پتوهای با وزن سنگین که درجه حرارت بالا ایجاد میکنند از مدتها قبل برای کمک به درمان کودکان مبتلا به اختلالهای رشد و نیز کاهش استرس آنها مورد استفاده قرار گرفته است.
اکنون دانشمندان در نظر دارند برای کاهش اختلال اضطراب و درمان مشکل کم خوابی و بی خوابی از این روش درمانی قدیمی استفاده کنند.
حتی یک استارت آپ، پتوهایی سنگین به نام گرویتی (Gravity) تولید کرده است که میتواند برای درمان بیخوابی افراد مورد استفاده قرارگیرد.
پژوهشها نشان میدهند فشار ناشی از پتوی سنگین میتواند سبب کاهش ترشح هورمون استرس (کورتیزول) و درعوض افزایش ترشح هورمون خواب و آرامش ملاتونین و سروتونین شود.
کارشناسان اعتقاد دارند استفاده از لحاف و پتوی سنگین در زمان خواب، تداعی کننده آغوش مادر در زمان نوزادی و خردسالی برای افراد درهرسنی است و سبب ایجاد آرامش و خواب عمیق در آنها میشود.
این روزها در دنیا عده زیادی از مردم دچارمشکل بی خوابی و بدخوابی هستند که به یک اپیدمی فراگیر دردنیا تبدیل شده است و میتواند سبب کاهش تمرکز، ابتلا به بیماری جسمی و روحی و احساس خستگی شود.
استفاده از پتوی سنگین در زمان خواب میتواند سبب کنترل حملههای عصبی، کمک به آرام سازی کودکان مبتلا به اوتیسم همچنین کمک به درمان اختلال هراس پس از سانحه در بازماندگان (PTSD) شود.
کارشناسان، استفاده از این شیوه را به افرادی که دچار بی خوابیهای استرسی یا مواردی از این دست هستند توصیه میکنندتا دیگر نیازی به استفاده از داروهای خواب آور نداشته باشند.
پژوهش درباره استفاده از لحاف و پتوی سنگین برای ایجاد آرامش و خواب عمیق به وسیله دانشمندان سوئدی اولین باردر سال ۲۰۱۵ انجام شده است.
سطح بالای هورمون کورتیزول دربدن سبب بی خوابی، اضطراب و افسردگی میشود.ماده سروتونینی هم یک انتقال دهنده عصبی است که به تنظیم چرخه خواب وبیداری و ساعت بیولوژیک بدن کم میکند. هورمون ملاتونین سبب ایجاد خواب و ادامه یافتن این حالت درفرد میشود.
در پتوی ساخته شده به وسیله دانشمندان یک شرکت، گلولههای پلاستیکی کوچکی قراردارد که به سنگین شدن وزن پتو کمک میکنند.
کارشناسان امیدوار هستند از این ایده برای درمان مشکل هایی چون بی خوابی، اختلال استرس پس از سانحه، درمان اختلال وسواس اجباری، بیش فعالی استفاده کنند.
پژوهشهای پیشین هم نشان داده است گرم کردن بدن در زمان خواب، استحمام با آب گرم، بالا بردن دمای اتاق خواب و استفاده از رو اندازهای گرم میتواند سبب بهبود کیفیت خواب در افراد شود.
منبع:dailymail
انتهای پیام/