به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، بهروز قره بیگی روز یکشنبه در هشتمین نشست شواری هماهنگی مدیران استان و وزارت امور اقتصاد و دارایی در بوشهر افزود: صادرات این استان بدون احتساب میعانات گازی در مدت یاد شده حدود ۱۸ میلیون و ۲۳۰ هزار تن کالا به ارزش بالغ بر ۷ میلیارد و ۱۹ میلیون دلار گزارش شده است.
وی اضافه کرد: عمده کالاهای صادراتی از گمرکات استان بوشهر شامل میعانات گازی، محصولات پتروشیمی، کودهای معدنی، سیمان و کلینکر، انواع ماهی و میگوی پرورشی، گوگرد، سنگ گچ و گچ بنایی، گوجه فرنگی، یونجه و جکت و متعلقات آن بوده است.
قره بیگی ادامه داد: بیشترین حجم صادرات به کشورهای چین، جمهوری کره جنوبی، امارات متحده عربی، هند، ژاپن، اندونزی، ترکیه، تایوان، کنیا و قطر انجام شده است.
سرپرست ستاد نظارت گمرکات استان بوشهر یادآورشد: همچنین طی مدت یاد شده یک میلیون و ۶۰ هزار و ۲۸۷ تن کالا از گمرکات استان بوشهر وارد کشور شده است.
قره بیگی با بیان اینکه تاخیر در ترخیص برخی کالاها برعهده گمرک نیست، گفت: هرچند محوریت تجارت کشور با گمرک است، اما بسیاری از مجوزهای ترخیص کالا توسط دستگاههای اجرایی در ارتباط با گمرک صادر میشود که از نگاه مردم پوشیده هستند، ولی با این حال تاخیر در صدور این مجوزها و ترخیص کالا به نام گمرک نوشته میشود.
وی اضافه کرد: با این وجود گمرک همواره سعی دارد با پیگیریهای خود زمینه سرعت بخشی در ترخیص کالا و رضایتمندی بازرگانان و صاحبان کالا را فراهم کند.
قره بیگی اظهارداشت:درگمرکات استان بوشهر قوانین عادی و مناطق ویژه حاکم است به نحوی که هم اکنون گمرک در سه منطقه ویژه بوشهر یک و دو و منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مستقر و مشروعیت مناطق ویژه با استقرار گمرک معنی پیدا میکند.
انتهای پیام/م