به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ مرزنجوش، گیاهی معطر از خانواده نعناع است که اکنون به صورت گسترده در منطقه مدیترانه کشت میشود؛ در این مطلب برخی از خواص این گیاه را بیان میکنیم.
افراد برای درمان برونشیت باید شش گرم مرزنجوش را در ۲۰۰ سیسی آبجوش بریزند و بگذارند ۲۰ دقیقه دَم بکشد، سپس این دمنوش را صاف و یک تا ۲ فنجان، یک ساعت پس از هر وعده غذایی میل کنند، طول دوره درمان با استفاده از این روش یک هفته است.
برای تسکین دردهای شدید روماتیسمی از روغن مرزنجوش استفاده کنید، برای تهیه روغن مرزنجوش باید ۵۰ گرم مرزنجوش را با ۲۵۰ گرم روغن زیتون مخلوط کنید؛ این ترکیب را در یک شیشه دربدار بریزید سپس شیشه را سه ساعت در آب جوش بگذارید پس از این مدت این مخلوط را صاف کنید تا روغن مرزنجوش به دست آید.
مصرف منظم مرزنجوش کلسترول خون را کاهش میدهد.
مرزنجوش، سوء هاضمه و نفخ شکم را رفع میکند.
مرزنجوش نقش موثری در درمان مشکلات کبدی، صفراوی، یرقان (زردی) و خارش بدن دارد.
جوشانده و دمنوش مرزنجوش برای ضدعفونی کردن زخمها استفاده میشود.
مرزنجوش تعریق را افزایش میدهد و از این طریق سموم را از بدن دفع میکند.
مرزنجوش درد دندان، گوش و مفاصل را تسکین میدهد.
مرزنجوش، تاثیر بسزایی در درمان سرفه، تنگی نفس و سیاه سرفه دارد؛ این گیاه همچنین اسهال، استفراغ و عفونتهای گوارشی را از بین میبرد.
دمنوش مرزنجوش برای رفع بیخوابی مفید است.
مرزنجوش گرفتگی عروق مغزی را از بین میبرد.
افراد برای رفع ورم و درد گلو باید از دهانشویه جوشانده مرزنجوش استفاده کنند.
بخور مرزنجوش سینوزیت و عفونتهای تنفسی را درمان میکند.
افراد برای تهیه دمنوش مرزنجوش، باید یک قاشق غذاخوری مرزنجوش را در یک قوری آب جوش بریزند و بگذارند دَم بکشد.
مبتلایان به بیماریهای کلیوی باید از مصرف دمنوش مرزنجوش خودداری کنند، استفاده زیاد از این گیاه برای کلیهها مضر است. زنان باردار نیز مجاز به مصرف دمنوش مرزنجوش نیستند؛ استفاده از این گیاه برای کودکان زیر پنج سال ممنوع است.
انتهای پیام/