باقری رییس روابط عمومی محیط زیست زنجان در گفتگو با گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ؛با بیان اینکه هر ساله با شروع فصل بهار و آغاز فعالیتهای کشاورزی، نگرانی از وجود گرگ در مزارع کشاورزی و روستاها وجود دارد، گفت: حمله گرگ با آمدن بهار در این استان اوج می گیرد.
باقری گفت: متاسفانه بهخاطر از بین رفتن زیستگاههای این جانور در استان و کاهش منابع غذایی به خاطر افزایش شکار در استان شاهد هستیم که این جانور در برخی موارد به جوامع انسانی وارد شده و باعث بروز خطرات برای انسان ها شده است.
وی ادامه داد: تخریب زیستگاههای طبیعی و از بین بردن طعمههای وحشی توسط عوامل انسانی، شکار بیرویه گراز و خرگوش از علتهای مهم حمله گرگ به انسان هاست.
وی ادامه داد: متاسفانه طی چندین سال اخیربه علت تراکم بالای زباله های انسانی در اطراف شهرها و روستاها و جمع شدن سگ های ولگرد و گرگ ها در این محل ها و جفتگیری گرگ ها و سگ های ولگرد گرگ های با گونه جدید با نام "گرگاس" یا همان "سگ گرگ" به وجود می آید که خلق و خوی گرگ را دارد .
رییس روابط عمومی محیط زیست زنجان گفت: گرگاس ها بسیار تهاجمی بوده و انسان ها از جانب این گونه بیشتر در معرض خطر هستند.
وی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه کودکان، خردسالان و سالخوردگان را نباید در اطراف زمین های کشاورزی بدون توجه رها کرد، گفت: همچنین روستائیان از سپردن گلهها به کودکان و افراد کهنسال خودداری کنند
باقری از دهیاران خواست با یک ساز و کار مناسب و سازگار با شرایط منطقه، اقدام به جمع آوری و دفع زباله و فضولات در روستاها نمایند و از پراکنده شدن آنها در اطراف و کوچه روستاها جلوگیری به عمل آید چرا که مکان مناسبی برای تغذیه سگ های ولگرد و سایر حیوانات می تواند باشد.
رییس روابط عمومی محیط زیست زنجان گفت: حصارکشی اطراف باغ ها و بسته نگه داشتن درهای خانه ها در روستاها برای مسدود ماندن راه های ورود و خروج گرگ و سگ های وحشی از دیگر راه های جلوگیری از حمله گرگ ها و حیوانات درنده بر شمرد.
وی ادامه داد:سال گذشته 13 نفر در استان مورد حمله گرگ و 1نفر نیز مورد حمله پلنگ قرار گرفتند.
انتهای پیام/ن