صالحی گفت: یکی از حوزه‌هایی که زنان در آن حضور ویژه‌ای دارند، حوزه هنر و فرهنگ وادب است.

حضور بانوان در تمامی عرصه‌های هنر و فرهنگ کشورمان چشمگیر استبه گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم جشن میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر، با حضور معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مشاوران امور زنان و خانواده سایر دستگاه‌ها، در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای این نشست، مرآت نیا مشاور وزیر ارشاد در امور بانوان گفت: واژگانی چون حیا، عفت، پاکدامنی، راستگویی و صداقت همیشه ستودنی بوده و همیشه با فطرت انسان‌ها همخوانی داشته و در وجود مبارک بانوی دو عالم بوده است. همچنین نوع دوستی همیشه در خصلت حضرت زهرا (س) نهادینه شده بود و این بهترین ویژگی برای بانوان کشورمان است که بتوانند از آن را الگوبرداری خود کنند.

سپس، سید عباس صالحی وزیر ارشاد اظهار کرد: یکی از حوزه‌هایی که زنان در آن حضور ویژه‌ای دارند، حوزه فرهنگ و ارشاد بوده است. اگر ما از چیزی به نام صنایع دستی و هنر‌هایی دستی ایرانی سخن می‌گوییم، در این حوزه زنانی بوده اند که پای این هنر‌ها نشستند و آن را ترویج دادند. از قالی و گلیم گرفته تا هنر‌های مینایی و سفالگری و همچنین لباس‌های هنرمندانه زیست بومی را ساختند و آن را به موزه ماندگاری تبدیل کردند.

وی ادامه داد: زنان در حوزه فرهنگ و ادب کشور هم حضور پر رنگی داشتند؛ در زمینه داستان در سال های ۱۳۱۰ تا ۱۳۳۹ داستان نویسان مرد ۲۷۰ نفر و داستان نویسان زن ۲۵ نفر بودند. در سال های ۱۳۴۰ تا ۱۳۴۹، ۱۳۰ مرد و ۴۰ زن داستان می نوشتند. در سال ۱۳۶۳، ۲۴۱ مرد و ۲۸ زن کتاب منتشر کردند. در سال ۱۳۹۳، ۱۳۰۸ مرد و ۱۶۴۸ زن. این آمار‌ها نشان از حضور چشمگیر زنان در این عرصه دارد که توانستند تاثیر فرهنگی خوبی را در این حوزه بگذارند.

وزیر ارشاد در ادامه به بیمه زنان در حوزه فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: ۱۴۵۰ زن در حوزه سینما، ۱۱۷۳ نفر در حوزه موسیقی، ۴۰۴۷ زن در حوزه تجسمی از بیمه صندوق هنرمندان استفاده می کنند. این آمار‌ها نشان می‌دهد که ما با استعداد قابل توجهی در حوزه زنان مواجه هستیم.

وی افزود: در تولید فرهنگ و رسانه و همچنین تولید فرهنگ و ادب رسانه زنان جایگاه ویژه‌ای داشتند و توانستند تاثیر شگرفی در جامعه بگذارند.

درادامه، ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: زنان در همه عرصه‌ها با وجود مشکلات توانستند به خوبی بدرخشند و این پیشرفت‌ها و همت زنان ایرانی ستودنی است. برای مثال در عرصه سینما زنان توانستند آثار درخشانی را بر پرده نقره ای به نمایش در آوردند.

وی افزود: نگاه ویژه‌ای دولت تدبیر و امید به عرصه هنر، توانست علاوه بر سینما، در عرصه تئاتر و موسیقی هم هنرنمایی زنان ایرانی را در پی داشته باشد. امیدواریم بتوانیم از حضور زنان کشورمان به خوبی استفاده کنیم و آن را به آیندگان منتقل کنیم. دولت بخشنامه‌ای را مبنی بر اختصاص سی درصد از مدیریت امور، به بانوان بر اساس میزان توانایی و استعداد آنها در دست دارد.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: وزارت ارشاد ، روز زن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار