی به نیروگاه چابهار، کنارک و پتروشیمی و صنایع این منطقه در راستای اجرای این خط لوله دیده شده است.
عراقی با اشاره به اولین تجربه BOT موفق که برای خط ششم صادرات گاز به عراق بود، افزود: عزم و اراده شرکت ملی گاز، وزارت نفت و شرکت سرمایه گذار داخلی باعث شد تا این مهم به موقع تحویل داده شود.
معاون وزیر نفت با اشاره به دومین تجربه که به واقع موفق نبوده است، افزود: خط لوله انتقال گاز به سیستان و بلوچستان با دو بخش ایرانشهر به زاهدان، زابل و ایرانشهر به چابهار دومین تجربهای بود که به مناقصه رفتیم و با اینکه سرمایه گذار ایرانی موفق بود اما به علت ابهاماتی به تأخیر افتاد.
وی ادامه داد: در بخش ایرانشهر به زاهدان و زابل، سرمایه گذار موفق به اجرای طرح نشد و شرکت ملی گاز وارد عمل شده و به موقع این طرح را به انجام رساند، به طوریکه اکنون گاز رسانی در زاهدان انجام شده و در زابل نیز طراحیها به سرانجام رسیده است.
عراقی اضافه کرد: در بخش ایرانشهر به چابهار نیز در انتخاب پیمانکار چون سرمایه گذار علاقه داشت که این کار را انجام دهد، خط لوله مکران در تاریخ بهمن 96 مجوز گرفت و امروز این قرارداد به امضا رسید.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه گازرسانی به زابل در 3 تا 4 ماه آینده آغاز میشود، گفت: به دلیل سرمایهگذاری که در زمینه پتروشیمی در چابهار صورت خواهد گرفت، مذاکره با شرکت خط لوله مکران آغاز و پس از اخذ مجوزها امروز قرارداد آن به امضا رسید.
وی گفت: منابع مالی به غیر از 201 کیلومتر ورقهای فولادی 56 اینچی، از جانب شرکت سرمایهگذار تأمین اجتماعی نیروهای مسلح، تأمین میشود که سود و پول آن از طریق مصرفکنندگان تأمین خواهد شد.
عراقی یادآور شد: 30 کیلومتر از لوله انتقال گاز ایرانشهر به چابهار حمل شده و 30 کیلومتر دیگر نیز توسط پیمانکار اجرا شده است و امیدواریم این پروژه زودتر از موعد مقرر به بهرهبرداری برسد.
معاون وزیر نفت در امور گاز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر حذف آبونمان و تاثیر آن بر بودجه شرکت ملی گاز ایران برای اجرای پروژههای این شرکت گفت: پروژههای شرکت ملی گاز تنها در صورت تامین منابع مالی اجرا خواهد شد.
وی افزود: شرکت ملی گاز در پنج سال اخیر از محل بودجه بند «ق» تبصره ۲ بودجه سال ۹۳ کل کشور موفق به گازرسانی به بیش از ۱۲ هزار روستا شده است، در صورتی که قانون بودجه امسال اصلاح نشود، شرکت ملی گاز قادر به انجام وظایف خود نخواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با اشاره به مذاکرات انجام شده میان این شرکت و کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره تامین منابع مالی شرکت ملی گاز، اظهار کرد: بودجهای که امسال برای ما در نظر گرفته شده، از سوی شرکت ملی گاز قابل قبول نیست و نمیتوانیم پروژهها را بر اساس این بودجه اجرا کنیم.
معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به حذف آبونمان از قبوض گاز مشترکان که پارسال با حکم دیوان عدالت اداری اجرایی شد، توضیح داد: حذف آبونمان از سوی شرکت ملی گاز پذیرفتنی نیست، زیرا بدون منابع مالی نمیتوانیم به کار خود ادامه دهیم.
وی تاکید کرد: مجلس و دولت میدانند که شرکت ملی گاز در پنج سال اخیر به دلیل داشتن نیروی انسانی متخصص و متعهد و نیز به دلیل تامین منابع مالی از محل بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳، شرکت موفقی در انجام وظایف خود بوده است، اما کمبود منابع مالی سبب توقف این شرکت در اجرای طرحها خواهد شد.
عراقی گفت: اکنون در حال انجام مذاکراتی با دولت هستیم تا بودجه حذف شده آبونمان را از محل دیگری تامین کنیم.
وی درباره قرارداد امروز بیان کرد: خط به طول ۲۹۰ کیلومتر و با هزینه ۲۵۰ میلیون یورو احداث میشود که هزار میلیارد تومان از این مبلغ ریالی و حدود ۷۰ میلیون یورو آن ارزی است.
وی با بیان اینکه همه سرمایهگذاری برای احداث این خط از سوی صندوق تامین اجتماعی نیروهای مسلح (شستان) تامین میشود، ادامه داد: محل برگشت این سرمایهگذاری از محل گازبهای تامین سوخت پتروشیمیهایی است که از سوی شرکت مکران احداث میشود.
عراقی تاریخ اخذ مصوبه دولت برای اجرای طرح را بهمن ماه سال ۹۶ اعلام کرد و گفت: این کار بر اساس فهرستبهای سازمان برنامه طرحریزی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با اشاره به اینکه پس از احداث خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار، نیروگاههای چابهار و کنارک از نعمت سوخت گاز طبیعی بهرهمند خواهند شد، اظهار کرد: افزون بر نیروگاهها، سایر صنایع، پتروشیمیها، فولاد و سیمان نیز از گاز بهرهمند میشوند. در مجموع توسعه اقتصادی مبتنی بر گاز با تکیه بر احداث این خط پیش خواهد رفت.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار از لحاظ راهبردی برای کشور اهمیت فراوانی دارد، ادامه داد: از آنجا که مکران یکی از محلهای توسعه آینده کشور است، به گاز طبیعی نیاز دارد و از لحاظ اقتصادی نیز با توجه به استفاده نیروگاههای چابهار و کنارک از سوخت مایع، پس از رسیدن این خط، صرفهجویی ناشی از مصرف نشدن سوخت مایع، منافعی را برای صنعت نفت و گاز کشور به دنبال خواهد داشت.
وی با اشاره به برخورداری نیروگاه زاهدان از گاز طبیعی اظهار کرد: بر اساس بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳، از محل صرفهجویی سوخت مایع در نیروگاه زاهدان به شهرهای زاهدان و زابل و سایر شهرهای سیستان و بلوچستان گازرسانی انجام میشود.
عراقی درباره انتخاب مجری طرح خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار اظهار کرد: مجری این طرح از سوی شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی نیروهای مسلح انتخاب میشود و شرکت ملی گاز بر روند اجرای طرح نظارت میکند. شایان ذکر است همه خریدهایی که این پیمانکار برای اجرای طرح انجام میدهد باید از منابع تایید شده شرکت ملی گاز انجام شود.
وی درباره صادرات گاز از بخش جنوب و جنوبشرق کشور تصریح کرد: با توجه به اینکه این منطقه به کشورهایی مانند هندوستان و پاکستان نزدیک است و امکان صادرات گاز به صورت مینی الانجی و افالانجی و نیز صادرات سیانجی به صورت کشتی به کشتی در این منطقه وجود دارد، در آینده موقعیت خوبی برای صادرات گاز به کشورهای همسایه فراهم خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز درباره اجرای خطوط لوله گاز صادراتی میان ایران و عمان توضیح داد: این طرح میان دو کشور در مرحله انجام مناقصه و انتخاب پیمانکار است که احتمال دارد اجرای بخش خشکی تا جاسک به شرکت ملی گاز واگذار شود.
معاون وزیر نفت در امور گاز، درباره رسیدن این نعمت طبیعی به استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: مهمترین تاثیر رسیدن گاز به این استان ایجاد اشتغال برای مردم است، زیرا گاز محور توسعه در هر منطقهای محسوب میشود. گاز طبیعی به دلیل قیمت مناسب و پاک و ایمن بودن گزینه بسیار مناسبی برای توسعه صنایع است.
عراقی با تاکید بر اینکه سیستان و بلوچستان در زمره امنترین مناطق کشور است، ادامه داد: نبود گاز طبیعی، تنها نقطه ضعف این منطقه بود، اما با رسیدن گاز به شهرها و روستاهای سیستان و بلوچستان نه تنها صنایع رونق مییابند، بلکه مردم در رفاه بیشتری قرار میگیرند و امکان تبادل رفاه بینالمللی به واسطه حضور کشتیهای وارداتی و صادراتی فراهم میشود.
عراقی با بیان اینکه صنایع منطقه بلوچستان باید نسبت به بهرهمندی از سوخت گاز اطمینان داشته باشند،تصریح کرد: از آنجا که شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی نیروهای مسلح، ۱۲ پتروشیمی را در منطقه مکران احداث خواهد کرد، ساخت و راهاندازی خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار را نیز به این شرکت واگذار کردیم. این خط تامینکننده گاز مورد نیاز پتروشیمیهای مکران خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ادامه داد: ورود گاز به منطقه بلوچستان سبب توسعه سرمایهگذاری در این بخش از استان خواهد شد، زیرا ورود و خروج مواد اولیه، صادرات محصولات پتروشیمی، صادرات فرآوردههای فولاد، واردات ماشینآلات و حجم وسیع اشتغالزایی را به همراه خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه ورود گاز به بلوچستان سبب توسعه حقیقی این منطقه میشود، گفت: توسعه بلوچستان هم برای مردم و هم برای صنعت کشور اهمیت فراوانی دارد، بنابراین گازرسانی ۲۵۰ میلیون یورویی به چابهار، تنها یک کار عمرانی نیست، بلکه جنبه توسعه اقتصاد و اشتغال را به همراه دارد.
انتهای پیام/