وزیر بهداشت گفت: اعضای تشخیص مصلحت نظام به سیاست های علمی بالادستی کشور حساسیت کمی دارند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت در حاشیه همایش دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، با بیان اینکه امروز در جمع بهترین های حوزه های علوم پزشکی در کشور هستیم، گفت: 620 دانشمند حوزه علوم پزشکی از نظر شاخص علم سنجی بهترین رتبه ها در منطقه را دارند و جزو محققین برتر کشوری محسوب می شوند و 50 درصد تولید علم در کشور بر دوش این دسته محققان است.
وی ادامه داد: در منطقه ما ترکیه که مقام دوم را دارد در کل دانشگاه ها اعم از رشته های پزشکی و غیرپزشکی 600 محقق با این شاخصه های علمی را دارد اما در ایران 620 نفر فقط در حوزه علوم پزشکی دارای رتبه برجسته در تولید علم را دارند و پس از ایران ترکیه در رتبه دوم منطقه قرار دارد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: همه این ها نشان می دهد که علی رغم گرفتاری هایی که در 30 سال پیش برای ما ایجاد کردند و با وجود کمبود اعتبارات با اعتماد به نفس و علاقه به پیشرفت کشور و اتکا به توانمندی ها و ایمان توانستیم کار را تا اینجا پیش ببریم و به مقام نخست منطقه در حوزه علوم پزشکی دست پیدا کنیم.
هاشمی تصریح کرد: امیدوارم در کشور آرامش، همدلی و منافع ملی دغدغه ایرانیان به ویژه سیاستگذاران و مسئولان باشند تا شاهد کارنامه درخشان تری در وزارت بهداشت، علوم و سایر نهادهای اثر گذار در تولید علم و فناوری باشیم.
وی با بیان اینکه در طول چهار سال گذشته معاونت تحقیقات و فناوری اقدامات خوبی در حوزه آموزش و پژوهش داشته است، حاصل این تلاش ها آموزش، پژوهش و تقویت پژوهشگران جوان است و هر سال شاهد رشد تعداد دانشمندان یک درصد برتر در حوزه علوم پزشکی هستیم.
وزیر بهداشت در پاسخ به انتقادها در زمینه چرخه علم گفت: در تولید و چرخه علم همیشه گلایه ها وجود داشته و خیلی اثرگذار نبوده است و ما هرچه بگوییم حرفمان خیلی اثرگذار نیست، در موضوع علم بیانات مقام معظم رهبری را شنیده ایم و به نظر من امید است گوش شنوایی به توصیه های مقام معظم رهبری در این زمینه داشته باشیم به خصوص سیاستگذاران و کسانی که بودجه سنواتی را تعیین می کنند.
هاشمی ادامه داد: حداقل انتظار ما از مجمع تشخیص مصلحت نظام در حوزه علم و پژوهش این است که وقتی برنامه پنج ساله و بودجه سالیانه در حوزه علم و پژوهش در اختیار آنها قرار می گیرد، آن را با سیاست های بالادستی که مهمترین آن بیانات مقام معظم رهبری است، تطبیق و نسبت به آن حساسیت نشان دهند و به آن باور داشته باشند، البته معتقدم آنها به این سیاست ها باور دارند اما حساسیت اعضای تشخیص مصلحت نظام به این موضوعات کم است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه کشور اگر بخواهد پیشرفت کند و به افق 1404 دست پیدا کند این کار تنها در مسیر علم و پژوهش ممکن است، گفت: امیدواریم احترام به عالمان که سربازان افتخارآمیز وطن هستند و جزو قهرمانان ایران محسوب می شوند بیشتر مورد توجه قرار گیرند، زیرا آنها نیز انتظاری غیر از توجه و احترام و قبل از آن آرامش ندارند، زیرا آرامش لازمه آن است که این دانشمندان بتوانند وظیفه ملی و ایمانی خود را انجام دهند.
انتهای پیام/