به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛حوزه اقتصاد همواره به عنوان مهمترین اولویت در لرستان مطرح بوده است به طوریکه در سالهای اخیر به منظور فعال کردن بخش خصوصی و رونق کسب و کار تلاشها و رایزنیهای فراوانی توسط مسئولان انجام شده است.
در همین راستا از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید اقدامات ویژهای از جمله توسعه زیرساختها و برنامه ریزی برای جذب سرمایه گذار در استان لرستان صورت گرفته است.
برگزاری کنفرانس بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری در لرستان از جمله اقدامات انجام شده در همین راستا بود که در اواخر فروردین ۹۶ با حضور علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی در دانشگاه لرستان برگزارشد.
بیش از هفت سفیر، یک مقام عالی رتبه سیاسی، ۲۵ سرمایه گذار خارجی و ۲۵۰ نفر صاحب هلدینگهای مختلف در کنفراس بین المللی سرمایه گذاری شرکت کردند؛ در این کنفراس ۲ روزه ۲۰۰ سرمایه گذار و ۱۲ سفیر مقیم در ایران حضور داشتند.
رونمایی از ۱۷ قلم داروی دامی جدید در لرستان یکی دیگر از رویدادهای این استان در ابتدای سال جاری بود که طی آن با حضور رئیس سازمان دامپزشکی کشور این داروها رونمایی شدند و خط تولید ویال تزریقی نیز افتتاح شد.
در این آئین این قول داده شد که با پیگیریهای اثرگذار مجموعه مدیریت استان و ظرفیتهای ارزشمند مجموعه بایر افلاک در آینده نزدیک ۱۹ قلم داروی دامپزشکی دیگر به خط تولید آن اضافه شود.
شرکت کارخانجات دارویی بایر افلاک بزرگترین و منحصر به فردترین شرکت داروسازی دامی در ایران است.
این کارخانه با هدف تولید داروهای مورد نیاز بازارهای داخلی و صادرات داروهای دامپزشکی تاسیس شد و هدف آن تولید دارو با بالاترین کیفیت و بهره گیری از فناوریهای روز دنیا در حوزه سلامت بود تا از این طریق بتواند با محصولات مشابه خارجی اعم از اروپایی و آمریکایی رقابت کند.
این کارخانه دارای هفت خط تولید دارویی دامی با تولید ۲۵۰ قلم دارو بوده و دارای پیشرفتهترین ماشین آلات داروسازی مطابق با جدیدترین فناوریهای این صنعت است.
در تیرماه ۹۶ گلخانه ۴۰ هکتاری مجتمع کشت و صنعت لرستان با سرمایه گذاری یک شرکت هلندی با حضور وزیر کشور افتتاح شد؛ گام نخست این گلخانه در ۱۰ هکتار به کشت محصولاتی از جمله گوجه فرنگی و گلهای زینتی اختصاص یافت.
از ویژگیهای این گلخانه ورود آبهای اضافی به چرخه مصرف و به حداقل رساندن هدر رفت آب است که عملیات اجرایی آن مطابق با استانداردهای کشور هلند و نوینترین فناوریها انجام شده است.
سفر وزیر صنعت، معدن وتجارت به لرستان در فروردین ۹۶ و بررسی و بازدید از چند طرح صنعتی در استان لرستان از دیگر رویدادهای مهم استان در سالی که گذشت بود؛ بازدید از عملیات اجرایی طرح توسعه شرکت زاگرس پوش بروجرد و بازدید از کارخانه نساجی این شهر، همچنین بازدید از صنعت فروآلیاژ ایران، کارخانه همارشتن الیگودرز، منطقه ویژه اقتصادی ازنا، مجتمع فولاد و ذوب آهن ازنا، طرح توسعه شرکت گداز قطعه ازنا و رونمایی از عملیات اجرایی فاز سه شرکت دارویی بایرافلاک (داروهای انسانی) از برنامههای سفر نعمت زاده به لرستان بود.
سفر وزیر کشور به لرستان در ۲۲ تیرماه ۹۶ و بهره برداری از ۲ پل خیرساز در لرستان از دیگر رویدادهای مهم لرستان در سال گذشته بود؛ این پلها توسط هاشم زاده که یک خیر در حوزه راه و شهرسازی است احداث شد.
سفر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان لرستان در تیرماه ۹۶ یکی دیگر از رویدادهای مهم این استان در حوزه اجتماعی و اقتصادی به شمار میرود؛ در این سفر بزرگترین کارخانه محصولات پودری غرب کشور در شرکت پگاه لرستان افتتاح شد.
کارخانه محصولات پودری پگاه لرستان با توانایی جذب ١٨٠ تن شیر خام در ۲ نوبت کاری و تبدیل آن به انواع فرآوردههای پودری ضمن ایجاد ٣٠ نفر اشتغال مستقیم توانایی صادرات انواع محصولات پودری را به خارج از کشور دارد.
بهره برداری از ۱۰۰ واحد مسکن مهر مددجویان بهزیستی خرم آباد در آیینی با حضور علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از دیگر اتفاقات مهم لرستان در سال ۹۶ بود.
در مجموع حدود ۲ هزار واحد مسکن مهر ویژه مددجویان تحت حمایت در سطح کشور تاکنون بهره برداری شده که با حضور ربیعی ۱۰۰ واحد آن در لرستان به بهره برداری رسید.
کلنگ زنی پالایشگاه پلدختر در بهمن ماه ۹۶ از دیگر رویدادهای مهم لرستان در سال جاری بود؛ احداث این پالایشگاه ۱۰۰ شغل در گام نخست را به همراه دارد.
کلنگ احداث این طرح در ۲۲ بهمن ماه سال ۹۶ در شهرک صنعتی روستای «سراب حمام» از توابع شهرستان پلدختر با حضور استاندار لرستان به زمین زده شد.
احداث این طرح در چهار مرحله برنامه ریزی شده که مرحله نخست آن با خوراک پنج هزار بشکه در روز راه اندازی میشود.
بهره برداری از پایانه برون استانی خرم آباد در بهمن ماه ۹۶ با حضور وزیر دادگستری از دیگر رویدادهای مهم لرستان درسال ۹۶ بود؛ این طرح از سال ۱۳۹۲ با سه هزار و ۴۶۰ مترمربع ساختمان مرکزی، چهار هکتار محوطه و ۱۰ غرفه تعاونی آغاز شده بود، اعتبار هزینه شده برای این پایانه ۱۰۰ میلیارد ریال بود.
در شهریورماه ۹۶ عملیات اجرایی تصفیه خانه فاضلاب الشتر با حضور استاندار لرستان آغاز شد؛ در واقع طرحهای احداث تصفیه خانههای فاضلاب که در پنج شهر استان با اعتباری افزون بر یکهزار و ۷۰۰ میلیارد ریال آغاز شده اند، صرفا عمرانی نیستند بلکه اجتماعی و زیست محیطی نیز هستند.
در همین راستا باید یادآور شد که عملیات اجرایی تصفیه خانه شهرهای نورآباد، الشتر، دورود و کوهدشت آغاز شده و در آیندهای نزدیک نیز عملیات اجرایی تصفیه خانه شهر ازنا به صورت رسمی اعلام خواهد شد.
سراب کهمان در شهرستان سلسله یکی از ظرفیتهای بزرگ گردشگری لرستان است که مدیریت صنعت گردشگری در شهرستان سلسله میتواند منجر به رشد و توسعه اقتصادی این استان شود.
اردیبهشت ماه سال ۹۶ شاهد شکوه حضور و حماسه سیاسی مردم لرستان پای صندوقهای رای انتخابات ریاست جمهوری بودیم هرچند این شور و هیجان از ماهها قبل در زندگی مردم هویدا بود.
برگزاری نشستها و جلسات تبلیغاتی و سخنرانی بین هواداران هر کدام از نامزدهای ریاست جمهوری پویایی و نشاط اجتماعی مشهودی بین جوانان و نوجوانان و تمام اقشار مردم لرستان ایجاد کرده بود؛ حضور چهرههای شاخص از هر کدام از نامزدهای انتخاباتی از جمله حضور دکتر زیبا کلام رونق و هیجان بیشتری به این نشستها و همایشهای انتخاباتی داد.
اوج همایشهای تبلیغاتی با سفر نیم روزه روحانی به لرستان و تجمع بزرگ هواداران او در دانشگاه قدیمی لرستان نمایان شد بطوریکه بسیاری از هواداران روحانی امکان ورود به فضای داخل را نداشتند و به رغم ممانعت برای ورود آنها به فضا داخل دانشگاه نردهها و درها با فشار مردم کنار زده شد.
اما همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز برگزار شد؛ نکته قال توجه در این زمینه در لرستان این بود که نفر اول شورای شهر خرم آباد که اختلاف رای او با نفر دوم چیزی حدود ۲۰ هزار نفر بود، دست فروشی بود که هزینه تبلیغات نداشت و با تبلیغ و گفت و گویهای چهره به چهره در شهر توانسته بود اعتماد و رای مردم را جذب کند.
استان لرستان در سال ۹۶ در حوزه اجتماعی وحوادث نیز وقایع تلخی را پشت سر گذاشت وقایعی که هر چند ملی و سراسری بودند، ولی از نظر افراد قربانی همواره در آنها افرادی ساکن لرستان حضور داشتند.
در عملیات تروریستی گروه داعش در مجلس شورای اسلامی تا حادثه سانچی و سقوط هواپیمای پرواز تهران - یاسوج افرادی اهل لرستان کشته شدند.
در بین جان باختگان حادثه سانچی سه لرستانی با نامهای عبدالکریم بشارتی پور و محمد پیریایی از شهرستان بروجرد و حسن رومیانی از شهرستان رومشکان حضور داشتند.
در خرداد ۹۶ و در پی حملات تروریستی به حرم مطهر امام خمینی (ره) و مجلس شورای اسلامی جمعی از هموطنان به شهادت رسیدند که در این بین ۲ بانوی لرستانی که برای پیگیری امور خود به مجلس شورای اسلامی مراجعه کرده بودند نیز به فیض شهادت نائل آمدند و یک مرد اهل دلفان مجروح شد.
سقوط بهمن و درگذشت کوهنوردان خراسان رضوی در ارتفاعات الیگودرز لرستان در آذرماه ۹۶ از رویدادهای تلخ استان بود؛ این حادثه که بصورت وقوع بهمن در ارتفاعات اشترانکوه بود موجب جان باختن ۹ تن از اعضای تیم ۱۵ نفره کوهنوردان خراسانی شد.
در این حادثه ۱۴ کوهنورد مشهدی که به همراه یک کوهنورد الیگودرزی برای صعود به ارتفاعات اشترانکوه عازم منطقه شده بودند دچار حادثه شدند.
این کوهنوردان به رغم اعلام هواشناسی مبنی بر شرایط نامساعد جوی با همراهی یکی از کوهنوردان الیگودرزی راهی منطقه شده بودند.
در حادثه سقوط هواپیمای تهران - یاسوج در بهمن ماه ۹۶ نیز سه لرستانی جان باختند؛ احمد چرمیان، عبدالرضا کردی ۲ استاد دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد و فاطمه دالوند دانشجوی ورودی ۹۵ رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اهل شهرستان خرم آباد سه مسافر لرستانی کشته شده در سانحه سقوط هواپیمای تهران - یاسوج بودند.
لرستان در سال ۹۶ در حوزه فرهنگی نیز رویدادهای مهمی را پست سر گذاشت؛ جشنواره ملی خوشنویسی رضوی به میزبانی شهر خرم آباد و داوری رشته خط شکسته این جشنواره توسط 'استاد اکبر خسروی' مرداد ماه ۹۶ با معرفی منتخبان و با حضور معاون سیاسی و امنیتی استاندار لرستان برگزار شد.
در این نمایشگاه خوشنویسی ١٢١ اثر در بخشهای نستعلیق، شکسته نستعلیق، ثلث، نسخ و تحریری به نمایش درآمده بود.
برگزاری نخستین جشنواره رسانهای ابوذر در لرستان از دیگر رویدادهای فرهنگی استان در سال ۹۶ بود؛ در این جشنواره یکهزارو ۱۰۰ اثر در بخشهای عکس، فیلم، گزارش، یادداشت و نماهنگ از سراسر استان به این جشنواره ارسال شده بود که در این آیین از سه نفر برگزیده در هر بخش تجلیل شد و ایرنای لرستان نیز در بخش اجتماعی برگزیده شد.
همچنین در مرداد ماه ۹۶ هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی به مناسبت دهه کرامت همزمان با سراسر کشور در استان لرستان برگزار شد؛ در این جشنواره برگزیدگان در بخشهای مختلف مورد تقدیر قرار گرفتند در بخش رسانهها نیز ایرنای لرستان برگزیده شد و لوح تقدیر دریافت کرد.
این جشنواره با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی، گسترش مطالعه کتابهای مرتبط با سیره ائمه معصومین (ع) به ویژه حضرت امام رضا (ع) و معرفی و گرامیداشت پدید آورندگان آثار مرتبط با فرهنگ رضوی برگزار شده بود.
برگزیده شدن ایرنای لرستان در جشنواره سراسری رفاه و رسانه از دیگر اخبار فرهنگی سال ۹۶ بود؛ در این جشنواره که مهرماه ۹۶ برگزار شد، گزارشی تحلیلی از ایرنای لرستان به عنوان یکی از آثار برگزیده انتخاب شد.
جشنواره رسانه و رفاه با هدف هم صدایی اهل رسانه، دانشگاهیان و سیاست گذاران در جهت مبارزه با فقر و افزایش رفاه مردم ۲۵ مهرماه ۹۶ همزمان با روز جهانی مبارزه با فقر در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.
در حوزه ورزش در استان لرستان در آبان ماه ۹۶ خانه جوانان خرم آباد با حضور معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، بهره برداری شد.
خانه جوانان خرم آباد دارای خط اینترنت، کلاسهای آموزشی، سالن جلسات، سالن مطالعات، تجهیزات ورزشی، نمازخانه و ... است.
این مکان در اختیار سازمانهای مردم نهاد و جوانان فعال قرار گرفت تا محلی برای بررسی مسایل و مشکلات حوزه جوانان و ارائه راهکارهای رفع این مشکلات باشد.
یکی از تلخترین رویدادهای ورزشی لرستان در سال ۹۶ این بود که در اردیبهشت ماه ۹۶ در هفته سی و چهارم و پایانی لیگ دسته یک فوتبال باشگاههای کشور (جام آزادگان) تیم فوتبال خیبر خرم آباد در یک دیدار خارج از خانه مقابل خونه به خونه بابل شکست خورد و به دسته پایینتر سقوط کرد.
در این دیدار، تیم فوتبال خیبر خرم آباد با نتیجه چهار بر ۲ مقابل میزبان خود شکست خورد و با لیگ دسته یک وداع کرد.
خیبر با ۳۴ بازی و ۳۴ امتیاز در رده شانزدهم جدول ۱۸ تیمی این رقابتها جای گرفت و به همراه تیمهای فولاد یزد و استقلال اهواز به دسته ۲ فوتبال کشور سقوط کرد.
انتهای پیام /پ