طبیعت زیبا و بیهمتای این دیار، آثار تاریخی و باستانی کمنظیر، کوههای سر به فلک کشیده، آبشارهای منحصربهفرد، درههای شگفتانگیز، دشتهای بهشتی، پلهای تاریخی متعدد، جنگلهای انبوه، رودخانهها و تالابهای زیبا، جلوههای بینظیری را به رخ گردشگران میکشد.
دره خزینه نام جاذبه ای منحصر به فرد است که در میانه های جاده پلدختر به اندیمشک و در جوار روستایی به همین نام قرار دارد. این دره نشانه هایی از فرسایش در طی سال های دور و دراز را دارد و گویی پس از فراز و نشیب های بسیار به شکل امروزی خود در آمده است.
استان لرستان از جمله استانهایی است که برای گردشگرانی که در فصول مختلف سال به ایرانگردی میپردازند دارای ویژگیهای منحصربهفردی است و هر کس به هر سلیقهای میتواند مکانی مطابق میل خود برای لذت بردن در دسترس داشته باشد که از میان آنها میتوان به بزرگترین پل معلق خاورمیانه اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ عزیزی, رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان پلدختر, گفت:وجود بلندترین پل معلق خاورمیانه در کنار جاذبههای بینظیر و بکر شهرستان پلدختر دل هر گردشگری را به هیجان، شور و نشاط وامیدارد بهطوریکه با قدم زدن روی این پل میتوان زیباییهای طبیعت را در کنار رودخانه و منطقه پایین پل را نظارهگر شد.
عزیزی افزود: پل معلق لرستان با طول ۱۱۲ متر و ارتفاعی بیش از ۸۵ متر بر روی رودخانهی سیمره احداث شده است که مرتفعترین پل معلق خاورمیانه به شمار میرود، این پل در جاده پلدختر به اندیمشک در روستای دره خزینه واقع شده است.
وی افزود: یکطرف پل دره خزینه در خاک لرستان و طرف دیگر آن به استان ایلام منتهی میشود که ساکنان این منطقه در سنوات گذشته با گهواره متحرک به نام گرگر تردد میکردند که از سال ۸۲ این پل معلق توسط وزارت نیرو بهمنظور تردد و انتقال گروه مطالعاتی و کارکنان سد کرخه بر روی رودخانهی سیمره احداث شد.
میرزایی، کارشناس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان پلدختر،با اشاره به زیبایی وصف ناپذیر پل دره خزینه افزود: دیدن بلندترین پل معلق خاورمیانه بسیار جالب و شگفتانگیز است و قدم زدن روی پل لذتی بسیار زیاد و توصیف نشدنی دارد.سطح این پل از تخته چوبهای باریکی ساخته شده که بهوسیله کابل به یکدیگر متصل شدهاند و عبور از این پل چوبی در ابتدا برای گردشگران ترسناک به نظر میرسد بهطوریکه در زمان وزش باد کاملاً میتوان تکان خوردن آنرا احساس کرد و ترس از رفتن روی پل را چندین برابر میکند.
میرزایی افزود:بزرگترین پل معلق ایران و غرب آسیا که در استان لرستان و شهرستان پلدختر به دیوارههای صخرهای متصل شده و بر روی درهای عمیق به نام دره خزینه با چشماندازهای طبیعی و دیدنی واقعشده گوی سبقت را از پل معلق مشکینشهر که بهعنوان طویلترین پل معلق خاورمیانه مطرح است ربوده و به یکی از جاذبههای گردشگری زیبای ایران و خاورمیانه تبدیلشده که باید این منطقه توریستی در دنیا معرفی شود.
کارشناس گردشگری لرستان گفت: وجود این پل معلق در شهرستان پلدختر میتواند ظرفیت جدیدی را برای رونق گردشگری در جنوبیترین منطقه لرستان فراهم کند و با ایجاد سایت ورزشهای هیجانی، تأمین زیرساختهای لازم و افزایش تأسیسات رفاهی و امکانات گردشگری در این مکان در ایجاد اشتغال، اقتصاد، جذب گردشگران و سرگرمی برای جوانان نیز مؤثر باشد.
کارشناس سازمان گردشگری شهرستان پلدختر در ادامه گفت: پل معلق بر روی رودخانه سیمره واقع شده که نزدیکترین جاذبه گردشگری به تالابهای پلدختر است بهطوریکه تالابها در فاصله کمتر از ۳۰ کیلومتری این پل قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه یکطرف پل استان لرستان و طرف دیگر استان ایلام است بیان کرد: راه دسترسی به این پل از طریق جاده پلدختر به اندیمشک است که پس از رسیدن به روستای دره خزینه باید ۱۰ دقیقه پیادهروی کرد.
عزیزی, رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان پلدختر, در خصوص موقعیت جغرافیایی این پل گفت :منطقهای که این پل در آن قرار دارد دره و صخرهای است، دو پل کوچک و بزرگ معلق بر روی رودخانه قرار دارد که دو دره را به هم متصل کرده است.
ارتفاع پل معلق دره خزینه به اندازه یک ساختمان ۲۹ طبقه است و یکی از جذابترین و پراسترسترین جاذبههایی است که در لرستان وجود دارد.
وی افزود : پل معلق از چهار طناب کابلی و اتصال چوبهای روسی ساختهشده که بسیار محکم و زیبا است و تاکنون مورد بازید گردشگران بسیاری قرارگرفته است؛ اگر مسئولان رسیدگی کنند و امکانات برای گردشگری لحاظ شود این پل میتواند به یکی از جاذبههای بینظیر گردشگری استان لرستان معرفی شود.
استان لرستان ظرفیتهای زیادی برای گردشگری دارد که همه باید در راستای معرفی ظرفیتهای لرستان اقدام کنیم، با توجه به ظرفیت فوقالعاده طبیعت اطراف این پل، باهمت مسئولان ذیربط میتوان در تبدیل شدن به یک منطقه ویژه گردشگری قدم برداشت.
اگر مسئولین در معرفی این منطقه گردشگری اقدامات مناسب تری داشته باشند، گردشگران زیادی از سراسر دنیا برای دیدن این جاذبه گردشگری به لرستان سفر می کنند و موجب توسعه و پیشرفت بیشتر صنعت گردشگری و اشتغالزایی در شهرستان پلدختر می شود.
گزارش از مهدیه فکوری
انتهای پیام/م