به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فرهاد صفدری، مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان بیان داشت: پدیده اینورژن زمانی رخ میدهد که دمای لایههای پایینی زمین نسبت به دمای لایههای بالایی هوا سردتر باشند و امکان جابهجایی هوا به سطوح بالایی هوا فراهم نشود.
وی افزود: کمتحرکی هوای موجود در سطح زمین را از ویژگیهای پدیده وارونگی هوا است که با توجه به اینکه در این شرایط هوا بهصورت طبیعی تهویه نمیشود، آلودگیهای ناشی از فعالیتهای صنعتی و دود خودروها در نزدیکی لایههای سطح زمین انباشته میشود.
مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان گفت: با توجه به اینکه پدیده وارونگی هوا در زمان اختلاف دما بین سطوح مختلف هوا رخ میدهد، آلودگی در ساعات ظهر کاهش مییابد مگر اینکه میزان آلودگی خیلی زیاد باشد.
صفدری عنوان میکند: در حالت طبیعی شاید ریزگردها تنها عامل آلودگی هوای اهواز باشند اما در شرایط وارونگی هوا انباشت آلایندهها به همراه فلرهای نفتی عامل اصلی آلودگی محسوب میشوند.
وی تاکید داشت: در شرایط اینورژن باید به توصیههای پزشکی توجه کرد و توصیه نخست ما در زمان بروز آلودگی هوا کاهش تردد افراد است اما در صورتی که شهروندان مجبور به تردد در هوای آزاد هستند باید از ماسکهای تنفسی SSP2و SSP3 استفاده کنند چرا که این ماسکها توانایی فیلتر آلایندههای گازی را دارند.
مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به توزیع ماسک در سطح شهر افزود: ماسکهایی که در سطح شهر بین مردم بهصورت رایگان توزیع میشود بههیچوجه مناسب نیستند و هیچگونه فایدهای ندارند چرا که آلایندهها و ریزگردها بهراحتی از این ماسکها عبور و به مجرای تنفسی وارد میشوند.
وی بیان کرد: در صورت در دسترس نبودن ماسکهای SSP2,3 بهتر است بهجای ماسکهای معمولی از دستمال مرطوب در جلوی مجاری تنفسی بینی و دهان خود استفاده شود و شهروندان به این شکل تا حدودی از ورود آلایندهها به سیستم تنفسی جلوگیری کنند.
صفدری در پایان عنوان کرد: در شرایط وارونگی هوا باید فعالیتهای جسمی مانند ورزش کردن در هوای آزاد کاهش یابد. همچنین از خوردن غذاهای چرب و پرخوری به دلیل تحت تأثیر قرار دادن سیستم قلبی عروقی باید خودداری کرد.
انتهای پیام/م