به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صنعت شکلاتسازی در ایران در سالهای گذشته پیشرفت بسیار خوبی را نسبت به دیگر صنایع غذایی تجربه کرده است؛ به طوریکه شاید بتوان گفت بررسی وضعیت صنعت و صادرات شیرینی و شکلات، میتواند از اخبار خوب این روزهای اقتصاد و صنایع در کشور باشد و به طور یقین خلاقیت و توجه به بستهبندی نیز در پیشرفت این صنعت بسیار موثر و مفید بوده است.
شاید به جد بتوان گفت صنعت شکلاتسازی جزو اندک صنایعی بوده که در کشور به بحث بستهبندی آن توجه ویژه به خرج داده شده است. براساس گزارشها و آمار هشتماهه سال 96، صادرات این گروه به ارزش 440 میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 92/5 درصد وزنی و 25/7 درصد ارزشی افزایش داشته است.
در هشت ماهه اول سال جاری صادرات به عراق نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۹.۷ درصد افزایش داشته و صادرات به افغانستان حدود ۱۵.۶ درصد کم شده است. دیگر کشورها با افزایش قابل توجه صادرات این محصول مواجه بودند؛ پاکستان ۴۶.۷ درصد، ساحل عاج ۶۲.۵ درصد و آذربایجان ۸۸.۹ درصد افزایش واردات انواع بیسکویت و نان شیرینی از ایران داشتند. از کشورهای عمده مصرف کننده شیرینی و شکلات ایرانی میتوان عراق، افغانستان، پاکستان، ساحلعاج و آذربایجان نام برد. به غیر از افغانستان که نسبت به سال گذشته میزان کمتری وارد کرده است، مابقی کشورها افزایش چشمگیری در واردات شیرینی و شکلات ایرانی داشتهاند.
بیشتر بخوانید: شکلات و بیسکوئیت ایرانی را کدام کشورها میخرند؟
افزایش صادرات شیرینیجات بدون کاکائو
از سوی دیگر یکی از دیگر بخشهایی که با افزایش قابل توجه صادرات مواجه بوده، شیرینیهای بدون کاکائو هستند که در این مدت از نظر وزنی ۴۰.۸ درصد و از نظر ارزش ۵۵.۴ درصد افزایش صادرات داشتهاند. به این ترتیب در این بخش بالغ بر ۳۶ هزار و ۶۰۰ تن محصول به ارزش بالغ بر ۱۱۸ میلیون دلار صادر شده است. البته در کنار افزایش صادرات شیرینیجات بدون کاکائو، صادرات شکلات کاکائو با کاهش مواجه شده و در مدت یک سال گذشته بیش از ۲۹ درصد افت وزنی داشته است. این افت وزنی در شرایطی صورت گرفته که کاهش ارزش صادرات در این بخش بسیار اندک و در حد ۱.۸ درصد بوده و به عبارت دیگر میتوان گفت شکلات کاکائوی ایرانی در بازارهای جهانی افزایش قیمت قابل توجهی داشته است. در مدت هشت ماهه اول امسال صادرات در این بخش بالغ بر ۱۳ هزار و ۸۰۰ تن بوده است که ارزش آن بیش از ۷۰ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار میشود.
منبع: اقتصاد آنلاین
انتهای پیام/