به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، کشاورزی و باغداری از آن دسته شغل هایی است که شاید بخاطر سختی های آن جوان ها کمتر به آن رغبت نشان دهند و شاید از نظر خیلی ها سوددهی نداشته باشد، اما جالب است بدانید اگر راه و روش این کار را بلد باشید می توانید از این شغل پول خوبی کسب کنید. کشاورزی گلخانه ای یکی از روش های کشاورزی است که اگر حرفه ای عمل کنید درآمد خوبی کسب می کنید.
گلخانه یا گیاه خانه محلی برای کشت گیاهان است که به وسیله پوشش های شفاف پوشیده شده است. پوشش گلخانه باعث ایجاد اثر گلخانه ای و محبوس شدن انرژی خورشیدی درون گلخانه می گردد. گلخانه به فضای محدودی اطلاق می شود که قابلیت کنترل شرایط محیطی مناسب را برای رشد گیاهان از نواحی مختلف در طی فصول مختلف یک سال داشته باشد. هر یک از گیاهان برای داشتن رشد مطلوب نیاز به شرایط خاصی از نظر شدت نور، دمای روزانه، دمای شبانه، میزان رطوبت نسبی هوا و رطوبت خاک دارند.
گلخانه ها از نظر اندازه متغیر هستند و گیاهان را از سرمای بیش از حد زمستان یا از گرمای بیش از حد تابستان حفظ می کنند.
برای تولید و پرورش گیاهان با کیفیت بالا و در تمام طول سال نیازمند شرایط محیطی مطلوب به همراه کنترل عوامل خسارت زا از جمله طوفان، باد، سرما و یخبندان به ساختمانی به نام گلخانه نیازمند هستیم.
فقدان مدیریت صحیح در احداث گلخانه، انتخاب مکان، نوع گلخانه و پوشش آن باعث عدم بهره وری مناسب از سرمایه و امکانات خواهد شد.
شبنم های نشسته بر چترهای پلاستیکی بر سر گیاهانی که الگوی کشت گلخانه دار سمنانی شده است.
کرم الدین سه ساله به کشت گلخانه ای روی آورده است. او با استفاده از علم روز و ایده های خلاقانه مصرف آب و انرژی را کاهش و تولید محصول را افزایش داده است.
کرم الدین کارآفرین در مصاحبه با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنانگفت: من در این گلخانه کشت کاهو، کلم، کرفس و سبزی انجام می دهم.
وی افزود: به علت کمبود آب روش کشت را عوض کردم و به کشت آلوئه ورا با رویکردی جدید پرداختم.
این کارآفرین گفت: الآن حدود 3 هزار متر گلخانه سرپوشیده دارم که آب باران را برای آبیاری این گلخانه در استخرها ذخیره می کنم.
کرم الدین تصریح کرد: در گلخانه ما 5 نفر مشغول به کار هستند.
وی اظهار داشت: من در گلخانه از هیچ نوع کود شیمیایی و سم آفت کش استفاده نمی کنم بلکه از ورنی کمپوس و شیرابه آن استفاده می کنم.
این کارآفرین با اشاره به کشت گیاه آلوئه ورا به روش جدیدی گفت: من با روپوش کردن پلاستیکی روی سقف گلخانه مصرف سوخت را 10 برابر کاهش دادم و یک باران مصنوعی ایجاد کردم که روزی 300 الی 400 لیتر آب جمع می شود و از آن آب برای آبیاری قطره ای گیاهان گلخانه استفاده می کنم.
فاطمه سعیدی کارشناس مسئول گلخانه های استان سمنان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنانگفت: گیاه آلوئه ورا می تواند محدودیتهای آبی، خاکی و شرایط اقلیمی سخت را به خوبی تحمل کند.
وی اظهار داشت: ورنی کمپوس بسیار غنی و دارای عناصر مورد نیاز گیاه هست که بعد از تبدیل از کود آن در خاک و از شیرابه آن در آبیاری استفاده می کنند.
یکی از کارکنان گفت: من بیشتر به گل ها رسیدگی می کنم و کار تکثیر گل ها را انجام می دهم.
یکی دیگر از کارکنان گفت: من از ساعت 7 صبح تا 3 بعداز ظهر در این گلخانه مشغول به کار هستم ور روزی 20 کیلو سبزی می چینم.
مهدی فراییان مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، گفت: در استان سمنان 8 مجتمع گلخانه ای وجود دارد و تولید محصول در گلخانه ها 10 برابر بیشتر از برداشتهای غیر گلخانه ای است.
وی اظهار داشت: از لحاظ تولیدات گلخانه ای که بتواند بازار صادراتی را پوشش دهد با مشکل مواجه هستیم.
در حال حاضر سطح زیر کشت گلخانه های استان سمنان 965 هزار متر مربع و برداشت سالانه 19 هزار تن است که 210 نفر در کشت گلخانه ای مشغول به کار هستند که برای هزار نفر کارآفرینی کرده اند.در استان کم آبی مثل سمنان تغییر الگوی کشت و توسعه کشت های گلخانه ای از ضروریات بخش کشاورزی است.
گزارش از سمانه قربانی
انتهای پیام / ق