بهرام کلهرنیا گفت: مسئولان با عمل نکردن به وعده هایشان، به هنرمندان ثابت کرده اند که حرف ها و شعارهای آنان غیر قابل اعتماد است.

بهرام کلهرنیا دبیر هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران در خصوص وضعیت کلی هنرهای تجسمی و شرایط فعلی این انجمن به خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: انجمن طراحان گرافیک در سال ۹۶ فعالیت های زیادی اجرا کرد. مهم ترین اقدام تثبیت ارزش های صنفی بود. به دنبال این اقدام مهم، اعضای شورای صنفی انجمن، اعتبار و جایگاه خود را شناخته و به عنوان افرادی که جایگاه حقوقی در انجمن دارند به دیگران معرفی می شوند که این موضوع مذاکره های آنان با دیگر انجمن ها، هنرمندان و... را آسان تر می کند.

وی در ادامه از عدم تحقق وعده‌های مسئولان، برنامه‌های بی تاثیر برخی سازمان ها در حوزه تجسمی و عدم حمایت از هنرمندان تجسمی گلایه کرد و گفت: متاسفانه عملکرد برخی از سازمان ها که فلسفه وجودی آنها برگزاری برنامه های فرهنگی هنری تاثیرگذار است، مثبت نبوده و از طرفی مسئولان با عمل نکردن به وعده هایشان، به هنرمندان ثابت کرده اند که حرف ها و شعارهای آنان غیر قابل اعتماد است.

دبیر هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که امسال خیلی با آن درگیر بودیم، موضوع بیمه هنرمندان بود. مسئولان پیش‌تر گفته بودند که هنرمندان مدارک، گواهی نمایشگاه های انفرادی و... خود را تحویل دهند تا تحت پوشش بیمه هنرمندان قرار بگیرند. اما این وعده هم محقق نشد. هریک از همکاران و هنرمندانی که به دفتر مربوطه مراجعه می‌کردند به اصطلاح دست از پا درازتر برگشته و از کوچکترین حمایت که امتیاز بیمه تامین اجتماعی بود هم بهره مند نشدند.  

وی افزود: مشکل دیگر جامعه گرافیک و طراحی، ظهور یک بخش خصوصی بود که به صورت گسترده بیلبوردهای شهر را در اختیار گرفته و یکسری شعارهای بی اساس درباره اصول طراحی و گرافیک تبلیغ می‌کرد. از این مسئله به سازمان زیباسازی شهرداری تهران شکایت کردیم. آنها گفتند هویت این شرکت به ما ارتباطی ندارد. ما فقط هزینه اجاره بیلبوردها را دریافت می‌کنیم. محتویات تبلیغ را باید مدیر فرهنگ و ارشاد استان تهران پاسخ دهد. با مدیر فرهنگ و ارشاد استان تهران هم صحبت کردیم اما طبق معمول خواسته هایمان پیگیری نشد.

کلهرنیا در ادامه در خصوص دیگر اتفاقات حوزه تجسمی تصریح کرد: خبر انتقال موزه هنرهای معاصر تهران و نگارخانه ها به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، موضوع دیگری بود که در ماه های پایانی سال جامعه تجسمی را نگران کرد. با پافشاری هنرمندان و حمایت های سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد، خوشبختانه این مسئله منتفی شد.

وی در پاسخ به اینکه عملکرد سازمان زیباسازی شهرداری تهران در حوزه نصب آثار حجمی در شهر و طراحی بیلبوردهای شهری چگونه بوده است؟ گفت: عملکرد سازمان زیباسازی در راستای زیبا کردن و هویت بخشی به شهر رضایت بخش بوده است. جشنواره هایی که هرساله به مناسبت نوروز توسط این سازمان برگزار می شود و همچنین در اولویت قرار دادن امور هنری برای زیبا شدن تهران پرازدحام، قابل تحسین است. البته خطا و اشتباه هایی هم موقع اجرا رخ میدهد. اما این اشتباهات را به پای هنرمندان بنویسید نه زیباسازی. زیرا اثرات مثبتی که اقدامات هنری این سازمان در روح و روان مردم ایجاد میکند به مراتب بیشتر از نکته های منفی است.

دبیر هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک در پایان درباره برنامه های آتی این انجمن اظهار داشت: تا الان هرکاری کرده ایم صرفا برای رفع خطا بوده است. امیدوارم که از سال آینده همانند یک کشاورز دانه ها را بکاریم. شما هم دعا کنید تا باران بیاید، به عبارتی حمایت کنند تا بالاخره زحمات هنرمندان در چندساله آینده به ثمر نشسته و شهری متعادل داشته باشیم.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار