یکی از کتاب های خاطره نویسی در حوزه انقلاب اسلامی، کتاب خاطرات سید مرتضی نبوی است.

خاطرات سید مرتضی نبوی را از انقلاب در این کتاب بخوانید

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از انواع کتاب هایی که در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نوشته می شود خاطره نویسی است. در این نوع کتاب ها نویسنده با راوی کتاب که یا خانواده شخصیت انقلابی یا خود فرد است، مصاحبه هایی انجام می دهد. پس از مصاحبه نویسنده مطالبی را که راوی کتاب گفته را در قالب داستان به مخاطب عرضه می کند. یکی از این کتاب ها در حوزه انقلاب اسلامی کتاب خاطرات سید مرتضی نبوی است. وی  با بیان خاطراتش در این کتاب بدون هیچ واهمه و تعارفی بسیاری از جریان‌ها و شخصیت‌های مطرح سیاسی تاریخ معاصر را به چالش کشیده است. خاطرات و تحلیل‌های او که طی گفت‌وگوهایی مفصل با محمد زین‌العابدینی در فاصله سال‌های 1373 و 1374 ضبط و توسط جواد کامور بخشایش تدوین و تنظیم شده، از جمله بهترین آثاری است که تاکنون در حوزه خاطرات مبارزان انقلاب منتشر شده است.

نبوی علی‌رغم مسئولیت‌های مهمی که تاکنون برعهده داشته و موقعیت سیاسی فعلی‌اش به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این اثر به دور از هر پسند این و آنی و بی ملاحظه نسبت به منافع و مضارهای شخصی و شخصیتی و جناحی و حزبی و فقط به زعم خود او برای ایفای وظیفه در قبال تاریخ به بیان خاطرات و دیدگاه‌هایش می‌پردازد. او با اینکه تحت تاثیر القاب، عناوین و جایگاه‌های سیاسی افراد واقع نشده اما همچنان محو فضای آرمانی ذهن خود است و نمی‌تواند از آن دنیای درونی خودش فاصله بگیرد؛ اگرچه آن را کتمان هم نمی‌کند و به صراحت از احساس تعلق خاطر و عاطفه‌اش نسبت به انقلاب اسلامی سخن می‌گوید.

فاصله طولانی میان زمان وقوع رخدادها با زمان انجام مصاحبه، طبعا در بیان جزئیات و ذکر اسامی اشخاص سایه می‌افکند. این مساله با تلاش‌های محققانه کامور بخشایش در رجوع به مستندات تاریخی و بهره‌برداری از منابع موجود به خوبی مرتفع شده است و مخاطب با ملاحظه تصویر اسنادی که با ذکر دقیق منابع آنها در پایان کتاب ارائه شده، می‌تواند نسبت به اعتبار اطلاعات تاریخی و صحّت مفاد مندرج در تقریرات شفاهی نبوی اطمینان حاصل کرده و از آن جهت ارتقاء دانش تاریخی‌ خودش استفاده کند.

کتاب خاطرات سید مرتضی نبوی در  243 صفحه، قطع رقعی  در انتشارات «سوره مهر» منتشر شده است. سیدمرتضی نبوی در سال 1326 در قزوین دیده به جهان گشود. وی پس از دریافت دیپلم در 1345 وارد دانشکده فنی تهران شد و پس از پنج سال موفق به دریافت مدرک فوق‌لیسانس از آن دانشگاه شد.

نبوی ضمن کار سیاسی در دانشگاه مشغول جمع‌آوری کمک به مجاهدین شد که در مبارزه با شاه مخلوع و گریز از دست ساواک زندگی مخفی داشتند. در همین سال‌ها وی با سازمان مجاهدین خلق آشنا شد و با سازمان مذکور ارتباط برقرار کرد. نبوی در اواخر مهر 1352 دستگیر شد و دو سال را در زندان گذراند.

نبوی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کابینه شهید محمدجواد باهنر وزیر شد و در کابینه بعدی در سمت خود باقی ماند. وی نماینده مردم تهران در دوره‌های چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی بود و از اواخر دوره پنجم به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمد.

در صفحه 71  این کتاب می خوانیم:

«در زندان فرصت‌های خوبی برای مطالعه کتاب‌های تفسیر و مذهبی بود. البته آن موقع بسیاری از گروه‌های چپ سمپاشی می‌کردند. ما هم هنوز از ماهیت اعتقادی گروه مجاهدین خلق اطلاع دقیقی نداشتیم. آنها (چپ‌ها) به صورت حساب شده با افراد جوان ارتباط برقرار کرده و با آنها رفاقت و محبت می‌کردند. سپس چندین عنوان از این کتاب‌هایشان را به آن جوان می‌دادند؛ کتاب‌هایی که چندین شبهه نسبت به اسلام و مذهب القا می‌کرد. با این تبلیغات روی آن جوان کار می‌کردند.»

 

انتهای پیام/

برچسب ها: معرفی کتاب ، سوره مهر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار