عملیات مبارزه با گیاه پرطاووسی سنبله‌ای به عنوان عامل تخریب سطح دریاچه گرداب بن، از اردیبهشت امسال و با رهاسازی ماهی آمور آغاز می‌شود.

سیروس حاتمی شهردار بن، امروز چهارشنبه ۲۲ فروردین ۹۷ در گفتگو با خبرنگار گروه استان‎های باشگاه خبرنگاران جوان در شهرکرد، از برنامه ریزی برای اجرای عملیات مبارزه با گیاه پرطاووسی سنبله‌ای به عنوان عامل تخریب سطح دریاچه گرداب بن، از اردیبهشت ماه امسال خبر داد.

وی گفت: از سال گذشته و با توجه به پوشانده شدن سطح این دریاچه توسط گیاهی ناشناس و در خطر قرار گرفتن زیستگاه جانوری گرداب، برنامه ریزی و تحقیقات برای شناسایی و مبارزه با این گیاه مهاجم، با همکاری کارشناسان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری و دانشکده منابع طبیعی دانشگاه شهرکرد آغاز شد.

حاتمی افزود: پس از شناسایی این گیاه و انجام دو مرحله نمونه گیری و تحقیقات توسط دانشکده منابع طبیعی دانشگاه شهرکرد پیرامون نحوه و شرایط رشد و ازدیاد آن، سه راهکار استفاده از سموم شیمیایی، شخم و شیار کف دریاچه برای ریشه کنی، و استفاده از نوعی ماهی علف‌خوار آب شیرین به نام آمور، برای مقابله با این گیاه پیشنهاد گردید.

وی اظهار داشت: در نهایت با توجه به آثار زیان بار سموم شیمیایی برای اکوسیستم جانوری و طبیعی دریاچه در روش اول، و هزینه بالا و زمان بر بودن روش دوم که برای مدتی نیز به صورت آزمایشی اجرا شد، اجرای روش سوم به دلیل شرایط زیستی مناسب دریاچه گرداب برای ماهی آمور، در دستور کار قرار گرفت.

حاتمی اضافه کرد: با برنامه ریزی انجام شده، عملیات مبارزه با این گونه از ابتدای اردیبهشت ماه امسال و با رهاسازی ۲۰۰ قطعه ماهی آمور در دریاچه گرداب آغاز خواهد شد و حدود یک سال ادامه می‎یابد.

وی با بیان اینکه پرطاووسی سنبله‌ای از گیاهان زینتی دارای کاربرد در آکواریوم‌های خانگی می‌باشد، یادآور شد: پیدایش آن در گرداب بن، از حدود سه سال قبل و احتمالاً توسط عامل انسانی و با انتقال به صورت گونه زینتی صورت گرفته که هم اکنون حدود سه هکتار از سطح گرداب را پوشانده است.

گیاه «پر طاووسی سنبله‎ای» با نام علمی Myriophyllum spicatum، گونه‌ای از رده دولپه‌ای‌ها و گیاهان غوطه ور در آب، از جنس میریوفیلوم و خانواده هالوراگاسه (Haloragaceae) است.

این گیاه که بومی اروپا، آسیا و شمال آفریقا، و دارای حرکت آهسته در آب می‌باشد و در بین سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۰ به عنوان علف هرز و گونه مهاجم در برخی مناطق آمریکای شمالی معرفی گردید.

پر طاووسی سنبله‌ای در شرایط محیطی گوناگون به خوبی رشد می‌کند و در دریاچه‌ها و دیگر مناطق آبی فاقد گیاهان آبزی بومی، به سرعت گسترش می‌یابد و گونه‌ای مقاوم محسوب می‌شود.

این گونه که با پوشاندن سطح آب، مانع از رسیدن اکسیژن کافی به جانوران آبزی و سبب به خطر انداختن اکوسیستم دریاچه می‌گردد، به صورت انبوه در تالاب انزلی رشد می‌کند.

گفتنی است: گرداب بن از جاذبه‌های گردشگری چهارمحال و بختیاری در شهر بن و در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرکرد مرکز استان می‌باشد.

این آبگیر زیبا و دیدنی با وسعت بیش از ۳۸ هزار متر مربع و عمق متوسط ۱۰ متر، در سال ۱۳۸۹ به عنوان منطقه نمونه گردشگری معرفی شد.

گرداب بن به دلیل نزدیکی به حاشیه رودخانه زاینده رود و زیارتگاه‌های امامزادگان سید بهاء الدین محمد (ع) شیخ شبان، بابا پیراحمد (ع) بن، سید محمد (ع) بارده و حارث بن علی (ع) جمالو، از پر بازدیدترین کانون‌های گردشگری استان به شمار می‌رود.

انتهای پیام/ز

مبارزه با گیاه پر طاووسی سنبله‌ای در گرداب بن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار