فردی که بیش از ۲۲ سال است مقیم کشور آلمان و شهر برلین است برای اهداء عضو بیش از 4 هزار کیلومتر سفر کرده و توانست جان هموطن خود را نجات دهد.

4 هزار کیلومتر سفر از برلین تا تبریز برای اهدا عضوبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛جوان 24 ساله‌ای که از یک سال پیش دچار سرطان حاد خون شده و در طول دوره درمان پنج دوره شیمی درمانی برای وی تجویز شده و جواب منفی به تمام داروها داده بود، از این رو پزشکان بخش پیوند بیمارستان امام رضا ( ع) تبریز در صدد پیوند مغز استخوان برای فرد بیمار شدند.

پس از اعلام نیاز در سامانه جهانی درخواست سلول‌های بنیادین فردی ایرانی که بیش از 20 است در آلمان اقامت داشت پس از مشاهده اعلام نیاز از سوی بخش پیوند مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع) تبریز با این مرکز تماس گرفته و اعلام آمادگی کرده و با سفر به تبریز سلول‌های بنیادی خود را اهدا کرد.

بابک نجاتی رئیس بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان امام رضا (ع) تبریز ،اظهار داشت: بیمار از حدود یک سال پیش دچار نوعی سرطان حاد خون شده و پنج دوره شیمی درمانی نیز پاسخ مناسبی به درمان نداد و با توجه به اعلام نیاز از طریق سیستم سرچینگ جهانی برای اهداء سلول‌های بنیادین فرد اهداء‌کننده از برلین آلمان با توجه به همخوانی گروه سلولی خود با فرد گیرنده اقدام به سفر به ایران کرد.

وی افزود:کل پروسه پیوند پنج روز بوده و پس از انجام یکسری آزمایشات اولیه بر روی فرد اهداءکننده و تجویز داروهای قبل از اهداء، مغز استخوان به صورت سرپایی از اهداءکننده گرفته و به فرد گیرنده انتقال داده شد.

نجاتی در خصوص طول دوره درمان و مراقبت‌های ویژه از بیمار تصریح کرد: بیمار پس از دو هفته از بیمارستان ترخیص و در چهار ماه اول بعد از پیوند مراقبت‌ها و کنترل‌های مستمری خواهد داشت و رعایت برخی نکات که به وی توصیه می‌شود، می‌تواند بعد از آن به زندگی عادی خود برگردد.

این عضو انجمن پزشکان هماتولوژی و انکولوژی اروپا با تاکید بر اینکه مورد انتقال مغز استخوان بسیار اورژانسی بود، ادامه داد: با توجه به اینکه بدن بیمار به کموتراپی پاسخ منفی داده بود، از این رو باید پیوند مغز استخوان به صورت اورژانسی انجام می‌گرفت و با هماهنگی‌های لازم از سوی این مرکز و همکاری فرد اهداکننده این پیوند با موفقیت انجام گرفت.

نجاتی ابراز داشت: اینکه فردی از کشور آلمان که در علم پزشکی یکی از پیشروترین کشورهای جهان است برای اهدا عضو خود به کشور ایران و شهر تبریز سفر کند، مایه افتخار برای دانشگاه علوم پزشکی تبریز است که فرد اهداءکننده با اعتماد کامل به این شهر آمده و سلول‌های بنیادین خود را اهداء می‌کند با توجه به اینکه فرد می‌توانست این پیوند را در کشور آلمان انجام دهد.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز و به‌خصوص بخش پیوند مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع) تبریز از زمره برترین‌های جهان قرار داشته و گواه این ادعا شرکت در کنگره‌ها و سمینارهای پزشکی، پرورش اساتید و مختصص نامدار دنیا، معرفی دانشگاه و بیمارستان امام رضا(ع) تبریز به عنوان مرکز مرجع در برخی از موضوعات، پذیرش دانشجویان خارجی در رشته‌های مختلف پزشکی در دانشگاه تبریز و اخیراً هم سفر یک ایرانی از آلمان به تبریز برای اهداء عضو است.

عضو انجمن پیوند اعضای ایران در خصوص عوامل مؤثر در بروز سرطان افزود: بروز سرطان متأثر از عوامل محیطی مانند شرایط شغلی، اشعه‌های هسته‌ای، یونیزه، رادیو تراپی، عامل ژنتیکی مانند ارثی بودن و.. عامل تغذیه به خصوص نیترات‌ها و نیتریت‌های موجود در آب انواع کنسروجات که از ماده نگهدارنده در آنها استفاده می‌شود و عامل بهداشت شخصی مانند سیگار، الکل، چربی‌های اشباع و نمک، در مجموع اگر فردی این موارد را رعایت کند، می‌تواند تا 40 درصد از بروز سرطان جلوگیری کند.

گفتنی است، چندی پیش نیز یک ایرانی در یک مورد مشابه در کشور آمریکا به دلیل مخالفت رئیس جمهور این کشور برای ورود اتباع ایران به کشور آمریکا از ورود اهداءکننده به این کشور منع شده و موجب به خطر افتادن جان فرد گیرنده شد.

 انتهای پیام/

 

 4 هزار کیلومتر سفر از برلین تا تبریز برای اهدا عضو

برچسب ها: اخبارسلامت ، درمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.