دبیر همایش بین المللی جنبه های حقوقی فناوری اطلاعات گفت: لایحه های تدوین شده شامل «حمایت از داده ها»، «تراکنش های الکترونیک»، «حکمرانی الکترونیک»، «شناسه های الکترونیک» و «حقوق مسوولیت ارایه دهندگان خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات» هستند.

ارایه لوایح پنجگانه برای پر کردن خلاهای حقوقی حوزه فناوری اطلاعاتبه گزارش حوزه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا باقری اصل معاون سازمان فناوری اطلاعات در نشست خبری همایش بین المللی جنبه های حقوقی فناوری اطلاعات، با اشاره به اینکه سابقه قانون گذاری در این حوزه به سال ۵۹ برمی گردد، گفت: در این سال مصوبه تاسیس شورای عالی انفورماتیک به تصویب رسید و تاکنون قوانین مختلفی مانند شبکه های اطلاع رسانی، قانون تغییر وزارت پست و تلگراف و تلفن به ارتباطات و فناوری اطلاعات، تجارت الکترونیک، جرایم رایانه ای و آیین دادرسی الکترونیک را داشتیم.

وی تاکید کرد: بسیاری از مصوبات نهادهای بالادستی در این حوزه اگر تبدیل به قوانین مشخصی نشود امکان استیفای حقوق و مسوولیت های بازیگران و ذینفعان این حوزه وجود ندارد.

باقری اصل با اشاره به رشد فناوری اطلاعات و کاربردهای آن در جامعه تاکید کرد: با توجه به اینکه در این حوزه خلاء های حقوقی وجود دارد و چالش هایی را در این حوزه ایجاد کرده است، از ۳ سال گذشته مطالعاتی با بررسی تجربیات گذشته انجام شده که منجر به تهیه ۵ لایحه در این حوزه شده است.

معاون سازمان فناوری اطلاعات حمایت از داده ها، تراکنش های الکترونیک، حکمرانی الکترونیک، شناسه های الکترونیک و حقوق مسوولیت ارایه دهندگان خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات را ۵ لایحه تهیه شده در این حوزه اعلام کرد.

وی تصریح کرد: این ۵ لایحه با جمع بندی اولویت ها و با همکاری پژوهشگاه قوه قضاییه و با جمع بندی نظرات کارشناسان این حوزه تدوین شده است.

دبیر همایش بین المللی جنبه های حقوقی فناوری اطلاعات و ارتباطات با اشاره به برگزاری این همایش، گفت : این همایش که بعد از 13 سال در حوزه حقوقی فناوری اطلاعات برگزار می شود فضای مناسبی برای اظهار نظر و ارایه نظرات مختلف درباره لوایح تدوین شده است.

وی تاکید کرد:در این همایش از اعضای شورای نگهبان تا اساتید دانشگاه و تدوین کنندگان قوانین گذشته این حوزه به عنوان ارایه دهندگان مقاله در این حضور دارند و به غیر از30 مقاله سفارشی 45 مقاله نیز از طرف اندیشمندان این حوزه ارایه شده است که در این مقالات زیرساخت حقوقی فناوری اطلاعات و ارتباطات تبیین می شود.

باقری اصل با اشاره به اینکه در این همایش پنل های مرتبط با لوایح 5 گانه طراحی شده است، افزود : با طرح آینده حقوقی حوزه فضای مجازی در قالب مقالات، امیدواریم فاز دوم رفع خلاهای حقوقی فناوری اطلاعات را از همین موضوعات داشته باشیم .

وی تصریح کرد : همچنین از مجموعه بازنگری شده اسناد و مصوبات حوزه فناوری اطلاعات نسخه جدیدی به صورت کتاب به شرکت کنندگان در همایش ارایه می شود .

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.