به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، نام بوشهر در کتابها و اسناد تاریخی، تحت نامهای مختلفی نظیر «رام اردشیر»، «ابوشهر»، «لیان» و «ریشهر» به ثبت رسیده است. بندر بوشهر، مرکز این استان به خاطر عواملی مانند صیادی، وجود نیروگاه اتمی، کشتی سازی و صادرات رونق اقتصادی فراوانی دارد به گونهای که پایتخت انرژی ایران لقب گرفتهاست. قدیمیترین نشانههای به دست آمده از سکونت در سرزمین بوشهر، به عهد ایلامی و تمدن بینالنهرین برمیگردد که با قدمت سه هزار سال پیش از میلاد مسیح آثار تاریخی و طبیعی بسیاری در این استان وجود دارد.
گنبد نمکی جاشک
این پدیده ی کم نظیر با عنوان گنبد نمکی جاشک یا دشتی شناخته می شود و عنوان بزرگترین گنبد نمکی خاورمیانه را به خود اختصاص داده است. در سفر به جاشک علاوه بر گنبد نمکی شما می توانید یخچال های نمکی یا نمک چال ها، آبشارهای نمکی، غارهای نمکی، نمک های رنگین، چشمه های نمکی و دره گل کلم را ببینید. افسانه های زیادی در مورد این منطقه وجود دارد، برخی می گویند این پدیده ناشی از یک نفرین افسانه ای است و می گویند این گنبد نمکی در اثر یک نفرین بزرگ شکل گرفته و یا این گنبد محل حکومت و زندگی دیو بوده و وی را از آسیب در امان نگه می داشته است. منطقه جاشک مابین شهرهای دیر و خورموج و در ۱۴۴ کیلومتری شهر بوشهر قرار دارد.
کاروانسرای مشیرالملک
این کاروانسرا به فرمان حاج میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک ساخته شد. دژ برازجان یا کاروانسرای مشیرالملک که از سازههای باشکوه دوره ی قاجاریان است در میدان شهید چمران شهر برازجان قرار دارد.
موزه رئیسعلی دلواری
این موزه که خانه و محل زندگی رئیسعلی دلواری بودهاست، در شهر دلوار از توابع شهرستان تنگستان و در ۴۵ کیلومتری شهر بوشهر قرار دارد. رئیسعلی دلواری، مبارز مشروطهخواه و رهبر قیام جنوب بوده است.
آبانبار قوام
آب انبار قوام در محوطه باری شهر بوشهر و در کنار دریا قرار گرفته است. قدمت این آب انبار به 150سال بیش و زمان قاجاریه بر میگردد. در حال حاضر از این آب انبار به عنوان رستوران و چایخانه سنتی استفاده میشود.
عمارت ملک
این عمارت که به صورت مجموعه ی ساختمانی متعلق به یک قرن قبل است در دوره ی قاجاریه توسط معماران فرانسوی ساخته شده است و متعلق به یکی از ثروتمندان بوشهر به نام محمدمهدی ملک التجاره بودهاست. عمارت ملک در محله بهمنی شهرستان بوشهر، در خیابان ماهینی کوچه ملک واقع شده است.
قلعه ی نصوری
قلعه نصوری یا قلعه شیخ متعلق به اوایل دوره قاجاریه است. سبک کار و تراش گچ بری های این قلعه شبیه ستونهای بازار وکیل شیراز است. قلعه ی نصوری در شهر بندر طاهری و ۲۵۰ کیلومتری استان بوشهر واقع شده است. ساخت قلعه به امر شیخ جبار نصوری درحدود ۱۸۰ سال پیش انجام یافته و معمار آن علی اضعر شیرازی بودهاست.
سیراف
شهر باستانی سیراف واقع در شهرستان کنگان یکی از قدیمی ترین بنادر ایران است که از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران به شمار می رود. معماری خاص این بندرکه بسیار شبیه به روستای ماسوله است، بسیار مورد توجه قرار دارد. دخمههای باستانی سیراف و قبرهای سنگی از بازماندههای آثار تاریخی سیراف هستند.
عمارت دهدشتی
این بنا در بافت قدیم در محله کوتی شهر بوشهر و در خیابان انقلاب و در ضلع شمال غربی مسجد امام قرار دارد. قدمت آن به دوره ی قاجاریه می رسد و توسط حاج اسمعیل دهدشتی که تاجر روغن بوده احداث گردیده است.
رهآورد و غذاهای محلی
خرما، ارده، ماهی، میگو و مسقطی از سوغاتی ها و بلالیت، لخ لخ، یتیمک بوشهری، گمنه یا للک، کبه، قلیه میگو، قیمه بوشهری، دوپیازه میگو، دوقوس ماهی، دال عدس بوشهری و میگو پلو از غذاهای محلی این دیار به شمار می روند، همچنین گبه، گلیم، نمدمالی، حصیربافی، سوزن دوزی، زنبیل و سبد، جارو، سفالگری، مشک، لنجسازی، قایق سازی، توربافی، تونیره بافی، و دولچه از صنایع دستی بوشهر هستند.
پیشنهاد
در صورت اقامت بیشتر در این استان پیشنهاد می کنیم بازدید از موزه دریا و دریانوردی خلیجفارس، معبد پوزئیدون -خدای دریا، رافائل، جزیره شیف، مدرسه گلستان، پارک جنگلی چاه کوتاه، کاخ بردک سیاه بازارهای تجاری شهرهای گناوه و دیلم، گور دختر، قلعه خورموج، منطقه تاریخی توز، مقبره ژنرال انگلیسی، کلیسای مسیح مقدس، قلعه هلندیها، باغ بهزاد، عمارت کازرونی، قدم زدن در ساحل ریشهر و خرید از بازار قدیمی بوشهر را از دست ندهید.
دانلود مسیرهای عمومی گردشگری استان بوشهر