رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دوران پرآبی کشور به انتها رسیده است.

به گزارشگروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پیامی ویدیویی که به مناسبت روز جهانی آب با شعار "طبیعت برای آب" منتشر شد، اظهار کرد:دوم فروردین ماه روز جهانی آب است. وفور و کمبود آب در جهان تحت تاثیر تغییر اقلیم قرار گرفته است. متاسفانه ما در کشورمان به دلیل موقعیت جغرافیایی، تحت تاثیر خشکسالی های تغییر اقلیم قرار گرفته ایم. سال آبی امسال یکی از بدترین سال ها در 50 سال گذشته کشور است.

تمدن، اقتصاد و محیط زیست ما تحت تاثیر آب قرار گرفته است

وی افزود: تمدن، اقتصاد و محیط زیست ما تحت تاثیر آب قرار گرفته است. بی آبی، مسائل اجتماعی در کشور به وجود آورده و امیدوار هستیم که با مدیریت در بخش آب کشور بر اساس هماهنگی های انجام گرفته و با توجه به کارگروه ای که دولت برای سازگاری شدن با کم آبی تشکیل داده است، بتوانیم مشکلات آب کشور را تا حد ممکن تسهیل و به کمبود آب عادت و زندگی کنیم .
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کشور ما، ذاتاٌ کشور کم آبی است. متوسط بارش های ما به 200 میلی متر رسیده ولی متوسط بارش های جهانی بالای800-750 میلی متر است. اما هنوز عادت نکردیم که چگونه در همه بخش ها در مصرف آب صرفه جویی کنیم؛ از بخش شرب، بهداشت، صنعت تا کشاورزی.

کلانتری تصریح کرد: محیط زیست ما به شدت تحت تاثیر کم آبی است. ریزگردها شهرهای مختلف کشور را تحت تاثیر قرار داده است و به خصوص در جنوب کشور به شدت مردممان را اذیت می‌کند.

وی افزود: ریزگردهای خارجی ناشی از کمبود آب نیز در طول 6 ماه اول سال، مردم به خصوص در غرب کشور را اذیت می کند. ما باید خودمان را آماده و سازگار با کمبود آب کنیم.

مردم به خصوص کشاورزان باید بدانند که چگونه با کم آبی زندگی کنند/ چگونه زیستن با کم آبی جز اولویت های ما باشد

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: زندگی گذشته ما، باید تغییر کند. رفتار ما نیز باید تغییر کند. دوران پرآبی کشور به انتها رسیده است. جمعیت کشور به 81 میلیون نفر رسیده و بارش های ما بیش از 20 درصد کم شده است و به علت گرمایش کره زمین، تبخیر بالقوه افزایش پیدا کرده است و لذا مردم شریف ایران به خصوص کشاورزان باید بدانند که چگونه با کم آبی زندگی کنند.

وی افزود: محیط زیست ما به شدت تحت تاثیر کم آبی قرار گرفته است. فرسایش مواد ژنتیکی، فرسایش خاک، از بین رفتن پوشش گیاهی؛ زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است. ان شاء الله امیدورام که با همت مردم، آموزش عمومی مردم و با تلاش کارشناسان در بخش های مختلف از کشاورزی، صنعت، محیط زیست و آب، بتوانیم دانش مردم را برای کم آبی افزایش دهیم و چگونه زیستن با کم آبی را جز برنامه های اولویت دار خودمان کنیم.

کلانتری تصریح کرد: آب گرچه کم هست، اما خوشبختانه به اندازه کافی برای مصرف شرب و بهداشتی در کشور وجود دارد. مردم از این نظر نباید نگران باشند. آب برای بخش کشاورزی، محیط زیست و حق آبه تالاب کم است.

هر کس حتی بتواند یک لیتر آب را صرفه جویی کند، به حفظ تمدن کشور کمک کرده است

وی افزود: در حق آبه تالاب محیط زیست به شدت دچار بحران هستیم، لذا خواهش من این است که هر کس در هر گوشه کشور اگر توانست حتی یک لیتر آب را صرفه جویی کند، به حفظ تمدن کشور کمک کرده است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امیدوارم در سال جدید و در سال جاری که تقریباً شروع آن مصادف با روز جهانی آب شده است، ملت عزیز و بزرگوار ایران طوری رفتار کنند که کمبود آب، حداقل خسارت ها را برای کشور داشته باشد.

انتهای پیام/

پیام رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت روز جهانی آب

برچسب ها: محیط زیست ، بحران آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار