به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، استفاده از نیروی کار خارجی در تمامی کارگاهها، مشمول قانون تامین اجتماعی است و برای بیمه اتباع خارجی الزام قانونی وجود دارد.
اتباع خارجی که به صورت قانونی در کشور مشغول به کار هستند و پروانه اشتغال دارند اگر در کشور خود بیمه باشند و آن کشور عضو مقاوله نامه شماره ۱۹ بین المللی کار باشد، فقط ۳ درصد حقوق فرد برای بیمه حوادث حین کار دریافت میشود و اگر در کشور خود بیمه نباشند، ۲۷ درصد حق بیمه توسط سازمان تأمین اجتماعی دریافت میشود و این افراد از تمامی خدمات تامین اجتماعی به جز بیمه بیکاری برخوردار هستند.
اتباع خارجی مجاز از بدو شروع به کار، حق برخورداری از خدمات و تعهدات تامین اجتماعی را دارند و هیچ فرقی بین اتباع خارجی و ایرانی در کشور جهت برخورداری از خدمات تامین اجتماعی وجود ندارد و آنان با داشتن پروانه یا کارت کار و فعالیت در کارگاههای مشمول قانون تأمین اجتماعی مشمول بیمه اجباری هستند و کارفرمایان موظف به ارسال لیست آنان و پرداخت حق بیمه مربوطه هستند و در صورت خودداری کارفرما، سازمان تأمین اجتماعی با انجام بازرسی، نسبت به احقاق حقوق اتباع فوق اقدام میکند.
علاوه بر اجرای پوشش بیمه اجباری در مورد اتباع خارجی، بیمه حرف و مشاغل آزاد، زنان خانه دار، طلاب، اختیاری و توافقی این گروه نیز امکان پذیر است و تمامی اتباع خارجی دارای کارت اقامت معتبر و مجوز اشتغال همانند سایر ایرانیها میتوانند از تمام مزایا و خدمات تأمین اجتماعی استفاده کنند.
گفتنی است، کارفرمایان میتوانند برای بیمه کارگران غیر ایرانی با در دست داشتن مدارکی مانند روادید، گذرنامه و مجوز اشتغال نیروهای خود به شعب تامین اجتماعی مراجعه کنند و با تکمیل فرم و پرسشنامه و همچنین پرداخت حق بیمه نسبت به بیمه آنان اقدام کنند.
انتهای پیام/