راه صعب العبور، خطرناک، ناهموار و پر پیچ وخم مشکل اصلی مردم روستای ملو علیا تربت جام است.

شریان حیاتی روستای ملو دز تربت جام دچار مشکل است به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، راه روستایی یکی از مهم‌ترین خدمات زیر بنایی است که نقش و جایگاه ویژه‌ای در توسعه مناطق روستایی ایفا می‌کند بطوریکه از آن به عنوان شریان حیاتی هر منطقه یاد می‌کنند.

جاده‌ها علاوه بر حمل تولیدات زراعی، عامل اصلی جابجایی مردم و پیوند دهنده مناطق روستایی به شهر‌ها می‌باشد، نقش و جایگاه ایجاد راه در توسعه کشاورزی و روستایی بر کسی پوشیده نیست.

راه صعب العبور، عدم گاز رسانی، آب آشامیدنی، بیکاری، مهاجرت، خشکسالی، کمبود فضای آموزشی، عدم آنتن دهی تلفن همراه از جمله مشکلات مردم سخت کوش روستای مرزی ملو علیا تربت جام است.

ریس شورای اسلامی روستای ملو در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ با اشاره به مهمترین مشکل روستا گفت: مهمترین مشکل مردم روستا حدود ۱۵ کیلومتر جاده خاکی و صعب العبور است که مشکلات و خسارات زیادی را برای تردد بوجود آورده که تقاضا داریم حداقل راه را درست کنند.

فریدون اسحاقی افزود: شغل مردم روستا کشاورزی و همگی خرده مالک و دامداری دارند که سالانه ۶۰۰ راس دام تولید می‌کند.

وی گفت: روستای ملو دارای یک قنات است که در حال حاضر ۱۲ لیتر در ثانیه آبدهی دارد و این قنات در ۱۶ سال پیش ۳۰ لیتر در ثانیه آبدهی داشت که به علت خشکسالی‌های پی در پی کاهش شدیدی یافته است.

ریس شورای اسلامی روستا در ادامه افزود: چندین سال قبل توسط دولت در فاصله ۴ کیلومتر از روستا سد ساخته شده است که بدلیل کاهش نزولات آسمانی در چند سال اخیر فقط در فصل بهار آب دارد که به سفره‌های زیر زمینی کمک می‌شود.

فریدون اسحاقی با اشاره به اینکه آب شرب مصرفی این روستا از قنات تامین می‌شود گفت: آب شرب روستا که قبلا از طریق دستگاه‌های اجرایی لوله کشی شده است از محل اب کشاورزی قنات روستا تامین می‌شود که دارای املاح‌های مختلف و گچ است که بیشتر اهالی روستا به بیماری‌هایی مبتلا شده اند.

وی افزود: به علت کمبود منابع کشاورزی اب شرب روستا باید جدا سازی و از جای دیگری تامین شود.
 


خشکسالی و راه صعب العبور علت مهاجرت روستائیان به شهر


در ادامه دهیار روستا با اشاره به مهاجرت اهالی به شهر گفت:: به دلیل بیکاری در روستا و خشکسالی و راه صعب العبور سال گذشته ۱۰ خانواده از روستا به شهر مهاجرت و حاشیه نشین شده اند.

مجید اسحاقی افزود: سالانه بالغ بر ۴۰ نفر از اهالی به لحاظ تامین امرار معاش زندگی در فصل‌های مختلف سال به دیگر شهر‌های کشور مهاجرت می‌کنند.
 
شریان حیاتی روستای ملو دز تربت جام دچار مشکل است

وی با اشاره به ضرورت احداث پل درجاده گفت: در مسیر روستا ۲ رودخانه وجود دارد که در زمستان و بهار هنگام بارش به دلیل جاری شدن سیل بسته می‌شود و امکان تردد برای اهالی وجود ندارد و باید مدم بسوزند و بسازند که نیاز مبرم به احداث پل می‌باشد و تردد کاملا تعطیل می‌شود و مشکلات عدیده‌ای را برای اهالی روستا بوجود می‌آورد.

دهیار روستای ملو در ادامه افزود: یکی دیگر از مشکلات پرداخت هزینه ایاب و ذهاب است که به دلیل خرابی راه و صعب العبور بودن آن هزینه‌های زیادی می‌گیرند.

مجید اسحاقی با اشاره به هزینه بالای حمل و نقل سوخت به روستا گفت: با توجه به عدم عملیات گاز رسانی به روستا به خاطر صعب العبور بودن راه هزینه حمل و نقل سوخت بسیار زیاد است و هر بشکه نفت ۲۲۰ لیتری به میزان ۴۲ هزار تومان به فروش می‌رسد وهر خانوار در طول سال باید مبلغ ۶۰۰ هزار تومان پول نفت پرداخت کند و ماهانه هزینه سه کپسول گاز به مبلغ ۲۷ هزار تومان است که اهالی روستا قادر به پرداخت این هزینه‌ها نیستند

وی افزود: عدم انتن دهی اپراتور تلفن همراه اول و ایرانسل از دیگر مشکلات روستاییان است.

دهیار روستا با اشاره به کمبود فضای آموزشی مدرسه روستا گفت: برای تحصیل دانش اموزان نیاز مبرم به ساخت دو کلاس درس برای پایه ابتدایی داریم و مدرسه راهنمایی هم نداریم که فعلا از یک کانکس استفاده می‌شود.
 
شریان حیاتی روستای ملو دز تربت جام دچار مشکل است
مجید اسحاقی گفت: به دلیل مختلط بودن دانش اموزان دختر و پسر در پایه راهنمایی بسیاری ازاولیا اجازه ادامه تحصیل به دختران خود را نمی‌دهند.

وی با تشکر از تلاسش نیرو‌های جان بر کف گروهان مرزی در تامین امنیت منطقه گفت: زحمات و خدمات شبانه روزی پرسنل گروهان مرزبانی در تامین امنیت صد در صدی منطقه را ارج می‌نهیم ودعاگوی این دلاور مردان و جان بر کفان هستیم و به روح بلند و ملکوتی شهدای مرزبانی سلام و درود می‌فرستیم.
 


مکاتبات و پیگیری‌های لازمه جهت گاز رسانی صورت گرفته است

 

در ادامه بخشدار پایین جام با اشاره به اقدامات دولت در روستای ملو علیا گفت:: ۴ مرحله سرانه سوخت مرزنشینان به سرپرست‌های خانوار در روستای ملو به ارزش یک میلیون ریال به ازای هر سرپرست خانوار واریز می‌گردد.

اسماعیلی با اشاره به عدم اسفالت و صعب العبور بودن راه روستا افزود: تا کنون پیگیری‌هایی از طریق فرمانداری و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی انجام شده است و هر ساله سه یا چهار مرتبه به هماهنگی اداره راه و ترابری گریدر جهت تیغ زنی محور مذکور اعزام می‌گردد.

وی با اشاره به عدم گاز کشی روستا گفت: با توجه به بعد مسافت روستای ملو در پروژه گاز رسانی نمی‌باشد که تاکنون از طریق فرمانداری و نماینده مجلس مکاتبات و پیگیری‌های لازمه جهت گاز رسانی صورت گرفته است.

بخشدار پایین جام با اشاره به جدا سازی اب شرب روستا از اب کشاورزی افزود: با توجه به اینکه آب شرب از قنات روستا تامین می‌شود با مسئولین آبرسانی ابفای روستایی و اب منطقه‌ای جهت نقطه یابی حفر چاه آب شرب و اخذ مجوز مربوطه جلساتی برگزار شده و پیگیر تامین آب شرب بهداشتی هستیم.

اسماعیلی با اشاره به دیگر اقدامات دولت در روستا‌ی ملو گفت: احداث ساختمان چند منظوره مدیریت بحران، اخذ مجوز خانه بهداشت و تخصیص زمین به دانشکده علوم پزشکی جهت احداث خانه بهداشت، اعزام ماهیانه پزشک و ماما در قالب دهگردی در روستای ملو و ویزیت بیماران، احداث مدرسه در مقطع ابتدایی و اخذ کد دوره متوسطه برای روستا و احداث سد ملو که باعث زنده شدن چشمه‌ها و قنات‌های زیر دست شده از دیگر اقدامات دولت در روستای ملو می‌باشد.

انتهای پیام //ز. ج
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
داودخدادادی
۲۰:۲۷ ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
سلام.من از اهالی روستای ملو هستم.جاده روستا خیلی خراب است و رفت امد سخت است بخصوص زمستون کع برف و بارون میاد اصلا رفت امد نمیشه کرد اگه کسی مریض بشع کی جواب میده تلفن همراه انتن ندارد گاز نداریم برای نفت باید به روستای دیگه بریم بیاریم.با کمال تشکراز دهیار و شورای محترم.
Iran (Islamic Republic of)
میلاد اسماعیلی
۱۰:۰۸ ۰۸ آبان ۱۳۹۷
سلام من خودم از روستای ملو هستم و اونجا زندگی میکنم
واقعا خیلی مشکله من از دهیار محترم کمال تشکر رو دارم که پیگیر این مشکلات بودن
عدم آنتن دهی اپراتور همراه اول و ایرانسل یکی از شایع ترین مشکل بین جوانان روستا هست فقط موبایلامون به درد گوش دادن به موزیک میخوره در روستا هیچ تماس خروجی نمیشه برقرار کرد کاش کسی به فکر این مشکلاتمون باشه
من الان مشهد اومدم سرکار چون روستامون هیچ کاری نیست
نتونستم به تحصیلم ادامه بدم چون روستامون دبیرستان نداشت
Iran (Islamic Republic of)
کیلاد اسماعیلی
۰۹:۴۹ ۰۸ آبان ۱۳۹۷
سلام من خودم از روستای ملو هستم و اونجا زندگی میکنم
واقعا خیلی مشکله من از دهیار محترم کمال تشکر رو دارم که پیگیر این مشکلات بودن
عدم آنتن دهی اپراتور همراه اول و ایرانسل یکی از شایع ترین مشکل بین جوانان روستا هست فقط موبایلامون به درد گوش دادن به موزیک میخوره در روستا هیچ تماس خروجی نمیشه برقرار کرد کاش کسی به فکر این مشکلاتمون باشه
من الان مشهد اومدم سرکار چون روستامون هیچ کاری نیست
نتونستم به تحصیلم ادامه بدم چون روستامون دبیرستان نداشت