به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛پورمحمدی رییس دانشگاه تبریز در جمع خبرنگاران گفت: هم اکنون حدود 50 الی 60 دانشجوی زبان ترکی آذربایجانی در دانشگاه تبریز مشغول به تحصیل هستند.
وی افزود: دانشگاه تبریز به لحاظ تاریخ تاسیس دومین دانشگاه کشور به شمار میآید که در سال ۱۳۲۶ تاسیس شده است و هم اکنون ۲۴ هزار دانشجو در 890 رشته مقطع در این دانشگاه مشغول به تحصیل بوده که 45 درصد آنها دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند.
پورمحمدی عنوان کرد: 98 درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز درجهی استادیاری دارند که تعدادی از آنان جزو چهرههای ماندگار و یک درصد دانشمندان برتر جهان هستند و در سالهای اخیر تلاشهای زیادی در راستای اصلاح نسبت استاد به دانشجو شده است؛ به طوری که در طول سال جاری 130 نفر به اعضای هیئت علمی دانشگاه افزوده شده و به 650 نفر رسیده است.
وی با بیان این که با وجود تمامی مشکلات، دانشگاه تبریز از نظر تجهیزات و منابع جزو پنج دانشگاه اول کشور است، گفت: وجود موزه،کتابخانهها، ایستگاههای تحقیقاتی مختلف، مرکز ستارهشناسی و آزمایشگاه و 23 دانشکده، دانشگاه تبریز را منحصر کرده است. این دانشگاه 70 الی 80 دانشجوی خارجی داشته و حدود 100 دانشجوی دانشگاه تبریز نیز برای فرصت مطالعاتی به خارج از کشور فرستاده شدهاند.
وی با اشاره به اصلاح شاخصهای پژوهشی بیان کرد: شاخص ارائهی مقاله به ازای هر عضو هیئت علمی 2.3 است و تاکید داریم سیاستهای انتخاب پژوهشگر نمونه بر مبنای کیفیت مقالات باشد. همچنین تعداد مقالات پراستناد نیز 34 درصد افزایش یافته است. 70 درصد از قراردادهای پژوهشی نیز مربوط به پژوهش با خارج دانشگاه میشود.
رییس دانشگاه تبریز در ادامه از احداث 50 هزار متر مربع زیربنای جدید خبر داد و گفت: سیاستهای دانشگاه مبنی بر توسعهی فضای سبز و اتمام پروژههای ناتمام است. با توجه به تغییر هرم جمعیتی دانشگاهها و کاهش احتمالی تعداد دانشجویان در آینده، 45 هزار متر مربع زیر بنای دانشگاه تبریز برای توسعهی این دانشگاه کفایت میکند. به منظور بهرهبرداری بهتر از منابع آبی و هفت قنات فعال دانشگاه، پشنهاد ایجاد دریاچهی مصنوعی در ضلع جنوبی کتابخانهی مرکزی دانشگاه به شورای اسلامی شهر داده شده است.
انتهای پیام/ش