گفتگوی ویژه خبری 28 اسفند ماه با موضوع امروز و فردای مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد.

در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروز و فردای مبارزه با قاچاق کالا و ارز امشب ۲۸ اسفند ماه در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور مدیرکل حقوقی و قضایی گمرک و مدیرکل اقتصاد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ابراهیم نقدی مدیر کل حقوقی و قضایی گمرک با اشاره به اینکه گمرک به عنوان یکی از سازمان‌هایی است که مرزبان اقتصادی کشور محسوب می‌شود، گفت: در دو سال گذشته گام‌های موثری در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته است که یکی از مهمترین اقدامات در حوزه قاچاق شفافیت گردش کالا و ارز است.

وی با اشاره به اینکه وقتی کالایی وارد قلمرو این کشور می شود از طریق چند دستگاه مورد کنترل قرار می گیرد، افزود: قانونگذار اجازه استفاده از سامانه‌های نوین و روش‌های پیشرفته دنیا را داده است، لذا اکنون از سامانه‌های هوشمند الکترونیکی در گمرکات کشور استفاده می‌شود و تمام کالاها تحت نظارت سامانه‌های هوشمند هستند .

مدیرکل حقوقی و قضایی گمرک با اشاره به اینکه تمامی داده‌ها به صورت هوشمند کنترل می‌شود، اظهار کرد: سال گذشته در حوزه قاچاق توانستیم به توفیقات خوبی دست یابیم.

نقدی با اشاره به اینکه در دو سال گذشته ۵۵۰ مورد قاچاق انسان توسط دستگاه ایکس ری کشف شده است، ادامه داد:در بحث کشف مواد مخدر در دنیا رتبه اول را کسب کرده ایم، استفاده از کالایی که به صورت قانونی وارد کشور می شود برای جامعه مفید است.

وی خاطرنشان کرد : نباید به کالایی که قاچاق است تنها از بعد اقتصادی توجه کرد بلکه باید از جهت امنیت، سلامت و فرهنگ نیز به آن نگریسته شود.

ابراهیم زارع مدیرکل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به اینکه حجم قاچاق کالا در سال ۹۵، ۱۲ و نیم میلیارد دلار برآورد شده است که ۷ میلیارد دلار آن قاچاق خروجی فرآورده‌های نفتی است، اظهار کرد: ثبت گوشی تلفن همراه مصداق بارز اجرای ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا است.

وی با اشاره به اینکه آمار واردات قاچاق از گمرک گرفته می‌شود، افزود: حجم قاچاق پیرامون هر کالا برآورد می‌شود، در طی چهار سال گذشته به مستمر به کمیسیون اقتصادی و حقوقی مجلس گزارشات ستاد را ارائه داده ایم.

زارع با اشاره به اینکه در دولت نهم و دهم یک بار حجم قاچاق برآورده شد، افزود: سال ۸۷ حجم قاچاق کالا ۱۹ میلیارد دلار اعلام شد، لذا باید قیمت‌ها اصلاح شود، هر سال حدود یک میلیارد دلار حجم قاچاق ورودی کاهش می یابد.

نقدی با اشاره به اینکه با سازمان منطقه آزاد تفاهم‌نامه امضا کرده ایم تا کالاهای ورودی و خروجی کنترل شود، افزود: سال آینده وضعیت بهتری را شاهد خواهیم بود، در بحث مناطق آزاد در کشور به دلیل محدودیت‌هایی که این مناطق دارند احتمال انحراف وجود دارد.

وی با بیان اینکه در چند ماه گذشته بعد از طرح ريجيستری حدود ۹۰ درصد واردات گوشی همراه از مبادی رسمی افزایش یافته است، گفت: بعد از طرح رجیستری سال آینده نتایج مطلوب‌تری را شاهد خواهیم بود.

موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس طی گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به اینکه ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور می‌شود که این مقدار کالا از مبادی قانونی و غیرقانونی صورت گرفته است، اضافه کرد: قاچاق کالا و ارز یکی از دلایل مهم رکود کشور است.

رضا خشنودی مدیرکل دفتر پیگیری امور کالا و ارز دادستانی کل کشور در ادامه برنامه با اشاره به اینکه در بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز قانون‌گذار ستادی را پیش بینی کرده است تا به مبارزه با کالای قاچاق و ارز بپردازد، گفت: در این حوزه به توفیقاتی دست یافته ایم اما تا رسیدن به هدف اصلی راه زیادی در پیش است.

وی با اشاره به اینکه دادستانی کل کشور مرجع نظارتی محسوب می‌شود، گفت: تا زمانی که اقتصاد تعرفه محور است، هر جا تعرفه افزایش پیدا می‌کند قاچاق می‌تواند سودآوری داشته باشد لذا باید در وضع تعرفه‌ها تجدیدنظر کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار