به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ غده پروستات یکی از مهمترین سیستمهای تولیدمثل در مردان است؛ این غده مثانه و مجاری ادراری را احاطه میکند، غده پروستات به اندازه یک گردوست و در طول زندگی مردان رشد میکند، توجه به نقش پروستات و حفظ سلامتی آن اهمیت بسزایی دارد.
بیش از 50 درصد از مردان بالای 60 سال دچار بزرگی (ورم) پروستات هستند؛ علائم بزرگی پروستات عبارتند از: جریان ضعیف ادرار، احساس تخلیه نشدن کامل مثانه، تاخیر در آغاز ادرار، تکرر ادرار و نیاز به دفع ادرار هر چند ساعت یکبار در طول شبانه روز؛ برای بررسی اینکه چه مواد غذایی میتوانند در سلامتی پروستات موثر باشند با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت و گو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره سبزیجات مفید برای سلامتی پروستات اظهار کرد: سبزیجات خانواده کلم مانند کلمبروکلی و گلکلم سرشار از ترکیباتی به نام «ایزوتیوسیانات» هستند که نقش موثری در سلامتی پروستات دارند، همچنین این سبزیجات سرشار از آنتیاکسیدان بوده بنابراین برای مقابله با سرطان پروستات هم مفید هستند.
وی بیان کرد: مبتلایان به بزرگی پروستات باید روزانه مایعات زیادی به ویژه آب و آبمیوههای طبیعی مانند آب انار بنوشند؛ انواع توتها همچون توتفرنگی، شاتوت، تمشک و توت سفید هم سرشار از ویتامینC بوده و برای سلامتی پروستات مفید هستند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی عنصر لیکوپن را در سلامتی پروستات موثر دانست و افزود: این عنصر در سبزیجات و میوههایی مانند گوجهفرنگی، گریپفروت و هندوانه یافت میشود.
عظمایی عنصر سلنیوم را در پیشگیری از ناراحتیهای پروستات مفید دانست و تاکید کرد: این عنصر در ترکیباتی مانند گردو، بادام، غذاهای دریایی مانند ماهی، سبوس و جوانه گندم، جودوسر و برنجقهوهای یافت میشود.
وی تصریح کرد: لوبیای سویا به علت داشتن مادهای به نام «ایزوفلاون» برای سلامتی پروستات موثر است؛ ایزوفلاون موجود در سویا عنصری گیاهی دارد که باعث کاهش ترشح هورمونهای مردانه میشود و از رشد بیش از حد بافت پروستات پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: ویتامین E تاثیر چشمگیری در سلامتی پروستات دارد؛ این ویتامین در مغزهای روغنی، جوانه گندم، روغن گردو و کدو یافت میشود.
عظمایی اظهار کرد: مصرف اسیدهای چرب امگا 3 خطر ابتلا به بزرگی پروستات و سرطان پروستات را کاهش میدهد؛ این اسیدهای چرب در ماهی و روغنهای گیاهی وجود دارند.
وی بیان کرد: عنصر روی نقش موثری در سلامتی پروستات دارد؛ این عنصر در غلات کامل، حبوبات و مغزهای روغنی یافت میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره ترکیبی موثر برای مبارزه با بزرگی پروستات افزود: مبتلایان به این عارضه باید تخمکدو خام را با پوستش آسیاب و روزانه یک قاشق مرباخوری از این ترکیب را میل کنند.
عظمایی تاکید کرد: افراد دچار بزرگی پروستات باید هر یک از گیاهان گلپنیرک، بابونه و علف هفت بند (دُم اسب) را با هم ترکیب و سه برابر مقدار هر یک از این گیاهان به این مخلوط گزنه اضافه کنند، سپس یک قاشق غذاخوری از این ترکیب را به همراه چهار لیوان آب در قوری بریزند و بگذارند به خوبی دَم بکشد؛ مبتلایان به بزرگی پروستات باید این دمنوش را در طول روز به همراه عسل یا نبات میل کنند.
وی تصریح کرد: افرادی که به استخر میروند پس از اینکه از حوضچه آب داغ بیرون آمدند نباید بلافاصله داخل حوضچه آب سرد بپرند؛ زیرا این کار موجب بروز مشکلات قلبی، ناراحتیهای پروستات و واریکوسل میشود.
عظمایی یادآور شد: افراد دچار بزرگی پروستات باید از مصرف زیاد گوشت قرمز، قهوه، مواد غذایی دارای چربیهای اشباع و محصولات لبنی بدون مصلح خودداری کنند؛ همچنین این اشخاص نباید اضافه وزن و چاقی داشته باشند.
انتهای پیام/