به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در هفته گذشته، اتفاقاتی در حوزه ادبیات کشورمان رخ داد که در این گزارش به مهمترین آنها اشاره می کنیم؛
داوران دهمین جشنواره داستان انقلاب معرفی شدند
در دهمین جشنواره داستان انقلاب (جایزه امیرحسین فردی)، وحید نیکخواه آزاد، علی اصغر عزتی پاک و محسن پرویز آثار بخش نوجوان و راضیه تجار، مصطفی جمشیدی و حسین فتاحی آثار بخش بزرگسال را ارزیابی و داوری می کنند.
این جشنواره که دبیری علمی آن را منیژه آرمین برعهده دارد، موضوعاتی همچون مسائل و رویدادهای سال های قبل از انقلاب و روزهای پیروزی انقلاب و پس از آن تا امروز همچون دفاع مقدس، کودتای نوژه، حادثه طبس، منافقین، فتنهها و ترورها، خیزش سال 42 و تبعید امام، کودتای سال32، استکبارستیزی، هویت ملی و تأثیر انقلاب اسلامی در منطقه و کشورهای اسلامی و موج بیداری اسلامی، دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، نقش رهبری انقلاب اسلامی در وحدت و انسجام ملی و هدایت جریانهای استکبارستیزی و غربزدگی مسلمانان جهان با تأکید بر هویت اسلامی و هویت ملی را دربرمی گیرد.
شادی، بزرگترین پیام آثار طنز است
احمد اکبرپور گفت: طنز تنها موقعیتی است که ما را با مخاطب هماندازه میکند، درحالی که در سایر موقعیتها این قضیه متفاوت است.
اکبرپور به طرح مباحثی از قبیل سوژهیابی، هدف و کارکردهای طنزنویسی پرداخت و افزود: طنز کارکردهای مختلفی دارد و موجب فهم تازهای از زندگی، شادی و خندیدن میشود و یکی از کارکردهای مهم آن نیز نقد اجتماعی است.
وی در ادامه یادآور شد: طنزنویسی چیزی نیست که بتوان آن را آموخت، بلکه میتوان آن را پرورش داد. در داستان طنز آموزشهای کلاسیک داستاننویسی رنگ میبازند، چرا که طنز عرصه ممکن ساختن ناممکنهاست.
معرفی نامزدهای جایزه کتاب سال شعر به انتخاب خبرنگاران
نامزدهای بخش کتاب سال دوازدهمین جایزه کتاب سال شعر ، به انتخاب خبرنگاران معرفی شدند. بنا بر اعلام دبیرخانه، نامزدهای بخش کتاب سال این دوره از جایزه، از میان مجموعههای منتشر شده در سال گذشته، به این شرح اعلام شدند:
رضا احسانپور / «نخند» انتشارات فصل پنجم و «من و حافظ» انتشارات «نون»
نرگس باقری / در جریان رگهایم باش – انتشارات مروارید
سیدرسول پیره / تسکین – انتشارات چشمه
مجتبی تقویزاد / گنجشکها دانهچین دامنت بودند – انتشارات مروارید
مهدی حاتمی / درختی که حرف نمیزند – انتشارات مؤلف
زهرا درّی / ناشیانه دوستت دارم – انتشارات مروارید
مجید سعدآبادی / کاخ سعدآبادی –انتشارات شانی
مراسم تکریم غلامی جلیسه برگزار شد/ نیکنام حسینپور؛ سرپرست موسسه خانه کتاب
مراسم تکریم مدیر عامل سابق خانه کتاب، با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین مهدوی راد دبیر جایزه کتاب سال، مجید غلامی جلیسه مدیرعامل سابق خانه کتاب و جمعی از اعضای خانه کتاب برگزار شد.
مجید غلامی جلیسه از فروردین سال ۱۳۹۳ به عنوان معاون پژوهشی فعالیت رسمی خود در خانه کتاب را آغاز کرد و از اسفند همان سال به سمت مدیرعاملی خانه کتاب انتخاب شد.
حامد محقق از جشنواره شعر فجر انصراف داد
حامد محقق نویسنده کتاب «مادرم شانه به سر» با ارسال نامهای به دبیرخانه دوازدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، ضمن تشکر از هیات داوران برای انتخاب کتاب یاد شده به عنوان یکی از نامزدهای دریافت جایزه شعر فجر، به دلیل جلوگیری از ایجاد حاشیه به واسطه حضور پدرش در کسوت دبیری جشنواره، از حضور در داوری نهایی انصراف داد.
نامزدهای بخش شعر بزرگسال دوازدهمین جشنواره شعر فجر اعلام شد
هیئت داوران بخش «شعر بزرگسال» دوازدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر اسامی 7 نامزد راهیافته به مرحله نهایی این بخش را اعلام کردند.
آثار راه یافته به مرحله نهایی داوری بخش « شعر بزرگسال» دوازدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر (به ترتیب حروف الفبای نام کتابها):
- «اشاره» به قلم مرتضی حیدری آلکثیر از انتشارات فصل پنجم
- «بدون دریا از قایق مینویسم» به قلم احمدرضا احمدی از انتشارات چلچله
- «جانهای شیفته، دیالوگهای شاعرانه» به قلم واهه آرمن از نشر چشمه
- «چه روزگار طربناکی بود» به قلم عبدالعظیم صاعدی از انتشارات نخل دانش
- «صدای زنگ در آمد» به قلم رویا شاهحسینزاده از نشر نیماژ
- «مجلس کوران» به قلم حسین بیگینیا از انتشارات فصل پنجم
- «مزارع پنبه شیلی» به قلم محمد عسکریساج از نشر نیماژ
نامزدهای بخش شعر کودک و نوجوان جشنواره شعر فجر معرفی شدند
هیئت داوران بخش «شعر کودک و نوجوان» دوازدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر اسامی 6 نامزد راهیافته به مرحله نهایی این بخش را به شرح زیر معرفی کردند؛
* «آسمان نقطه چین» به قلم مریم زرنشان از انتشارات مدرسه
* «بوق سگ» به قلم بیوک ملکی از نشر پیدایش
* «دوتا سیب شیرین» به قلم خاتون حسنی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
* «کلید، کلید، دسته کلید» به قلم اکرم کشایی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
* «لباس غول گم شد» به قلم کبرا بابایی از انتشارات امیرکبیر
* «مادرم شانه به سر» به قلم حامد محقق از انتشارات امیرکبیر
انتهای پیام/