به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ فشار خون بیماری مزمن است که در آن فشار خون در شریانها افزایش پیدا میکند؛ فشار خون شامل ۲ نوع است؛ فشار خون میتواند بر اثر افزایش اسید اوریک خون و تنبلی کلیهها رخ دهد؛ در برخی موارد هم آدرنالین در غدد فوق کلیوی بر اثر اضطراب و استرس افزایش پیدا میکند که به این فشار خون، فشار خون عصبی میگویند.
بدن ما برای تثبیت فشار خون به تعادل بین سدیم و پتاسیم نیاز دارد؛ هر چه بر اثر تغذیه نامناسب و فشارهای روانی مقدار سدیم در خون افزایش پیدا کند، فشار خون بیشتر میشود و هر چه مقدار پتاسیم در خون افزایش پیدا کند، فشار خون کمتر میشود؛ برای مثال مصرف غذاهای پر نمک مانند خیارشور، فشار خون را افزایش میدهد و در برخی مواقع باعث ورم در بدن میشود در حالیکه استفاده از خیارِ با پوست و کاهو نقش موثری در کاهش فشار خون دارد؛ برای بررسی اینکه چه سبزیجاتی میتوانند در کنترل فشار خون بالا موثر باشند با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت و گو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ مصرف آب اسفناج، گشنیز و کرفس را برای مبتلایان به فشار خون مفید دانست و درباره طرز تهیه آن اظهار کرد: افراد دچار این عارضه باید مقدار مساوی از هر یک سبزیجات اسفناج، گشنیز و کرفس را داخل مخلوطکن بریزند و آب این سبزیجات را بگیرند؛ مقدار مصرف روزانه آب اسفناج، گشنیز و کرفس روزانه ۲ تا سه لیوان است.
وی درباره طرز تهیه آب سیب و کرفس بیان کرد: افراد برای تهیه آب سیب و کرفس باید ۲ عدد سیب متوسط و ۲ عدد ساقه کرفس را با هم در مخلوطکن بریزند و آب آنها را بگیرند؛ مبتلایان به فشار خون میتوانند روزانه ۲ تا سه لیوان آب سیب و کرفس را میل کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره طرز تهیه آب هویج، سیب، کلم و جعفری بیان کرد: افراد برای تهیه آب هویج، سیب، کلم و جعفری باید سه عدد هویج متوسط، یک عدد سیب متوسط، ۲۰۰ گرم کلم (اشخاص میتوانند از هر یک انواع کلم مانند کلمپیچ، گلکلم، کلمبروکلی و کلمبنفش استفاده کنند) و ۲۰ ساقه جعفری را با هم در مخلوطکن بریزند و آب آنها را بگیرند؛ مبتلایان به فشار خون میتوانند روزانه ۲ تا سه لیوان آب هویج، سیب، کلم و جعفری را میل کنند.
عظمایی درباره طرز تهیه آب هویج، سیب، کاهو، لوبیا سبز و کلم افزود: افراد برای تهیه آب هویج، سیب، کاهو، لوبیا سبز و کلم باید ۲ عدد هویج متوسط، یک عدد سیب متوسط، ۱۰ تا ۱۵ برگ کاهو، ۱۰ عدد لوبیا سبز و ۱۵۰ گرم کلم (اشخاص میتوانند از هر یک از انواع کلم مانند کلمپیچ، گلکلم، کلمبروکلی و کلمبنفش استفاده کنند) را با هم در مخلوطکن بریزند و آب آنها را بگیرند؛ مبتلایان به فشار خون میتوانند روزانه ۲ تا سه لیوان آب هویج، سیب، کاهو، لوبیا سبز و کلم را میل کنند.
وی درباره طرز تهیه آب گوجهفرنگی، خیار، کرفس و سیر تاکید کرد: افراد برای تهیه آب گوجهفرنگی، خیار، کرفس و سیر باید ۲ عدد گوجهفرنگی متوسط، ۲ عدد خیار متوسط، ۲ عدد ساقه کرفس، آب یک عدد لیموترش تازه و ۲ حبه سیر را با هم در مخلوطکن بریزند و آب آنها را بگیرند؛ مبتلایان به فشار خون میتوانند روزانه ۲ تا سه لیوان آب گوجهفرنگی، خیار، کرفس و سیر را میل کنند.
عظمایی یادآور شد: افرادی که دچار فشار خون بالا هستند باید یک قاشق غذا خوری از ترکیب گیاهان چای سبز، چای ترش، سنبلالطیب، پونه کوهی، برگ زیتون و چای کوهی را به همراه چهار لیوان آب در قوری بریزند و بگذارند به خوبی دَم بکشد؛ مبتلایان به فشار خون میتوانند روزانه سه لیوان از این دمنوش را به همراه توت خشک یا کشمش میل کنند.
انتهای پیام/