حبیب الله عظیمی دبیر انجمن پرورش دهندگان قارچ در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به ظرفیت تولید قارچ در کشور اظهار کرد: ظرفیت اسمی تولید قارچ در کشور ۱۸۵ هزار تن است که در حال حاضر با توجه به نیاز بازار ۱۲۰ هزار تن قارچ دکمهای در سال تولید میشود.
دبیر انجمن پرورش دهندگان قارچ با بیان اینکه عمده تولیدکنندگان قارچ در تهران هستند، بیان کرد: روزانه ۶۵۰ تن قارچ در کشور تولید میشود که ۱۵۰ تن آن در تهران است، به طوریکه ۶۵ درصد تولید کنندگان قارچ در تهران، البرز و قزوین هستند.
وی با بیان اینکه وضعیت بازار قارچ به نفع تولیدکنندگان نیست و عمده سود نصیب دلالان و واسطه گران میشود، افزود: قیمت گذاری قارچ توسط سازمان میادین انجام میشود و در فرآیند تعیین قیمت جانب مصرف کننده را میگیرند، بنابراین تولید کنندگان رضایت چندانی از این قیمت گذاری ندارد.
به گفته وی؛ عمده صادرات قارچ ایران به عراق، سوریه و کشورهای حوزه خلیج فارس صورت میگیرد و در فصل سرما در کشورهای مقصد میزان صادرات افزایش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه حمایتی از صادرکنندگان قارچ صورت نمیگیرد، تصریح کرد: تولید کنندگان قارچ در ترکیه به دلیل حمایتهای دولت از آنها و صفر کردن هزینه حمل و نقل به راحتی محصولات خود را به روسیه صادر میکنند، در حالیکه تولیدکنندگان ایرانی باید هزینه حمل و نقل پردازند که باعث افزایش قیمت نهایی میشود و توانایی رقابت را از دست میدهند.
دبیر انجمن پرورش دهندگان قارچ با اشاره به تولید محصولات متنوع از قارچ بیان کرد: در حال حاضر با برنامه ریزی صورت گرفته در آماده سازی برای تولیدات متنوعی از قارچ شامل پودر قارچ، کنسرو و چیپس قارچ هستیم که با ارزش افزوده بیشتری به کشورهای دیگر صادرات داشته باشیم.
وی با بیان اینکه میزان مصرف قارچ در کشور یک سوم میانگین کشورهای اروپایی است، اذعان کرد: سرانه مصرف در کشور حدود یک کیلو و ۲۰۰ گرم در سال است که با توجه به مفید بودن این محصول باید با فرهنگ سازی میزان مصرف آن را افزایش داد.
دبیر انجمن پرورش دهندگان قارچ در پایان با بیان اینکه برای افزایش صادرات باید تولیدات با رویکرد صادرات تهیه شود، تصریح کرد: تصور غلطی که میان برخی از فعالان اقتصادی وجود دارد این است که مازاد تولید صادر میشود، در حالیکه باید از ابتدا مراحل تولید با نگاه و استاندارهای صادراتی شکل بگیرد.
عظیمی در پایان با بیان اینکه برای سودهی مناسب پرورش قارچ نیاز به تامین سرمایه ۲ میلیارد تومانی است، گفت: تأمین سرمایه ۲ میلیارد تومانی برای ورود به صنعت پرورش قارچ برای بسیاری ازمتقاضیان سخت است که در این میان وزارت جهاد کشاورزی به فعالانی که ۲۰ درصد ازمیزان سرمایه گذاری را داشته باشند تسهیلات بانکی ارائه میدهد که سود این وام حدود ۱۸ درصد است.
انتهای پیام/