یک کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره ریشه ترس و موثرترین راهکارهای مقابله با آن توضیحاتی داد.

خبرنگار: آقایی/چرا می ترسیم؟شکوفه اویار حسینی کارشناس ارشد مشاور خانواده در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره ترس اظهار کرد: در موقعیت‌های ناشناخته (جدید) و غیر قابل پیش بینی به علت نیاز به بقاء و حفظ آن نخستین احساسی که همراه با افکار منفی در افراد بروز پیدا می‌کند، احساس ترس است.

 وی بیان کرد: احساس ترس تا میزانی طبیعی است اما اگر این احساس آنقدر صدایش در مغزمان بلند شود که به خودمان اجازه تجربه موقعیت جدید را بدون در نظر گرفتن پیامدها ندهیم یا حل مسئله ما را فلج کند، آسیب زا می‌شود.

 این کارشناس ارشد مشاور خانواده افزود: وقتی صدای افکار منفی در مغز خیلی بلندتر از افکار مثبت می شود، فرد دیگر نمی‌تواند به جنبه‌های مثبت موضوع توجه کند بنابراین از قرار گرفتن در موقعیت ترس آور اجتناب می‌کند.

 موثرترین راه‌های مقابله با ترس

 اویار حسینی تاکید کرد: افراد برای رفع ترس باید نخست به روانشناس مراجعه کنند، روانشناس با تکنیک‌های شناختی_رفتاری به افراد کمک می‌کند که در موقعیت ترس آور قرار بگیرند تا آموخته سازی یا خوگیری در آنها اتفاق بیفتد؛ وقتی خوگیری به صورت مرحله به مرحله در اشخاص شکل بگیرد، افراد متوجه می شوند که ترسشان ذهنی (خیالی) بوده یعنی در عالم واقعیت این موضوع آنقدر ترسناک نبوده است.

 وی تصریح کرد: در مواقعی که ترس و اضطراب آنقدر شدید باشد که فرد حاضر به انجام تمرینات روانشناسی نباشد یا دچار اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD) شده باشد در این صورت باید به روانپزشک مراجعه کند تا همزمان با تکنیک های شناختی_رفتاری که روانشناس به شخص می‌دهد داروهایی را که سبب افزایش هورمون سروتونین (شادی) و  کاهش اضطراب در بدن می شود، دریافت کند.


بیشتر بخوانیدعجیب‌ترین و غیر معمولی‌ترین ترس‌ها که ممکن است شما هم به آن دچار باشید+اسامی


 این کارشناس ارشد مشاور خانواده درباره تکنیک حساسیت زدایی منظم گفت: برای مقابله با ترس یکی از تکنیک هایی که روانشناسان انجام می‌دهند، حساسیت زدایی منظم است؛ در این تکنیک فرد به صورت مرحله به مرحله (از ساده تا سخت ترین حالت) با موقعیت ترس‌آور روبرو می‌شود؛ از دیگر تکنیک هایی که برای رفع ترس استفاده می‌شود بلند کردن صدای افکار مثبت در مغز است، بنابراین فرد این آمادگی را پیدا می‌کند تا با موقعیت ترس‌آور روبرو شود.


بیشتر بخوانید: 9 فوبيای عجيب و ترسناك كه ممكن است هرگز درباره آنها نشنيده باشيد+ تصاوير


 اویار حسینی یادآور شد: افرادی که دچار فوبیاها هستند، معمولا ترسشان با علائم جسمانی مانند مشکلات گوارشی و فیزیولوژیکی همراه می‌شود، این اشخاص برای حل مشکلشان باید به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنند.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار