این چشمه و تفرجگاه اطراف آن، در شهرستان شهرکرد و در فاصله دو کیلومتری غرب روستای شمس آباد و ۲۵ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری، در مجاورت کوههای جهان بین قرار دارد.
گردشگاه چشمه وقت و ساعت علاوه بر وجود چشمهای از عجایب حیرت انگیز طبیعی، دارای درختان سر به فلک کشیدهای میباشد که سایه سار آنها، مکانی مفرح برای گذران اوقات فراغت مردم محلی، دوستداران طبیعت و مسافران و گردشگران داخلی و خارجی فراهم کرده است.
علت نامگذاری «چشمه وقت و ساعت» این است که آب این چشمه چند مرتبه (معمولاً سه مرتبه) در طول روز، به صورت تناوبی خشک و پر آب میشود.
آب چشمه وقت و ساعت، هر دفعه برای مدت حدود ۲ ساعت قطع میشود و دوباره شروع به جوشش میکند، به گونهای که در زمان قطعی، هیچ اثری از آب در دهانه چشمه مشاهده نمیشود، ولی پس از مدتی، یکباره آب از دهانه چشمه خارج و جاری میشود و منظره زیبایی را به وجود میآورد.
قدمت چشمه وقت و ساعت که از چشمههای کارستی به شمار میرود، به قبل از دوران چهارم زمین شناسی (کواترنری) میرسد.
میزان آب چشمه وقت و ساعت، در فصول مختلف سال متفاوت است اما حجم آن در بهار، قابل توجه و بیشتر است، به طوری که کف چشمه اصلی که چند متر پهنا دارد، پر از آب شده و آب آن به اندازه ۲۰ سانتی متر بالا میآید.
تا کنون دلیل علمى قانع کنندهاى پیرامون عملکرد این چشمه ارائه نشده است، ولى برخی کارشناسان زمین شناسی، وجود سفرههاى زیر زمینى خاصى را علت جوشش و خشک شدن این چشمه بیان کردهاند.
در اطراف چشمه وقت و ساعت، سنگهایی از جنس کانی مگنتیت وجود دارد که سبب چسبیده شدن سنگهای اطراف میشود و این نکته باعث شده تعدادی از مردم، به این مکان به عنوان یک جایگاه مقدس نگاه کنند.
گفتنی است: آب چشمه کارستی، حاصل نفوذ آب مخازن بزرگتر زیرزمینی در یک مخزن کوچکتر و خروج آن از چشمه میباشد.
انتهای پیام/ن