معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: ارائه خدمات درمانی به اتباع سایر کشور‌ها دربیمارستان‌های زیرپوشش این دانشگاه ماهیانه چهار میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال هزینه در برداشته است.

خواجه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: ارائه خدمات درمانی به اتباع سایر کشور‌ها در بیمارستان‌های زیرپوشش این دانشگاه در ۲ سال گذشته به طور متوسط ماهیانه چهار میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال هزینه در برداشته است.

دکتر علی خواجه یکی از اهداف مهم طرح تحول نظام سلامت را اجرای عدالت در سلامت ذکر کرد و اظهار داشت: با اجرای این طرح شهروندان جمهوری اسلامی مشکل چندانی در زمینه پرداخت هزینه درمان در بیمارستان‌های دولتی را ندارند.

وی ادامه داد: واحد مددکاری بیمارستان‌های زیرپوشش این دانشگاه سالهاست خدمات و مساعدت مالی به بیماران بی بضاعت ارائه می‌کند، اما پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت میزان مراجعات هموطنان ایرانی انگشت شمار شده، ولی اتباع کشور‌های همسایه همچنان مشتریان دائم و ثابت واحد مددکاری هستند.

وی با بیان اینکه خدمات حمایتی بیمه مختص شهروندان جمهوری اسلامی ایران است افزود: با وجود پی گیری‌های متعددی که در سطح دانشگاه علوم پزشکی و حوزه معاونت درمان وزارت بهداشت انجام شده است اتباع سایر کشور‌ها صرفا در صورت وجود اسناد قانونی اقامتی مانند گذرنامه می‌توانند از خدمات بیمه درمان استفاده کنند.

وی گفت: با وجودی که امکان برخورداری اتباع بیگانه  کشورهای دیگر که در سیستان و بلوچستان زندگی و یا تردد می‌کنند به لحاظ قانونی از مزایای مالی طرح تحول نظام سلامت وجود ندارند، اما بیمارستان‌های این استان بر اساس رسالت انسانی خود تمامی خدمات مورد نیاز را به این افراد ارائه می‌دهند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ادامه داد: عموما این قبیل افراد پس از پایان بستری امکان پرداخت کامل هزینه‌های درمان خود را ندارند و به دلیل فقدان حمایت از سوی نهاد‌های خیریه معمولا هزینه درمان آنان به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تحمیل می‌شود.

وی اضافه کرد: بر اساس برآورد‌های انجام شده در ۲ سال گذشته ۷۴ میلیارد ریال اعتبار در سیستان و بلوچستان صرف درمان این قبیل افراد شده که مسلما اگر این اعتبارات در اختیار بیمارستان‌ها قرار می‌گرفت می‌توانست منجر به ارتقاء بیشتر شاخص‌های خدمت رسانی شود.

دکتر خواجه تاکید کرد: از آنجایی که به علت عدم وجود حمایت بیمه ای، تمامی هزینه‌های این قبیل بیماران به صورت آزاد محاسبه می‌شود انتظار می‌رود در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشور‌های مهاجر پذیر سازمان‌های خیریه ملی و یا حتی بین المللی وارد عرصه شده و در صورت عدم توان پرداخت هزینه‌های درمانی توسط افراد غیرایرانی بخشی از هزینه درمانی آنان را پرداخت کنند.

انتهای پیام/ع

ارائه خدمات درمانی به اتباع بیگانه درسیستان وبلوچستان 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.