معاون صندوق کارآفرینی امید از پرداخت ۳۲۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال‌زایی توسط صندوق کارآفرینی امید آذربایجان شرقی خبرداد.

پرداخت ۳۲۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال‌زایی توسط صندوق کارآفرینی امید آذربایجان شرقیبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛عبداللهی معاون صندوق کارآفرینی امید در شصت و هفتمین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه صندوق کارآفرینی امید در حوزه تسهیلات ازدواج و اشتغال فعالیت دارد گفت: در سال ۹۶ بیش از ۵ میلیارد برای ۴۸۰ نفر وام ازدواج پرداخت شد.

وی با اشاره به اینکه در اشتغال دو حوزه منابع داخلی و منابع مردمی و مشارکتی داریم گفت: تسهیلات اشتغال با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۴ ساله شهری و ۵ ساله روستایی پرداخت می‌شود که خود اشتغالی ۳۰ میلیون و با کارفرمایی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان است.

معاون صندوق کارآفرینی امید با بیان اینکه در سال ۹۶ بیش از ۸۳۲ فقره وام اشتغال‌زایی به مبلغ ۱۸ میلیارد تومان پرداخت شده است ابراز داشت: ۱۱۰۰ شغل در این قالب ایجاد شده است.

عبدالهی با اشاره به اینکه به دلیل رصد و نظارت بر تسهیلات پرداختی، تنها ۵ فقره وام منجر به اشتغال نشد خاطرنشان کرد: این تسهیلات به صورت ویژه از طریق مراجع قضایی پیگیری می‌شود.

وی از پرداخت ۱۲۳۵ فقره وام برای صیانت از اشتغال در آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: مجموع تسهیلات اعطایی در سال گذشته در این حوزه بیش از ۱۴ میلیارد تومان پرداخت شد.

نماینده مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان شرقی نیز دراین جلسه از ایجاد دوره مهارت کارآفرینی در کنارمهارت فنی در مراکز فنی و حرفه‌ای آذربایجان شرقی خبردادو گفت: صرفا دوره مهارت فنی کافی نیست و دوره مهارت کارآفرینی هم ایجاد می‌شود.

نماینده با اشاره به اینکه شعار مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان شرقی «هر جوان آذربایجانی یک مهارت» است گفت: تلاش می‌کنیم با مهارت آموزی جوانان استان، گام بلندی در جهت اشتغال برداریم.

وی با بیان اینکه در مراکز دولتی آموزش فنی و حرفه‌ای ۴۰ هزار نفر مهارت‌آموزی شده‌اند خاطرنشان کرد: ۳۱ هزار نفر هم در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد آموزش دیده‌اند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان شرقی آمار رصد اشتغال کارآموزان مراکز دولتی را مورد اشاره قرار داد و گفت: حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ مهارت آموز رصد شدند که ۴۵ درصد از کارآموزان را کارجویان، ۲۵ درصد شاغل و ۲۹ درصد غیر کارجویان که اغلب بانوان خانه دار هستند تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه بر اساس این جامعه آماری در واقع حدود ۵۰ درصد مهارت آموزان اشتغال یافته‌اند، افزود: از مجموع ۲۰ درصد آمار مهارت آموزان غیرشاغل، ۱۰ درصد به دلیل کمبود فرصت شغلی، ۴ درصد به دلیل پایین بودن دستمزد، ۰.۴ درصد به دلیل ضعف آموزش مهارتی و ۵.۴ درصد به دلیل نبود سرمایه کافی موفق به یافتن شغل مناسب نشده‌اند.

نماینده با اشاره به اینکه در ۷۶ روستای آذربایجان شرقی به صورت سیار آموزش‌های مهارتی ارائه شدند خاطرنشان کرد: در مجموع ۲۸۰۴ زن و ۲۴۷۰ مرد آموزش دیده‌اند که رویکرد آموزش‌های مهارت روستایی در راستای آموزش ساخت صنایع دستی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال آموزش بسته مهارتی برای دانش‌آموزان و دانشجویان هستیم ابراز داشت: تلاش می‌کنیم همزمان با اوقات فراغت، «فرصتی برای کسب مهارت» در حین تحصیل فراهم شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان شرقی با یادآوری اینکه بر اساس آمار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، حدود ۱۵۰ هزار بیکار در استان داریم تصریح کرد: صرفا دوره «مهارت فنی» کافی نیست و دوره «مهارت کارآفرینی» هم ایجاد می‌شود.

وی در پایان به طرح کارورزی دانش‌آموختگان دانشگاهی و استاد شاگردی اشاره کرد: متاسفانه شاهد استقبال پایین صنایع و صنوف از طرح کارورزی و استاد شاگردی هستیم.

 

انتهای پیام/ش

پرداخت بیش از ۵ میلیارد وام ازدواج  برای ۴۸۰ نفر در سال ۹۶

برچسب ها: اشتغال ، جوانان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.