معاون اجرایی مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان گفت: مرحله نخست سم پاشی سالانه مالاریا با همکاری کارشناسان مرکز بهداشت در مناطق جنوبی استان آغاز شد.

دکتر ملک کیانی معاون اجرایی مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان  در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت:هر ساله مرحله نخست سم پاشی مالاریا از نیمه اسفند که فصل مواجهه با انتقال مالاریاست آغاز می‌شود.

کیانی افزود: در این مرحله به منظور اطمینان و پیشگیری از شیوع و بروز مالاریا همه کانون‌های مالاریا خیز سیستان و بلوچستان سم پاشی می‌شود.

وی ادامه داد: حدود ۱۴۶ کانون مالاریا خیز با ۶۵ هزار نفر جمعیت در جنوب سیستان و بلوچستان وجود دارد که در این طرح توسط تیم‌های سلامت به منظور پیشگیری از انتقال این بیماری سم پاشی می‌شود.

معاون اجرایی مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این عملیات تا سم پاشی کامل تمام کانون‌های در معرض خطر ادامه دارد.

کیانی گفت: هر چند دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در زمینه حذف مالاریا موفقیت‌های زیادی کسب کرده است، اما همچنان تا حذف کامل این بیماری برنامه‌های پیشگیری ادامه خواهد داشت.

وی افزود: عامل مالاریا به عنوان یک بیماری انگلی، انگل‌های تک سلولی از جنس پلاسمودیوم است که از طریق گزش پشه‌های آنوفل انتقال می‌یابد.

وی توزیع پشه بند آغشته به حشره کش‌های با دوام زیاد برای مناطقی که دسترسی مردم به برق و وسایل سرمایشی کمتر است، استفاده از مواد بیولوژیکی به منظور مبارزه با لارو (تخم پشه مالاریا) و توزیع ماهی لارو خور را از مهمترین اقدامات حوزه بهداشت و درمان برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری در سیستان و بلوچستان برشمرد.

انتهای پیام/ع

طرح سم پاشی سالانه مالاریا در سیستان و بلوچستان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار