ارگ رایِن با مساحتی بیش از 22 هزار مترمربع، دومین بنای خشتی بزرگ جهان بعد از ارگ بم است که هرساله میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، در جنوب غربی شهر کرمان و ۱۰۰ کیلومتری مسیر کرمان ـ جیرفت منطقه ای خوش آب و هوا به اسم راین وجود دارد، شهری با درختان تنومند که نشان از منطقه ای آباد و سرسبز از گذشته تا به امروز است، در گوشه ای از این شهر زیبا، نمادی است که راینی ها به آن افتخار می کنند و خبر از اصالت و تاریخی بودن شهرشان را می دهد،  بنایی به نام ارگ راین.

ارگ راین در جنوب غربی شهر کنونی راین در استان کرمان قرار دارد، این بنای خشتی تا حدودی به ارگ تاریخی بم شبیه‌است و بر بالای تپه‌ای قرار دارد.

دومین بنای خشتی جهان در قرق گردشگران نوروزی

محسن روحی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: بعد از ارگ بم، ارگ راین دومین بنای خشتی جهان و افتخار دیگری از میراث ماندگار گذشتگان است که تاریخ بلندش دست کمی از ارگ بم ندارد.

وی افزود: این ارگ با بیش از 22 هزار متر مربع مساحت، تقریبا مربعی شکل است و چندین و چند برج آن را به احاطه خود درآورده اند، برج هایی با ظاهر جادویی و اسرار آمیز که دقیقا همان شکلی هستند که از دیدن برج های قلعه و ارگ انتظار دارید.

دومین بنای خشتی جهان در قرق گردشگران نوروزی

روحی با اشاره به اینکه این منطقه از قدیمی ترین نواحی ایران است که روزگاری ساسانیان در آن زندگی می کردند و به دلیل موقعیت مناسب مکانی اش محلی برای داد و ستد و ساخت ابزارهای جنگی بوده است بیان کرد: چیزی که این قلعه را تا این حد زیبا و دوست داشتنی کرده، این است که برای ساخت تمامی بخش های آن از خشت استفاده شده و هیچ چیز دیگری به جز خشت را در معماری آن نمی بینید.

معاون میراث فرهنگی اظهار کرد: برای پیدا کردن ورودی ارگ باید به بخش شرقی آن بروید، در اینجا سردری بزرگ و با عظمت شما را به سمت محوطه داخلی آن می برد.

وی با اشاره به اینکه این ارگ هم مثل همه ارگ های دیگر از دو بخش مخصوص عامه نشین و اعیان نشین تشکیل شده است، تصریح کرد: پا به داخل ارگ که بگذارید مکان هایی مثل بازار، زورخانه و اصطبل های زمستانی و تابستانی نظرتان را جلب می کند.

دومین بنای خشتی جهان در قرق گردشگران نوروزی

روحی یادآور شد: در نزدیکی در ورودی، بخش نگهبانی و دیده بانی قرار دارد که روزگاری نگهبانان در آنجا ساعت ها دیده بانی می کردند و حرکت هر جنبده ای که به طرف ارگ می آمد را زیر نظر داشتند.

وی با اعلام اینکه  قسمت نگهبانی از جذاب ترین بخش های ارگ است، بیان داشت: نکته جالبش این است که در زمان جنگ از این قسمت بر روی نیروهای دشمن آتش و یا آب جوش می ریختند تا آن ها را فراری دهند.

 روحی با اشاره به اینکه در قسمت ورودی ارگ، بخش هایی به چشم می خورد که سال ها آهنگران و چاقوسازان در آنجا ابزارهای فلزی درست می کردند، گفت:  تا همین ۱۵۰ سال قبل افرادی در این ارگ سکونت می کردند .

 دومین بنای خشتی جهان در قرق گردشگران نوروزی

وی افزود: ارگ راین از گزند حوادث طبیعی و انسانی در امان نبوده و بارها آسیب هایی به آن وارد شده اما با مرمت ها و بازسازی هایی که روی آن انجام شده شکوه دیدنی خود را همچنان حفظ کرده است.

انتهای پیام/ب

شکوه دیدنی ارگ راین در روزهای بهار

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.