به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ابداع جوهر هوشمند که توسط محققان کالج دارتموث در آمریکا صورت گرفت، نویدبخش افزایش بیش از پیش کاربردهای چاپ سه بعدی است و می تواند زمینه را برای نسل جدید ماده چاپ شده هموار سازد.
پیشرفت حاصل شده در زمینه چاپ هوشمند با قابلیت تغییر شکل که به چاپ چهار بعدی هم شناخته می شود، یک جایگزین کم هزینه برای ساخت قطعات دقیق برای استفاده در حوزه های مختلف از بیوپزشکی تا صنعت انرژی محسوب می شود.
به گفته محققان، این فناوری به اشیای چاپ شده سه بعدی حیات می دهد و در حالی که بسیاری از ساختارهای چاپ شده سه بعدی خواص مولکولی ماده را بازتاب نمی دهند، جوهر جدید مولکول های کاربردی را به جهان چاپ سه بعدی می آورد و با استفاده از آن می توان اشیای هوشمندی را برای مصارف مختلف چاپ کرد.
بسیاری از سازوکارها و پروتکل های چاپ سه بعدی بر رزین های شفاف کننده عکس تکیه دارند و به تولید اشیای پلاستیکی سخت و محکم اما نه چندان برخوردار از معماری مولکولی منجر می شوند.
اما دستاورد جدید به طراحان اجازه می دهد که محدوده ها و کاربردهای مولکولی خاص را در یک ماده حفظ کنند و این ساختارها را برای استفاده در چاپ سه بعدی تغییر دهند.
محققان با ترکیب فناوری های جدیدی در عملیات های پیش و بعد از چاپ توانستند اشیای چاپ شده را به یک درصد اندازه های واقعی خود کاهش و رزولوشن (شفافیت) آنها را 10 برابر افزایش دهند.
این اشیای چاپ شده سه بعدی می توانند بطور مکرر با استفاده از پایه های فرا مولکولی از لحاظ اندازه کوچک و بزرگ شوند؛ همچنین با استفاده از ردیاب های فلورسنت در واکنش به یک محرک خارجی مانند نور تغییر رنگ دهند.
توانایی کاهش اندازه یک شیء بعد از چاپ در عین حفظ خصیصه های کاربردی و افزایش شفافیت آن جسم به چاپگرهای ارزان قیمت اجازه می دهد تا اشیایی با وضوح بالا چاپ کنند؛ کاری که زمانی تنها توسط چاپگرهای پیچیده تر میسر بود.
روش جدید مقیاس پذیر است، به طور گسترده قابل انطباق است و می تواند به طور چشمگیری موجب کاهش هزینه ها شود.
این مطالعه توسط مجله انجمن شیمی آلمان به نام Angewandte Chemie به عنوان یک مقاله بسیار مهم VIP انتخاب شد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام /