رئیس جمهور گفت: ایران و ترکمنستان باید از ظرفیت های گسترده خود در مسیر گسترش همکاری های مشترک بهره بگیرند.

ایران و ترکمنستان باید از ظرفیت‌های خود در مسیر گسترش همکاری‌های مشترک بهره بگیرند/ تصمیمات خوبی به نفع دو ملت اتخاذ شدبه گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی که روز سه شنبه و پس از امضای 13 سند همکاری میان ایران و ترکمنستان سخن می گفت، با ابراز خرسندی از حضور در ترکمنستان در ایام جشن نوروزی اظهارداشت: مذاکرات بسیار سازنده و مفیدی در بالاترین سطح میان مقامهای دو کشور برگزار شد و فهرست همه مواردی را که در ظرفیت اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی دو کشور است ، مورد بررسی و بازبینی قرار دادیم و در همه زمینه ها بحث های مورد علاقه را مطرح و تصمیمات خوبی به نفع دو کشور و دو ملت اتخاذ کردیم.

رئیس جمهور با اشاره به اشتراکات فرهنگی ، تاریخی و دینی دو ملت ایران و ترکمنستان در کنار حسن همجواری که بر روابط دو کشور حاکم است ، گفت: ما مصمم هستیم از همه ظرفیت های موجود برای توسعه و تعمیق همکاری های مشترک بهره بگیریم.

روحانی به توافقات دو کشور در حوزه های انرژی و حمل و نقل و ترانزیت اشاره کرد و افزود: ایران و ترکمنستان دو کشور توانمند در زمینه انرژی هستند و در مذاکرات تصمیم گرفته شد که همکاری های خود را در این حوزه بیش از پیش ارتقاء دهیم.همچنین ترکمنستان و ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی که از آن بهرمند هستند به عنوان دو دروازه مهم برای آسیای مرکزی و آبهای آزاد جنوب محسوب می شوند و می توانند ترانزیت منطقه را هم تسهیل کنند.

رئیس جمهور با اشاره به افتتاح پل سرخس و نقش آن در تعمیق همکاری های تجاری اظهارداشت: با رفع مشکلات مرتبط با حمل و نقل ، همکاری های دو کشور نیز بیش از پیش تسهیل و زمینه فعالیت گسترده تر بخش های خصوصی دو کشور نیز هموارتر می شود.

روحانی با بیان اینکه میزان مبادلات تجاری امروز دو کشور با توجه به ظرفیت های گسترده ای که وجود دارد ، مطلوب دو کشور نیست، تصریح کرد: باید سطح مبادلات تجاری را توسعه بدهیم و در همین راستا خط جدید انتقال برق از سرخس به مرو با کمک شرکتهای ایرانی ایجاد خواهد شد.

رئیس جمهور افزود: شرکتهای ایرانی فعال در بخش حمل و نقل و جاده نیز در اجرای دو طرح مهم جاده عشق آباد به ترکمن آباد و سرخس به تجن همکاری خواهند کردند.

روحانی سواپ گاز و همکاری در حوزه انرژی در دریای خزر را از دیگر موارد گفت وگو در مذاکرات مشترک برشمرد و اظهارداشت: در زمینه صادرات اتوبوس به ترکمنستان و در کنار آن، تقویت همکاری های دو کشور در حوزه های فرهنگی ، علمی و فناوری های نوین نیز گفت و گو شد.

رئیس جمهور به مسایل منطقه ای و بین المللی مورد گفت وگو در مذاکرات مشترک اشاره کرد و گفت: ما همچنین درباره مبارزه با تروریسم ، راههای تقویت ثبات و امنیت منطقه و همچنین برنامه های نوعدوستانه تبادل نظر کردیم و در مجموع توافقات خوب و گسترده ای میان دو کشور حاصل شد که اجرای این توافقات می تواند سطح همکاری های دو کشور را بیش از پیش ارتقاء دهد.

رئیس جمهور ترکمنستان نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه کشورش مصمم است روابط با تهران را در همه زمینه ها گسترش دهد، گفت: مذاکرات سطح بالای دو کشور، در فضایی دوستانه ، برادرانه و شفاف و توام با احترام متقابل و حسن همجواری برگزار شد.

"قربان‌قلی بردی‌محمدف" افزود: تحکیم دوستی ترکمنستان و ایران برای ما اهمیت بالایی دارد و من فرصت را مغتنم شمرده و از دکتر روحانی به خاطر تلاشهایی که در راستای توسعه همکاری های مشترک داشته اند، قدردانی می کنم.

وی امضای 13 سند همکاری و بیانیه مشترک را در راستای منافع دو ملت ایران و ترکمنستان برشمرد و تاکید کرد با اجرای این توافقات، همکاری های دو کشور در همه عرصه ها بیش از پیش گسترش می یابد.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۱ ۰۸ فروردين ۱۳۹۷
خدا کنه همه ی مشکلات اقتصادی رفع شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۳ ۰۸ فروردين ۱۳۹۷
درود بردکتر روحانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۶ ۰۸ فروردين ۱۳۹۷
باید با جذب سرمایه گذارهای خارجی در بخش تولید با ارتقای تولیدات داخل و صادرات زمینه برای رونق اقتصادی مهیا شه
آخرین اخبار