به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ؛ امام هادی(ع)، پیشوای دهم شیعیان در ماه ذی الحجه سال 212 هجری قمری در شهر صریا (نزدیک مدینه) دیده به جهان گشود.
پدر ایشان حضرت امام محمدتقی جوادالائمه (ع) و مادرش سمانه بود.
نام مبارک ایشان علی،نقی،هادی و نجیب از القاب ایشان و ابوالحسن کنیه اش بود.
امام علیالنقی الهادی (ع) در سال 220 هجری قمری به امامت رسید.
امام هادی (ع) با این که تحت نظر و تعقیب خلفای زمان خود بود، اما از پای ننشست و فعالیتهای خود را مطابق اوضاع زمان خویش پیش برد.
از مهمترین فعالیتهای ایشان آگاهی دادن منصب امامت و مقام علمی خود با مناظره،پرسش و پاسخهای علمی و تبیین نبود مشروعیت حکومت بنی عباس بود.
یکی دیگر از محورهای فعالیت امام، آماده کردن مردم و شیعیان در زمینه غیبت حضرت مهدی (ع) بود.
مبارزه با انحرافات، تربیت افراد شایسته، تقویت سازمان وکالت، تبیین مقام شامخ امامت از طریق زیارت غدیریه و زیارت جامعه از دیگر اقدامات مهم این امام همام بود.
از امام هادی علیه السلام چندین دعا و زیارت نامه برجای مانده است که از مشهورترین آنها زیارت جامعه کبیره است.
این زیارت دارای سند صحیح بوده و از نظر بلاغت نیز در بالاترین درجه قرار دارد.
از دیگر زیارات به جای مانده از امام هادی (ع)، زیارت غدیر است که در آن هم خصوصیات و ویژگیهای حضرت (ع) هم حادثه غدیر ذکر شده است.
امام هادی در زمان معتضد عباسی توسط وی مسموم و در رجب سال 254 هجری به شهادت رسید و در سامراء، در خانه خویش به خاک سپرده شد.
از سخنان گهربار امام: دنیا همانند بازاری است که عدّهای در آن برای آخرت سود میبرند و عدّهای دیگر ضرر و خسارت متحمّل میشوند.
تواضع و فروتنی چنان است که با مردم چنان کنی که دوست داری با تو آن کنند.
علم و دانش بهترین یادبود برای انتقال به دیگران است، ادب زیباترین نیکیهاست و فکر و اندیشه آئینه صاف و تزیین کننده اعمال و برنامههاست.
همنشین شدن و معاشرت با افراد شرور نشانه پستی و شرارت تو خواهد بود.
انتهای پیام/د