به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه بهداشت و درمان در هفته گذشته با رویدادهای متعددی مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها میپردازیم.
عليرضا رئيسى معاون بهداشت وزير بهداشت با اشاره به آمار مبتلایان سرطان در کشور گفت: تا سال 93 در 3 استان کشور 109 هزار نفر است و تعداد موارد جدید و بروز سرطان در 700 هزار نفر حدود 150 نفر است.
وی در ادامه به شایعترین سرطانها در خانمها اشاره کرد و گفت: در خانمها از هر 100 هزار نفر 137 زن به سرطان مبتلا شده و سرطان پستان با 31.3 درصد شایعترین سرطان در بین زنان است سرطان روده بزرگ، پوست، معده و تیروئید در ردههای بعدی شایعترین سرطانها در خانمها محسوب میشود.
رئیسی با بیان اینکه سرطان معده، شایعترین سرطان در میان آقایان است، گفت: سرطان پوست، پروستات و روده بزرگ و مثانه در جایگاه بعدی، شایعترین سرطانها در آقایان محسوب میشود و در هر 100 هزار نفر، 173 مرد از بیماری سرطان رنج میبرند.
سید حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه در ایران سونامی سرطان نداریم، گفت: البته این موضوع به آن معنی نیست که به افزایش شیوع سرطان بیتوجه باشیم، بلکه باید به مردم هشدارهای لازم را بدهیم و اطلاعات درست در اختیاراتشان قرار دهیم.
وزیر بهداشت افزود: نباید مرثیهخوانی کنیم، بلکه باید راه درست را به مردم نشان دهیم، زیرا ما دولت هستیم، دولت، قوهقضاییه و مجلس باید راهکار درست به مردم ارائه دهند و در تریبونها مردم را نترسانند، زیرا این کار درستی نیست، تنها محققان و دانشمندان و سازمانهای مردم نهاد میتوانند هشدار دهنده باشند.
وی گفت: به ما تاکید میکنند که به حوزه پیشگیری وارد شوید، اما همین که میخواهیم در این حوزه ورود کنیم و به مردم بگوییم که سیگار و قلیان نکشند، به ما میگویند به سیگار و قلیان مردم چه کار دارید؟، این در حالی است که سیگار از لب گرفته تا سایر جوارح بدن را گرفتار سرطان میکند، ما هر زمان که بخواهیم در حوزه پیشگیری وارد شویم یقه ما را میگیرند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه آلودگی هوا موجب سرطان و برخی بیماریها میشود، گفت: اگر کسی اشکال به صنعت خودرو وارد میکند نباید این اشکال مظلوم تلقی شود بلکه باید آن را اصلاح کرد.
کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست مافیای خودروسازی در کشور را یکی از علل آلودگی هوا معرفی کرد و گفت: هیچکس زورش به مافیای خودروسازی کشور نمیرسد، صنعت خودروسازی خودروهای با مصرف بالاتر از استاندارد را تولید میکنند و از طرفی سوخت مصرفی این خودروها نیز استاندارد پایینی دارد، زور رئیس جمهور هم به تولیدات خودروهای غیر استاندارد نرسیده است، در دولت قبل تصویب شد که خودروهای فرسوده در ازای خرید خودرو از رده خارج شوند اما به دلیل قدرت صنعت خودروسازی در کمتر از یک ماه مصوبه دولت لغو شد و در این شرایط است که نباید انتظار هوای پاک داشته باشیم.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه هوای آلوده شهرهای بزرگ بیشتر از سیگار به ریههای مردم ضربه میزند، گفت: بهداشت و محیط زیست قربانی کمپانیهای بزرگ خودروسازی میشوند، محیط زیست اگر پشتوانه وزارت بهداشت را داشته باشند و به ما مستنداتی بدهند تا حدی میتوانیم با این کمپانیها مبارزه کنیم.
رضا ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه 30 درصد سرطانها مربوط به گوارش است، گفت: با توجه به افزایش امید به زندگی در دنیا و ایران سرطانها در سالهای آتی رشد خواهند داشت ولی هیچ وقت نمیتوانیم این رشد را سونامی نامگذاری کنیم، اکنون ابتلا به سرطان در ایران پایینتر از متوسط جهانی است.
وی مصرف سیگار، الکل، تریاک و مشتقات آن را از جمله عوامل ابتلا به سرطان دانست و افزود: 30درصد سرطانها به چاقی مربوط میشود، اکنون 30 درصد زنان و 25 درصد مردان ایرانی چاق هستند که این خود عامل خطر ابتلا به سرطان محسوب میشود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه 10د رصد ایرانیان مصرف تفریحی تریاک دارند، ادامه داد: در برخی استان ها، افراد از سن 40 سالگی تریاک را به صورت روزانه مصرف میکنند که خطر ابتلا به سرطان در آنها افزایش خواهد داشت.
نیلفروش زاده رئیس مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی و پوست بیان کرد: بیش از ۵۰ درصد فعالیت ها در طب بازساختی مربوط به حوزه پوست است و ایران جزء ۱۳ کشور برتر دنیا در این زمینه محسوب می شود .
وی با بیان اینکه آمریکا ۳۱ محصول طب باز ساختی دارد و اکنون در ایران نخستین محصول طب باز ساختی و سلول بنیادی تولید شده است، اظهار کرد: مطالعات بالینی سه محصول دیگر در حوزه پوست و طب باز ساختی انجام شده است و منتظر تایید آن هستیم .
رئیس مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی افزود: در حال حاصر ۷۶۴ مرکز تحقیقات در حوزه پوست داریم و اگر سه محصول رونمایی شود ایران در جمع ۸ کشور برتر دنیا قرار می گیریم .
رئیسی معاون بهداشت اولویت بخش سلامت خانواده را پیشگیری از مرگ نوزادان ومادران باردار اعلام کرد و بیان کرد: 20 درصد مرگ مادران باردار بر اثر خونریزی است که اگر همین مورد کنترل شود به کاهش مرگ ها کمک شایانی می کند.
معاون بهداشت تصریح کرد: در بخش بیماری های واگیر هم کارهای خوبی انجام گرفته از جمله مالاریا که در آستانه ریشه کنی است و سل که نسبت به کشورهای منطقه آمار ما خیلی بهتر است و آمار موارد سل کشورمان 14 مورد در هر 100 هزار نفر است در حالی که این آمار در جهان 140 در 100 هزار نفر است.
رئیسی افزود : باید دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشور افزوده شوند.
شهرام اویس قرن دبیر دهمین کنگره استروک ایران بیان کرد: سکته مغزی در تمام دنیا شایع است اما در کشور ما از شیوع بالایی برخوردار است به گونهای که احتمال بروز سکته مغزی در جوانان ایرانی 7 برابر بیش از جوانان غربی است.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سکته مغزی دومین علت شایع مرگ ایرانیان است، افزود: متاسفانه در کشور ما به دلیل افزایش سن جمعیت احتمال بروز سکته مغزی در آینده بیشتر میشود.
محسن شیرآقایی دبیر اجرایی دوازدهمین کنگره آموزش دستیاری انجمن اورولوژی ایران با بیان اینکه در زمینه پیوند کلیه و اورولوژی رتبه اول خورمیانه هستیم، گفت: در زمینه پیوند کلیه ایران صاحب مقام است و باور مذهبی، فرهنگ اهدا و در کنار آن فتوای امام موجب شد که اساتید توانمند بحث پیوند کلیه را به خوبی ارتقا دهند و در اکثر دانشگاههای علوم پزشکی هر هفته چند پیوند کلیه از جسد داریم و بیماران دیالیزی که با ریسک بالای جراحی دارند دیگر از لحاظ پیوند مشکلی ندارند و قبل از دیالیز پیوند میشوند.
انتهای پیام/