فراهانی گفت: دانشگاه محلی برای بیان تفکرات و اندیشه‌هاست و باید فضا و بسترهای بیشتری را در محیط‌ های دانشگاهی برای بیان عقاید مختلف طیف‌های دانشجویی فراهم کرد.

دانشگاه محلی برای بیان تفکرات و اندیشه‌هاست/سلامت و امنیت انسان‌ها متاثر از مسائل فرهنگی استبه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بازدید یک روزه از دانشگاه علوم پزشکی سمنان در نشست با رئیس دانشگاه و مسئولان و کارکنان این دانشگاه گفت: سلامت و امنیت انسان‌ها و یکپارچگی کشور در جامعه متاثر از مسائل فرهنگی است، از این رو باید بیش از پیش نسبت به این حوزه به خصوص در سطح دانشگاه توجه کرد.

وی افزود: دانشگاه محلی برای بیان تفکرات و اندیشه‌هاست و باید فضا و بسترهای بیشتری را در محیط‌ های دانشگاهی برای بیان عقاید مختلف طیف‌های دانشجویی فراهم کرد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه موضوع فرهنگ در جامعه به ویژه در فضاهای دانشگاهی مورد غفلت واقع شده است، خاطرنشان کرد: مظلومیت حوزه فرهنگی در این است که همه انسان‌ها در کشور احساس می‌ کنند در این حوزه صاحب نظر هستند و در حوزه فرهنگ هر کسی به خودش حق دخالت می‌ دهد، از این رو کار ما در جامعه به خصوص در فضاهای دانشگاهی سخت است، چون هر کسی شاید خود را در این حوزه صاحب نظر بداند.

 فراهانی بیان کرد: اگر در فضاهای دانشگاهی بتوانیم تعامل و رابطه دو سویه و خوبی با دانشجویان ایجاد کنیم و رفتارمان پدرانه و دلسوزانه باشد، قطعا قفل بسیاری از مشکلات در دانشگاه باز می ‌شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: اگر ما در محیط‌ های دانشگاهی فرصت تفکر، تعقل و اندیشیدن را به دانشجویان ندهیم قطعا با مشکلات و آسیب‌ های زیادی مواجه می‌ شویم؛ به همین دلیل باید برای تربیت دانشجویان خردورز و اندیشه گرا در دانشگاه از هیچ کوششی دریغ نکنیم.

نباید بودجه فرهنگی را صرف اقدامات غیرفرهنگی کرد

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه هر چقدر در مسیر توسعه فعالیت‌ های فرهنگی در محیط دانشگاه گام برداریم، کم است، گفت: دولت و وزارتخانه بودجه‌ های مختلفی در اختیار دانشگاه‌ ها قرار می ‌دهد، اما به هرحال باید همان قدر که برای انجام طرح‌ های عمرانی در حوزه‌ های سلامت و آموزش هزینه کنیم برای فعالیت‌ های فرهنگی که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است نیز سرمایه‌ گذاری کنیم.

فراهانی با تاکید بر این موضوع که نباید بودجه فرهنگی را صرف اقدامات غیرفرهنگی کرد، افزود: در برخی از دانشگاه‌ ها تصمیماتی در هیات امنا گرفته شده است که بار مالی زیادی برای دانشگاه ایجاد می ‌کند و براساس این تصمیم‌ ها، مسئولان مجبور می ‌شوند از محل‌ های دیگر از جمله بودجه فرهنگی هزینه کنند که این موضوع به فعالیت‌ های فرهنگی دانشگاه لطمه می ‌زند.

وی با بیان اینکه برخی از دانشجویان داوطلبانه به فعالیت‌ های دانشجویی رغبت دارند، خاطرنشان کرد: متاسفانه انگیزه بسیاری از دانشجویان در محیط‌ های دانشجویی به واسطه دریافت کار دانشجویی مضاعف شده و این در حالی است که باید یک دانشجو به صورت خودجوش و فارغ از بحث کار دانشجویی مبادرت به فعالیت‌ های مختلف در فضاهای دانشگاهی کند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به بازدید از تعداد زیادی از دانشگاه‌های علوم پزشکی از مهرماه سال گذشته تاکنون، ادامه داد: قطعا این سفرها کمک می ‌کند که با شناخت بهتر و با استفاده از تجارب سایر دانشگاه‌ ها در راستای حل مشکلات قدم برداریم.

اسکان بیش از 7 هزار دانشجو در خوابگاه ‌های دانشجویی استان سمنان

همچنین در ادامه این نشست، مهدی شادنوش، رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان نیز گزارشی از عملکرد معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ارائه کرد و گفت: تکمیل، تجهیز و بهره برداری خوابگاه ۲۵۰ نفره دانشکده دامغان، تجهیز و بهره برداری خوابگاه ۱۸۰ نفره دانشکده سرخه و پیگیری به منظور ساخت خوابگاه در دانشکده آرادان از جمله فعالیت‌های این دانشگاه است.

وی افزود: بهسازی و تجهیز سالن ورزشی و بدنسازی خوابگاه اندیشه سمنان، پیگیری جهت برقراری اینترنت از طریق شبکه فیبرنوری مخابرات در همه خوابگاه‌ ها و پیگیری جهت صنعتی ‌سازی سلف و آشپزخانه ‌ها و همچنین تعویض پارکت سالن ورزشی ۱۶ آذر سمنان از دیگر اقدامات است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان بیان کرد: خرید و نوسازی تجهیزات و وسایل مورد نیاز خوابگاه‌ ها تا حد امکان و ایجاد انگیزش و راهکارهای مناسب جهت افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت‌ های فرهنگی، قرآنی و رفاهی نیز جزو برنامه‌ های این دانشگاه است.

شادنوش اظهار کرد: باید بودجه مصوب تخصیص داده شده به معاونت‌ های دانشجویی فرهنگی دانشگاه‌ ها علاوه بر تعداد دانشجویان، یک سری شاخص‌ های دیگر از قبیل پراکندگی دانشکده، قدمت ابنیه و موقعیت جغرافیایی و فرهنگی را در نظر داشته باشد.

وی ادامه داد: واریزی صندوق رفاه دانشجویی در تعمیر و تجهیز خوابگاه ‌های دانشجویی و تخصیص اعتبارات ویژه جهت صنعتی سازی سلف سرویس‌ ها و تجهیز خوابگاه‌ ها در نظر گرفته شود و برقراری تعاملات و ارتباطات بیشتر حوزه‌ های معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌ ها با یکدیگر جهت کسب تجارب و افزایش بازده کاری در دانشگاه‌ ها اعمال شود.

شادنوش با اشاره به اینکه صد درصد دانشجویان را پوشش اسکان خوابگاهی داده ‌ایم، خاطرنشان کرد: تعداد کل دانشجویان بیش از ۲۷۰۰ نفر هستند که از این تعداد حدود یک هزار و ۱۰۰ نفر از در خوابگاه ها اسکان دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان در تشریح برنامه‌ های فرهنگی این دانشگاه گفت: هر سه ‌شنبه شب طی بازدید از خانواده ‌های ایثارگر، آنها مشکلاتشان را با مسئولان دانشگاه در میان می ‌گذارند. تاکنون از ۱۸۰ خانواده ایثارگر در سطح شهر سمنان بازدید به عمل آمده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار