به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛كاظم زاده، مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان سرما خوردگی را یکی از رایج ترین بیماری های ویروسی برشمرد و افزود: این بیماری با سرد شدن هوا شیوع بیشتری پیدا می کند كه کودکان، زنان باردار و سالمندان را بيشتر از ديگران تهدید می کند.
وی مهم ترین علت سرماخوردگی را ضعف سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: واقعيت اين است كه تغذیه صحیح تاثیر بسیار زیادی در سلامت و پیشگیری از ابتلا به بیماری ها دارد .
کاظمزاده در ادامه، توصيههای مهم برای پيشگيری و درمان سرماخوردگی را به ترتيب زير برشمرد:
رعايت بهداشت فردی، شستشوی مداوم دست ها و اجتناب از دست دادن و روبوسی
استراحت و تغذيه مناسب ( وضعیت تغذیه می تواند بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد )
مصرف میوه ها و سبزیجات به مقدار فراوان (حداقل روزی 5 سهم میوه و سبزی دریافت کنید ) چون سرشار از انواع ویتامین ها هستند و می توانند برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر باشند.
در ميان میوه ها بالاترین ویتامینC را خانواده مرکبات دارند. انواع مرکبات مانند پرتقال و گریپ فروت، توت فرنگی، کیوی، طالبی ، انواع فلفل سبز و قرمز، کلم بروکلی و گوجه فرنگی منابع بسیار غنی این ویتامین هستند . كه البته با مصرف آنها ميتوان طول دوره بيماری را كاهش داد.
مصرف بيشتر قارچ، سیر، موسیر و پیاز مهم هستند؛ چرا که سیستم دفاعی بدن را تقویت میكنند.
مصرف شلغم كه سرشار از املاح مفيدی مانند کلسيم و منيزيم بوده و ازمواد غذايی بسيار با ارزش به حساب مي آيد و اثر مفيد و موثری در درمان بيماری های دستگاه تنفسی دارد و نیز سرفه را تسکین می دهد، ترب سياه هم همه خواص شلغم را دارد.
مصرف مناسب پروتئینها و چربیها: مصرف صحیح چربی های خوب که شامل اسیدهای چرب امگا 3، 6 و 9 می شود (كه در ماهی، روغن زیتون، کلزا، گردو و بادام وجود دارند).
علاوه بر میوه ها و سبزیجات، پروتئین ها که مقدار بالای آن در گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ، انواع ماهیها، محصولات دریایی و گردو وجود دارد موجب تقويت سیستم ایمنی میشوند. همچنین پروتئين ها و چربیها در عملکرد مطلوب سیستم ایمنی دخیل هستند.
مصرف مایعات گرم مانند شیر، سوپ و آش و همین طور استراحت میتواند در کاهش مدت زمان درمان و بهبود و تسکین علائم بیماری كمک كننده باشد.
انتهای پیام/ ش