رئیس اجلاس رؤسای دانشگاههای سطح یک کشور افزود: بخش عمده آموزش عالی از نظر کیفی در این ۱۳ دانشگاه کشور رخ میدهد و بسیاری از افتخارات علمی که جمهوری اسلامی ایران در سطح جهان داشته مرهون همین دانشگاهها است.
وی کیفیت و عملکرد این دانشگاهها را بر سطح آموزش عالی کشور بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: اگر این دانشگاهها کیفیت سطح آموزش عالی خود را بالا ببرند قطعاً میتوانند سطح آموزش کشور را متأثر کنند.
نیلی احمدآبادی در بخش دیگری از سخنان خود آموزش عالی را در جهان امروز بسیار پیچیده توصیف کرد و افزود: امروزه همفکری، همراهی و همکاری نه تنها در سطح دانشگاههای کشور و منطقه بلکه در کل جهان به عنوان یک ضرورت به شمار میرود، یکی از شاخصهای مهم ارزشیابی یک دانشگاه در جهان میزان ارتباط علمی و پژوهشی با دانشگاههای دیگر از جمله تعداد دانشجویان خارجی و تعداد مقالات مشترک بین دانشگاهی است.
رئیس دانشگاه تهران ضمن تاکید بر اینکه مبنای آموزش عالی ارتباط بینالمللی است، گفت: تا سه سال پیش بهدلیل ممنوعیت قانونی، پذیرش دانشجوی خارجی و تدریس به زبانهای خارجی در دانشگاههای بینالمللی کیش ممکن نبود، اما با رفع این ممنوعیت، این دانشگاهها اقدام به جذب دانشجوی خارجی و ورود به عرصههای بینالمللی کردهاند، مشکلات بسیاری هنوز در حوزه بینالملل وجود دارد و امیدواریم با برطرف شدن این موانع و مشکلات بتوان یک محیط بینالمللی را در جزیره کیش تجربه کرد.
رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود کمبودهای موجود در جزیره کیش از نظر تجهیزات و امکانات فنی و آزمایشگاهی را برشمرد و افزود: یکی از موضوعاتی که میتوان در جزیره کیش به آن توجه کرد ایجاد مرکز تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفتهای است که میتواند با همکاری دانشگاهها و مشارکت بخش خصوصی راهاندازی شود و این منطقه را به محل بسیار مناسبی برای فرصت مطالعاتی محققین از تمامی نقاط جهان و کشور تبدیل کند.
در این نشست انصاری لاری، مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز به علاقهمندی این سازمان به برگزاری نشستهایی از این دست اشاره کرد و گسترش هرچه بیشتر ارتباط دانشگاههای سطح یک کشور با سازمان منطقه آزاد کیش را خواستار شد.
وی با بیان مزیتهای جزیره کیش برای تبدیل شدن به یک مرکز بینالمللی علمی و پژوهشی کشور ابراز کرد: اگر دانشگاههای مستقر در کیش بتوانند ماهیت بینالمللی خود را به تمامی بروز دهند، سازمان آماده است تمامی امکانات جزیره را در اختیار آنان قرار دهد، اگر چنین شرایطی محقق شود کیش میتواند یک نقطه جهش در آموزش عالی کشور باشد.
در ادامه اجلاس، رؤسای دانشگاههای سطح یک کشور وارد دستور جلسه اجلاس شدند و به بیان دیدگاههای خود درباره بررسی وضعیت دانشگاهها و اتخاذ سیاستهای مناسب در تحولات اخیرکشور، بررسی شیوههای جذب دانشجو با توجه به مصوبات اخیر مجلس شورای اسلامی، تخصیص بودجه و اعتبارات دانشگاهها در سال جاری پرداختند.
انتهای پیام/