به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛رضا میرزایی سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با تاکید بر مشارکت حداکثری مردم و سازمانهای مردم نهاد در حفظ و نگه داری فضای سبز افزود: درختکاری و حفاظت از فضای سبز، مانند هر اقدام ملی، نیازمند ورود مردم و افزایش نرخ مشارکتهای اجتماعی است.
میرزایی سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با تاکید بر مشارکت حداکثری مردم و سازمانهای مردم نهاد در حفظ و نگه داری فضای سبز افزود: درختکاری و حفاظت از فضای سبز، مانند هر اقدام ملی، نیازمند ورود مردم و افزایش نرخ مشارکتهای اجتماعی است.
میرزایی با اشاره به ۱۵ اسفند، روز درختکاری افزود: درختکاری و توسعه فضای سبز باعث تثبیت خاک و جلوگیری از افزایش آلودگی هوا و گرد و غبار میگردد.
وی اضافه کرد: افزایش نرخ بیابان زایی، فرسایش خاک، به راه افتادن سیلابها پس از بارندگی، افزایش آلودگی هوا و از دست دادن چشم اندازهای زیبا از جمله پیامدهای کاهش شمار درختان کشور در اراضی جنگلی و شهری است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به فواید بیشمار درختان و نقش آنها در بوم سازگان و چرخهی حیات، ادامه داد: درختان علاوه بر جذب دی اکسیدکربن، انتشار اکسیژن، کاهش آلودگی هوا، جلوگیری از بروز سیل، فرسایش و جابجایی خاک و بیابان زایی، زیستگاه بسیاری از جانوران هستند.
وی بیان کرد: آیات زیادی در قرآن کریم به موضوع طبیعت و منابع حیاتی اشاره دارند و از منظر آموزههای دینی و همچنین باورهای سنتی و دیرین ایرانیان، گیاهان، درختان و سایر جلوههای طبیعت، نعمت و موهبت الهی محسوب میشوند.
میرزایی تصریح کرد: در آیات قرآن کریم و روایات بزرگان دین مبین اسلام، به اهمیت بهره برداری خردمندانه از مواهب طبیعی و مراقبت از آنها اشارات فراوان شده و توجه به این موضوع، بخش مهمی از سلوک فرهنگی و مذهبی مردم است.
وی گفت: با توجه به بحران آبی و افزایش نسبی دما اولویت باید برای چاره اندیشی حفظ فضای سبز موجود باشد و در دراز مدت نیز تغییر پوشش گیاهی به پوششهای متناسب با اقلیم هر منطقه و نیاز آبی پایین انجام شود.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: دولت در سالهای اخیر، در راستای بیابان زدایی اقدامات مفیدی انجام داده و فعالیتهایی در دستور کار دارد، اما درختکاری و گسترش فضای سبز و حفاظت از آنها، فرایندی نیست که تنها توسط دولت، روستاییان و یا باغداران قابل انجام باشد و مانند هر اقدام ملی، نیازمند ورود مردم به صحنهی عمل و افزایش نرخ مشارکتهای اجتماعی است.
وی اضافه کرد: با توجه به این که کشور ایران در اقلیم خشک و بیابانی کره زمین قرار گرفته است، نمیتوان با کشت گسترده درختان اقلیم کشورمان را تغییر و تبدیل به اقلیم جنگلی کنیم، لذا میبایست با براورد درست و منطقی و تامین آب در دزار مدت تصمیات درستی در این زمینه اتخاذ نماییم.
انتهای پیام / ج