به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، و به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، سید دانیال محبی استاندار سیستان و بلوچستان در کارگروه استانی احیای تالاب بین المللی هامون در زاهدان اظهار داشت: باید با توجه به اقلیم خشک و قهر طبیعت در سیستان از ظرفیتهای ملی و بین المللی برای احیای تالاب بین المللی هامون کمک گرفته شود.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب و نگاه ویژه دولت دوازدهم به سیستان و بلوچستان اظهار داشت: احیای تالاب هامون نیازمند تخصیص منابع مالی از محل صندوق توسعه ملی است.
استاندار سیستان و بلوچستان بر بهره گیری از ظرفیتهای علمی و دانشگاهی، تجربه کشاورزان و مشارکت مردم در این زمینه تاکید کرد.
همچنین معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در کارگروه احیای تالاب بین الملی هامون در زاهدان اظهار داشت: برای احیای این تالاب و مقابله با پدیده گرد و غبار در سیستان باید دو برنامه مجزا داشته باشیم، زیرا احیای تالاب وابسته به آب است و در خصوص گرد و غبار نیز برنامهای با برش ملی و استانی تهیه شود.
مسعود تجریشی خاطرنشان کرد: بحث حق آبه تالاب هامون و موضوعات زیست محیطی باید از هم تفکیک شده و برای هر کدام برنامهای منسجم تهیه شود.
وی با اشاره به تخصیص منابع مالی از محل صندوق توسعه ملی به مباحث زیست محیطی در سطح کلان گفت: لازمه تخصیص این منابع به سیستان و بلوچستان تشکیل کارگروه ملی تالاب هامون و برنامه ریزی با رویکرد توجه به سلامت مردم و معیشت آنان است تا پس از تایید در هیئت دولت اقدامات بعدی انجام شود.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در این جلسه گفت: حیات مردم سیستان به هامون وابسته است لذا تلاش برای احیای آن در واقع تلاش برای زنده نگه داشتن مردم است.
حمید ظهرابی اظهار داشت: در اغلب برنامههای پیش بینی شده برای احیای تالاب هامون چگونگی ایجاد شغل بدون لحاظ بستر تالاب مورد توجه بوده در حالیکه امروز باید ظرفیتهای اکولوژیکی تالاب در اولویت باشد.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور ارزیابی خسارتهای زیست محیطی تالاب بین المللی هامون را مورد تاکید قرار داد.
انتهای پیام/ع