به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ بنای فعلی دانشکده پرستاری و مامایی تبریز در سال 1295 شمسی با نام 'آموزشگاه علمی پرستاری' وابسته به بیمارستان میسیون آمریکایی، با هدف تربیت پرستار با درجه معادل لیسانس و در اصل با مرام تبلیغ مسیحیت بنیان گذاشته شد.
'آموزشگاه علمی پرستاری' تا سال 1349 شمسی با همین نام فعالیت می کرد و آن سال در مجموعه دانشگاه تبریز، ادغام شد.
البته قدمت بیمارستان آمریکایی ها که 'آموزشگاه علمی پرستاری' نیز جزئی از آن بود، به قبل تر بر می گردد و این بیمارستان در آخر محله تاریخی 'لیلاوا'ی تبریز(شریعتی جنوبی امروزی) در سال 1289 شمسی با نیت موذیانه تبلیغ مسیحیت بنیان گذاشته شد.
فعالیت بیمارستان میسیون پرتستان آمریکایی که در میان مردم به 'بیمارستان آمریکایی ها' شهرت داشت، تا سال 1352 ادامه یافت و در آن سال دولت با خرید این مرکز به ظاهر درمانی و در اصل تبلیغاتی مذهبی، آن را به دانشگاه تبریز که در آن زمان با نام 'دانشگاه آذرآبادگان' شناخته می شد، واگذار کرد.
در هر حال دانشکده پرستاری تبریز، شناسنامه این رشته دانشگاهی در کشور محسوب می شود و تلاش برای صیانت از آن به شکل مرمت و بازسازی ضروری است.
شیری زاده، قائم مقام دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه بنا های تاریخی، موجودیت و هویت جامعه و شهر شناخته می شوند، بر اهمیت نوسازی دانشکده مامایی و پرستاری که یکی از قدیمی ترین دانشگاه های ایران است، تاکید کرد.
وی با یادآوری اینکه این دانشکده از سال 1368 زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی رفته است، افزود: این دانشگاه در حال حاظر در رشته های مختلف به پرورش پرستاران می پردازد.
شیری زاده ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با شورای شهر جهت مرمت ساختمان دانشکده پرستاری گفت: انتظار مساعدت در مورد برخی امور از این نهاد مردمی داریم، و با یک سرمایه گذاری مختصر می توان این بنای تاریخی را با بهره وری بیشتر مورد استفاده قرار داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه بنای قدیمی و تاریخی دانشکده پرستاری تبریز در سال 1346 به کلی از بین رفت و به جای آن بعد از چند سال ساختمان جدید و کنونی بنا نهاده شد، گفت: طبق بررسی های این معاونت در حال حاضر هیچ اثری از بنای قدیمی در داخل دانشکده و ساختمان اطراف وجود ندارد.
محمد فتحی افزود: ساختمان کنونی دانشکده پرستاری مربوط به دهه 1350 شمسی است که البته بنائی زیبا و در سبک ساختمان های مدرن قدیمی می باشد، اما در فهرست آثار ثبت شده ملی قرار نگرفته است.
فتحی ادامه داد: هر چند ثبت این بنای زیبا در فهرست آثار ملی قطعی نیست، اما تلاش های خود را برای ثبت این اثر انجام می دهیم، زیرا تاکنون چند مورد از ساختمان مدرن قدیمی در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
انتهای پیام/خ